Flytvästen som är bäst i test Image

Flytvästen som er bedst i test

Vi hjælper dig med at finde den rigtige flyvestandard, uanset om du har brug for en flyvestandard til et barn eller en flyvestandard til en voksen. Her er alle de tips, du har brug for!

Flytväst är ett måste för barn under sommaren och ska bäras inte bara ute på sjön utan även när barnen springer på bryggor, fiskar eller leker vid en pool eller sjö. Är barnet inte simkunnigt ska barnet ha en så kallad räddningsväst med krage och grenband.

Hvis du som voksen er ude med båden, bør du også have flytväst, fordi du kan slå i hovedet, når du ramlar i og förlora medvetenhet. Det er også en fordel, hvis vandet er meget koldt, fordi du køber dig mere tid, så du kan hjælpe folk med at komme ind i tiden. Du kan have forskellige stjerner til forskellige lejligheder, men de fleste køber en basismodel, og den fungerer til det meste.

SHOPPA HÄR: Flyvestjerner til hele familien

Hvad skal jeg tænke på, når jeg vælger flytvest?

- For det første så findes det to forskellige sorters flytvästar, sådanne som bare hjælper dig med at flyve, hvilket kaldes flythjælpemidler, og så kaldte räddningsvästar som også vänder på personer som trillar i vattnet, så att huvudet kommer uppåt, siger Johan Isaksson på Helly Hansen.

Skal jeg vælge flytväst eller räddningsväst?

- En almindelig flyvestjerne kan begynde på omkring 30 kilo, og for at få en sådan vest skal barnet kunne svømme 200 meter, ellers skal det have en redningsvest. Många barn tycker det är knöligt med kragen och vill ha en likadan flytväst som äldre barn och tjatar mycket på sin mamma och pappa. Du som förälder kan då sätta en tydlig regel på att de får byta flytväst när de tar Simborgarmärket, vilket motiverar barn att lära sig simma.

Som forælder er man förstås väldigt noga med säkerheten. Hvilken flytvej skal jeg vælge til mit barn?

- Baby safe og Kid safe från Helly Hansen er bedst i test og vänder barnet tio gånger av tio. De er de sikreste redningsvæsner på markedet.

helly hansenGlöm inte att alltid hålla uppsikt över barnen hela tiden även om de har räddningsväst på sig!

Hvilken størrelse på flytväst skal jeg vælge?

- Storleken på flytvästar och räddningsvästar anges i vikt och det stämmer nästan alltid. Men tænk på, at passformen er det absolut vigtigste. Har du en räddningsväst som slutar på 15 kilo, men har ett smalt barn som väger 18 kilo så är det inget problem så länge passformen fortfarande är klockren. Så behøver du ikke skifte størrelse, før barnet vokser op, uden at det fungerer lige så godt. Er du voksen og väldigt kort men rund kanske du behöver gå upp en storlek för att passformen då är bättre.

Hvad behøver jeg for flytkraft på flytvästen eller räddningsvästen?

- Man mäter flytförmåga i Newton, N. En vanlig flytväst har en flytkraft på 50 N men en räddningsväst på hela 150, så den vill upp till ytan med en otrolig kraft. Så forstår du, at man kan have en räddningsväst også om ikke vikten på västen stämmer, om passformen är bra. Havde du bare fået på dig räddningsvästen hade du kunnat väga 100 kilo utan problem.

Har du noget godt råd til, at sikkerheden skal være på toppen?

- Du skal altid prøve en ny räddningsväst eller flytväst. Testa hur den känns i vattnet! Så kommer du til at mærke, at du som voksen må trække til flytvästen ordentligt og dra upp dragkedjan, så att den sitter tight mot kroppen den dagen du trillar i. Västen vill upp till ytan och flyta och det underlättar otroligt mycket om västen då sitter tight. Det er også godt for børnene at få testet, hvordan det føles at trille i med vesten på, for så lærer de sig det.

LÄS MER: Køb ret flytväst