Fem spelare det kommer pratas om under EM Image

Fem spillere det kommer pratas om under EM

Fotbolls-EM er fuld af talanger, men her er fem spillere, du skal holde et ekstra öga på!

De femtonde Europamesterskaber i fodbold, som starter i Frankrig 10. juni, er de største nogensinde. Antallet af deltagere er 24 mod de seneste 16. Det betyder ikke bare flere kampe, men også flere spillere at lære at kende. Her er fem stycken stjärnor som garanterat kommer få strålkastarljusen riktade mot sig när de kliver in på den största fotbollsscenen.


Læs mere: EM-spil, du skal følge på Instagram

5 EM-spil at have koll på!

1. Paul Pogba - Frankrig - Mittfältare - 23 år

pogba

Det er noget særligt med Paul Pogba. Det er ikke bare det, at hans navn fastnar så enkelt tack vare allitterationen och den poetiska rytmen, precis som hos en gammal filmstjärna eller tecknad superhjälte. Det ville være let at glemme, om det ikke var for hans udstråling på planen. Sättet han rör på sig, hållningen och hans uttryck - Paul Pogba sticker ut. Han har kraft, fart og styrkan. Tekniken, huvudet och blicken. Han ser altid. Om det af en händelse inte skulle vara för spelet så för hans ständigt skiftande frisyr.

23 år gammel tilhørte han allerede de bedste midtfältarna i världen. Han har spillet Champions League-finale med Juventus og anfört sitt Frankrike i VM 2014. Nu er han redo att leda laget hela vägen till guld och för alltid räknas till de största franska spelarna.

2. Granit Xhaka - Schweiz - Mittfältare - 23 år

xhaka

Yderligere et navn som fastnar og det af flere anledningar. Xhaka er leder i den unge generation af schweizere, som sensationelt vandt VM for 17-åringar 2009. Et år senere debuterede Xhaka for Basel i højstaligan. De seneste tre år har han været centralfigur og kaptajn i Borussia Mönchengladbach i Tyskland. I slutningen af maj blev han klar for Arsenal og tager dermed på alvor klivet ind i topfotbollen. Sitt namn troget är han en stenhård mittfältare med ett bra passningsspel och ett hett temperament.

Født i alpelandet af kosovoalbanske forældre er han et vigtigt symbol for det nye Schweiz. At broderen Taulant valgte at spille for Albanien er en sag, og at Albanien stiller op mod netop Schweiz i sin første mesterskabskamp nogensinde med bröderna på varsin sida er en af EM:s største små historier i sig.

3. Dele Alli - England - Mittfältare - 20 år

alli

Det råder som vanligt en klædelig skepsis i England over landslagets chancer for at lykkes i et stort fodboldsmästerskap. Blandat, också det precis som vanligt, med en smula tro på att nu kanske det ändå är året då allt kommer stämma för det alltid talangfulla landslaget.

En som har fået den der tron at vokse lidt ekstra er Dele Alli. Den unge midtfältaren som i sin debutsäsong i Premier League gjort succé i Tottenham. Ännu en talang som haussas av den brittiska pressen och kapitulerar under stora förväntningar? Det har vi set förut men spørgsmålet er om ikke Dele Alli kan være et navn vi taler om også inför fler kommande mästerskap.

Den kvicke yttern har vid 20 års ålder redan gjort fler ligamål än Lampard, Gerrard och Beckham gjorde vid samma ålder. Det burde være et tegn på noget om, at Dele Alli har det lille ekstra.

4. Renato Sanches - Portugal - Midtfältare - 18 år

sanches

Det meste i Portugal kretsar runt Cristiano Ronaldo: på planen eftersom han besitter kunskaper få andra i världen kan matcha och på sidan av planen för att han aldrig missar en kamera. Ronaldo har været Portugals store stjerne i et årti, men nu er hans efterträdare dykket op, og han hedder Renato Sanches. 18-åringen har under säsongen stormat in i Benficas startelva efter en snabb resa genom akademilagen. Han har gjort så stort indtryk, at Bayern München gladeligen har betalt 350 millioner kroner for hans tjenester fra og med i høst.

Om den atletiske Sanches får plads i startelvan under EM återstår att se men räkna med speltid för Portugals nästa storspelare.

5. Koke - Spanien - Mittfältare - 24 år

koke

At tage en plads på Spaniens midtfelt er svært. Väldigt svårt. De dobbelt regerende mødre har de seneste ti år været det landslag som alle tittat på og imponerats av. Men den gyllene generation, som indledte segertåget med EM-segern 2008, er snart utbytt och nya krafter knackar på bodegadörren.

En af dem er Koke, egentlig Jorge Resurrección Merodio, 24-åringen har utsetts som etterträdare till den störste passningsmästaren av de alla, Xavi. At det var Xavi selv, der udsåg Atleitmittfältaren får i sammanhanget betraktas ha viss betydelse.

Efter en lang karriere i spansk ungdomslandslag og en stor rolle i et vindende Ateltico Madrid de senaste säsongerna är Koke nu definitivt redo att axla Xavis mantel.

LÄS MER: Så vælger du rigtige fodboldsskor

LÄS MER: Stor guide: hvem skriver hvad om fodbold