Fitnessatleten Malle: ”Mångsidig träning är för dig som vill hålla igång och må bra” Image

Fitnessatleten Malle: "Mångsidig träning är för dig som vill hålla igång och må bra"

Malin "Malle" Jansson er fitnessatlet og model og har stenkoll på træning, og hvordan du skal træne og leve for at kroppen skal må bra. Vi fik en snack med hende om mångsidig träning, vem det passar för och varför det är viktigt.

Hvad er alsidig træning for dig?

- Jeg ville sige, at alsidig træning er, når du har variation i din træning. Du træner lidt kroppsviktsträning, lidt vikter, lidt kondition og så videre. Det vil sige ikke ensidig træning som til eksempel löpning hver dag. Derimod skulle jeg sige, at du kan træne mangesidigt, selv om du kun træner kun kropssvigtstræning, da det findes så utroligt meget forskellige måder at træne på.

Hvorfor er det så smart at træne så meget?

- Det er enormt vigtigt, at du kan holde kroppen i gang og føle dig stærk i både styrketræning, konditionstræning og bevægelighed. Trænar du ensidigt er risikoen for forslitningsskader større, da du træner samme muskler. Da får de ikke vila og ingen tid til at återhämta sig.

For hvem passer mångsidig träning?

- Jeg skulle sige, at mangesidig træning passer bedst til en "almindelig" motionær, som vil holde kroppen i gang og må bra. Det passer måske ikke lige så godt til en elitidrottare som træner for at blive bedst på en specifik træningsform.

Hvor vigtig er genoptagelsen af dine træningsresultater?

- Det er utroligt vigtigt! Træn hver dag, som jeg gør, så skal du gøre alt for at få en så god genoptræning som muligt. Jeg, som konkurrerer, skal tænke ekstra på restitutionen.

Malin Malle
Malin "Malle" Jansson holder blandt andet på med calisthenics. Du kan følge hendes optagelser på Instagram, @malinmallejansson.

Hvad gør du, når du har aktiv genoptræning?

- Så plejer jeg enten at tage lange promenader, cykla og lignende. Let konditionsträning skulle jeg sige. Eller så går jeg på massage, bruger foamroller, eller kører et ekstra langt stretchpass.

Vilka kläder tycker du är bra att köra..

...styrketræning i?

- Det vigtigste for mig er altid at tøjna jeg har på er bekväma. Jeg træner helst i linne eller bare sportsbh samt tights eller shorts, afhængigt af vejret, som oftest er lidt højere i midten af året. Jeg går altid op i tjocktröja og langbyxor.

...löpning i?
- Også her gælder bekväma kläder, det er nästan ännu viktigare vid löpning. Et must er at have tights med bh-resår - eller shorts, hvis det er varmt - som ikke glider ned over rumpan uden sidder bh i midjan. Jeg vil gerne have en langärmad t-shirt for at kunne holde mig ekstra varm på overkroppen, når jeg løber. På benene spiller det ikke så stor rolle, om jeg bærer lange eller korte strømpebukser.

Hvorfor er det vigtigt at have rigtige tøj og skor til den træning, du udøver?

- Jeg træner en sport, hvor man rører kroppen i en masse forskellige yderlag, og derfor synes jeg, det er vigtigt med tøj, der sidder skönt på kroppen, og som er följsamma og kan röra sig i alla olika vinklar. Når det kommer til skor foretrækker jeg en par tunna som ikke väger speciellt mycket då jag många gånger ska lyfta upp mig själv och då till största del använder överkroppen. Så vil jeg være så let som muligt på nederdelen.

SHOPPA HÄR: Nike Pro

LÄS MER: Alt du vil vide om træningsvärk