”Givetvis har jag komplex” Image

"Givetvis har jeg kompleks"

Alex Shirpey er model og PT og har en krop, de fleste bare kan drømme om. Trods det har han kompleks - også om han nu har lärt sig at hälsa kommer inifrån.

Du kender antagligen igen Alexander Siamak Shirpey, 30. Han var nemlig tidligere model på Sportamore, inden han for et halvår siden pakkede sine veste og flyttede til Barcelona.

- Livet i Spanien flyver på bra nu. Vi flyttade hit i augusti förra året och hade en tom lägenhet och en stor takterrass att inreda. Nu har vi ett hem och en vardag här nere, siger Alex Shirpey, som har over 50 000 följare på Instagram, där du kan se mer från hans liv.

Hvorfor flyttede du til Spanien?

- Jeg bor ret meget, og så er Barcelona en fantastisk base at komme fra. Det er tæt på min kära mor, men alligevel tilstrækkeligt langt sydpå i Europa til at min frusna krop skal må lidt bedre. Jeg kom nyss hjem fra Indonesien og kände en Sverige-känsla när jag kom hem till ett regnigt Barcelona, haha. Mitt väsen gillar värme, säger Alex Shirpey som förutom reser i sitt jobb som modell och PT även är med och driver välgörenhetsorganisationen Strong as life.

Förutom modell jobbar du som PT. Hvor mange timer træner du i ugen?

- Det er lidt forskelligt, men det bliver helt klart en hel del, fordi træning er både mit job og min passion. Hver dag starter jeg dagen med morgoncardio, det kan være löpning, hopprep eller boxning i 35 minutter. Derefter kører jeg et eftermiddagspas på gymmet i cirka 2 timer inklusive 25 minutters ordentlig opvarmning. Andre dage har jeg kun et formiddagspas på gymmet og MMA-træning på kvällen. Ud over det så er jeg ude på takterrassen ved hvert soltillfälle og mjukar upp kroppen och leker med kroppens olika rörelser med inspiration från min naprapat, bästa Jonas Parandian.

Händer det att någon oroar sig för att du tränar för mycket?

- Hahaha! Min mamma brukar oroa sig för det mesta när det kommer till mig, så hon tycker ofta att jag borde ta något gott att äta och vila lite. Siden kan det være min veninde Josefine, som må sige til på skarpen, når jeg er lidt småkrasslig, men alligevel trækker på mine træningsklamper.

Har du haft problemer med overtræning?

- Tidligere i livet kørte jeg bare på, indtil det ikke gik mere. Med åldern har jag lärt mig att träna smartare utan att för den sakens skull missa utveckling, något jag var rädd för när jag var yngre och ville köra på jämt. Nu har også mina intressen i träningen sprungit sig till alla möjliga olika discipliner, så variationen hjälper också skadeförebyggandet.

Hvad kæmper du mest med lige nu i din træning?

- Min store udfordring er at lære mig at bære romerske ringe, uden at det bliver som en asplöv! Rent utseendemässigt, vilket är mitt jobb, så krigar jag alltid med mina svagheter. Jeg er ret tilfreds med min størrelse og har väldigt bra koll på min kost og form året runt, så utmaningarna väljer jag att se i saker jag inte kan eller behärskar, det andra är bara att sköta så fungerar det prima.

Hvad fascinererras dig i træningsverdenen?

- Det er så meget at udvikle, når det kommer til, hvad den menneskelige krop klarer af. Se bare på elitgymnaster, fightere, yogaudøvere og dansere. Kroppen er fantastisk, og at give den udfordringer er den bedste investering, du kan gøre. Jeg ønsker, at jeg havde mere tid, så jeg kunne gøre mere og udvikle mere. For hvem? For min egen skull og så kan jeg styla med nya skills för flickvännen hemma också, haha!

alex shirpey
Om Alex Shirpey bara fick göra tre övningar för resten av sitt liv skulle han göra muscleups i ringar, pistol squats och hängande benlyft. Och gärna clean and jerk, men då blir det ju faktiskt fyra övningar.

Vad drömmer du om att klicka hem på Sportamore just nu?

- Ett riktigt grymt hopprep skulle passa fint! Mitt pajade nämligen i dag.

Har du trods din fysik nogle komplekser?

- Givetvis. Det, jeg har fået mest skit for gennem mine år, er ben og vaderna. Men jeg har vendt de negative kommentarer til noget positivt og fået ekstra motivation, og i dag er benene en af mine stærkeste muskelgrupper. De genetiske vaderna jag ärvt av min far kämpar jag vidare med, men jag tror det kan vara nyttigt få kämpa men inte alltid komma fram. I en ytlig verden er den vigtigste segern acceptansen af sig selv og sin ydelse. Jeg er mere tilfreds med mig selv nu end nogensinde tidligere, inifrån og ut.

Vil du nogensinde fordom på grund af dit udseende?

- Nej, folk som kender mig ved at jeg har koll på det meste. De, der læser noget, jeg har skrevet, forstår også ret hurtigt, at min verden er meget større end træning. Självklart finns fördomar och jag förstår varför, vi lever i en konstig värld med konstiga värderingar. Alt, hvad man kan gøre, er at se, at man er lykkelig og lade andre også få det.

Du synes, at det er ekstremt fedt, men hvad er det, der gør dig glad og harmonisk?

- Jeg har en familie, som jeg elsker noget enormt, og som elsker mig. Min film er fantastisk. Jeg har tid til at gøre det, jeg vil og får rejse meget og til fantastiske steder. Jeg bor tæt på mine venner. Der er mange anledninger. Med årene har jeg udviklet en mere harmonisk indstilling til livet, som ikke er som den, vi fostrederas i gennem alle skole- og præstationsår i Sverige. Livet er underbart, men kun for dem, der ser til at have det underbart. Det er en følelse, som infinner sig inifrån og ikke gennem materiell förvärvning. Ge kropp och själ kärlek.


alex shirpey
Når Alex Shirpey ikke træner, så plugger han lidt spansk og holder på at starte op BCN Beach-HIIT sammen med nogle venner. Det er et træningspas for alle, der skal køre på stranden nogle dage i ugen, både for privatpersoner og virksomheder, både svenske og spanske.

LÄS MER: Så træner Sportamoremodellen Josefine (Alex Shirpeys flickvän!)