Få ut mer av spinningen med spinningskor Image

Få mere ud af spinningen med spinningskor

Spinningskor gør at du kan cykle hurtigere og tage i mer. Her spinner experten vidare på varför du ska ha klossar och hur cykelskor för spinning ska sitta.

Hvis du er gået på spinning i dine almindelige træningsskor, som du spænder hurtigt på pedaler med hjælp af remmar og siden køber et par spinningskor, kommer du til at mærke en enorm forskel. Inte bara har spinningskorna en mer stabil sula (hej då domningar och smärta under fotsulorna!), de gör även att du kan cykla snabbare, lägga på mer motstånd och att du kommer känna hur sätet och musklerna på baksida lår får jobba hårdare.

SHOPPA DIREKT! Her er alle vores spinningskor for dam og herr!

Hvorfor skal jeg købe spinningskor?

- Med cykelskor til spinning får du dragrörelsen på en anden måde, og så får du jämnare och finare flöde i cyklingen, siger Johan Carlsson som er skoansvarig på cykelmärket Shimano.

Men det er ikke bare at klikke sig til de bedste spinningskor, i spinningsalen skal du have en sko, der passer sammen med pedalerne. Der findes særlige spinningskor at købe, men mange bruger også mountainbikeskor (MTB-skor).

- Det vigtigste er, at du har en sko, som du kan klikke hurtigt i pedalerne, siger Johan Carlsson.

LÄS MER: Så finder du ret MTB-skor til dam og herr

Klikker du hurtigt? Ja, til dine spinningskor skal du købe et par klossar, små metallbitar med fästen på, som du skruvar fast på skons undersida. Det er klossarna som gör att skorna passar ihop med pedalerna.

- Den type pedaler, der bruges i spinningsalar, er SPD-pedaler. Derfor skal du købe klosser, som er tilpasset netop den type pedaler. Du kan bare se, om du vil have, at klosserne skal sidde længere fremme eller mere midt på foden. Det er noget, du får testet dig frem til.

cykelskor
Så her ser en kloss for SPD-pedaler ud (ibland kallas de även för cykelskornas fästen). De klickas enkelt fast på undersidan av dina spinningskor.

Hvordan skal spinningskor sidde?

- Når du er i gang og træner, så svinger fødderne lidt af værmen, så du bør tænke på at have lidt ekstra plads til det, uden at det påvirker, hvordan foden sidder ved hulen. Hvis cykelskorna sitter för tajt kan det upplevas som att fötterna domnar. Det andet, du skal lægge vægt på, når du prøver skorna, er, at det kan blive utroligt varmt i spinninglokalet, så vælg gerne en model med lidt mere ventilation.

Spinningskor koster ofte mere end almindelige træningskor, hvorfor?

- Et af argumenterne for prisen er skornas livslængde. En spinningsko har en utrolig lang livslængde, og hvis du slår ud af prisen på antallet af anvendelser, så bliver det ikke dyrt.

Hvordan holder jeg min spinningsko fri?

- Det er altid godt at pakke skorna fra vejen og lade dem ligge mellem brugstilfældene. Efter et tag kan du bytte ud indersulan på skorna, så får de lidt ny-känsla.

cykel
HÄR hittar du Sportamores utbud av spinningskor dam och spinningskor herr. Matcha med nya träningskläder för spinningspasset HÄR.

LÄS MER: Dags att köpa cykelskor för landsvägscykling

SHOPPINGTIPS: Cykelbyxor til spinning