Golfskorna som är bäst i test Image

Golfskorna som är bäst i test

Vi har taget sommeren i brug for at teste golfskor, for at du skal finde en model, der passer lige til dig. Her er skorna, som fik bedst i test.

At finde rigtige golfskor er ikke helt enkelt, eftersom du ikke får gå nogle runder på golfbanan og derefter lämna tillbaka dem om du inte gillar dem. Som tur er, så har vi gjort jobbet åt dig! Hoppas du får hjälp att hitta rätt modell, så att du kan njuta av alla kommande golfrundor. Bliver det Adidas, Nike eller Puma?

GOLFSKOR FOR HERRAR (Scrolla ned for damer)

Test af: Adidas, Tour360 Prime Boost
Resultat: Sköna, snygga och mjuka
Ordinarie pris: 2 195 kroner.
Omdöme:

Det, som vores testpersoner hyldede Tour360 Prime Boost mest for, er komforten.

- Den her golfskon er blød og behagelig at gå langt i. Skon andas jättebra och Prime knit-ovandelen ger en fri känsla, säger den ena testpersonen och får medhåll:

- Skon passar perfekt för varma golfdagar, men jag skulle välja en annan sko att spela i om du spelar i regn på grund av ovandelen som är stickad, säger en annan testare.

Golfskorna har Adidas Boost-sula, som du måske kender igen fra deras löparskor. Det gør, at du går mjukt og skönt, men trods det står du stadigt.

- Jeg synes Boost-sulan er så meget bekvämare än andra golfskor jag spelat med. Skon ger mycket stöd i sidled utan att ge spelaren en instängd känsla och dobbarnas grepp i marken gör sitt jobb så som förväntat, tycker en av testarna.

De rødsvarta skorna är inget för dig som inte vill synas, men testpanelen gav högsta betyg för designen.

- Designet er lidt mere i det til det ekstreme hållet med fläckig ovandel men er du bekväm med det så är skorna riktigt snygga för att vara ett par golfskor!

golfskor adidasTest af Adidas Tour360 Prime Boost august 2016.

Test af: Nike, Lunar Control 4
Resultat: Lätta, stabila och breda
Ordinarie pris: 1 695 kroner.
Omdöme:

Den her golfsko er skøn at gå i, den læner sig ikke tilbage, og den er stabil at både gå og stå i.

- Jeg skulle beskrive de her skind som sköna, lätta och stabila. En anden sag, som kun klæber til den her Nike-model, er, at de er bredere, faktisk lidt bredere end andre Nike-skor. Det synes jeg er skönt, siger en af testarna som har provat Lunar Control 4 från Nike.

Lunarlon-sulan kender du måske igen fra visse af Nikes løbesko, og så ved du, at trods at sulan ser meget blød ud, så er det ganske stumt skum.

- Jeg synes, sulan er meget hård, måske den hårdeste sulan, jeg nogensinde har testet. Det er ikke obekvämt, utan ger mycket kontroll under golfrundan. Jeg synes de føles slitstarka, siger en af testarna.

Måske er det ytligt at vurdere utseendet på skorna, eftersom golf inte är en skönhetstävling. Men vi gillar snygga skor, så vi lät testarna tycka till om designen, trots att smaken är som baken. Desværre synes ikke testpersonerne, at designet er toppen.

- Det er synd, at de ikke er snyggare. Designet minder mere om en fodboldsko end en golfsko, synes jeg. Nike burde kunne gøre det lidt bedre, siger en af testpersonerne.

golfskor nikeTest af Nike Lunar Control 4 august 2016.

Test af: Puma, Titan Tour Ignite
Resultat: Stadiga, hårda och smala
Ordinarie pris: 1 795 kroner.
Omdöme:

Testpersonerne har prøvet golfskoene fra Puma. De synes, at komforten er fremragende allerede fra første runde, hvilket er et plus, fordi et par osköna skor, blåsor og skavsår kan forstöra vilken runda som helst.

- Det her var sköna golfskor! Jag fick inga skavsår, inte ens under första rundan. Det er en lille model, men skorna känns trots det stabila och har bra hälstöd. De er bekväma att gå med på golfbanan, både när den är blöt och när den är torr, säger den ena testpersonen.

- Jeg synes om dem, de føles lette og nätta. Spikarna under sulan går att byta ut och du står stadigt i dem. Desuden er de väldigt vattentäta. Det lækkede ikke i sand i bunkern heller, siger en anden testperson.

Testpersonerna tyckte sulan var stel och hård, den böjer sig inte så bra. De føles ganska tunna och inte så vadderade, vilket ger mycket markkontakt. Trods at skorna ikke føles så "fluffiga" upplevs de som varma.

- Jeg synes, de er lidt for varma, jeg blev svettig i dem. Jeg havde önskat at de var bedre ventilerade. Med det sagt tror jeg, at du som kund blir nöjd om du köper ett par, men de överlevererar inte. Jeg skulle sige, at det er en standardsko for dig, som ikke giver dig ud på alltför många rundor per år, siger en af testarna.

golfskor pumaTest af Puma, Titan Tour Ignite august 2016.

GOLFSKOR TIL DAMER

Test af: Adidas, Adistar Tour
Resultat: Moderiktiga, vattentäta och torra
Ordinarie pris: 1 295 kroner.
Omdöme:

Vores testpersoner synes, at det her er en fantastisk golfsko på mange måder, ikke mindst takket være det flotte udseende.

- Jeg gillede den her skon väldigt mycket! Jeg fik mange kommentarer om, hvor pæne skorna er, siger en af testpersonerne.

Men det var ikke bare udseende som alle testene i smagen, også funktionen.

- En af dagene jeg spillede i de her skove, øsregnede det i fire timer. Det eneste, der ikke var blødt på mig, var mine fødder. Heja vattentäta skor! säger en annan testare.

Skorna ser ganska breda ut, men en av testpersonerna har väldigt smala fötter och hon var nöjd med komforten.

- De satt fantastiskt bra på min fot. De satt fint runt min smala fot, kändes stabil och gav bra stöd för foten. De er vattentäta och riktigt snygga, säger hon.

Under sulan er det plastpiggar, vilket ger ett bra fäste både vid torra och blöta underlag. Testpersonerne synes, at det er positivt, at du kan skifte disse ud med piggarna.

- Den eneste kritik, jeg kan give, er, at jeg fik skavsår efter tolv huller, hvilket jeg altid får af skor, så det er egentlig ikke så konstigt. Nye golfbaner er ofte lidt hårde i starten. Jeg tror, at den her golfsko kan være lidt for varm under sommermånaderna, så den passer perfekt til vår- och efter sommar-golf samt vid regn, säger en av testarna.

Sidste mening fra en af testpersonerne?

- Jeg skulle absolut anbefale en ven at købe disse skor!

adidas golfskorTest af Adidas, Adistar Tour august 2016.

Test af:
Nike, Lunar Empress 2
Resultat: Fina, bekväma och fjäderlätta
Ordinarie pris: 1 295 kroner.
Omdöme:

En af testarna rynkade lite på näsan när hon såg Lunar Empress 2 eftersom hon inte trodde att skon skulle göra jobbet så bra på golfbanan. Men hun blev overbevisad. Efter at ha spelat i dem bidrog hon til at de här skorna blev bäst i test.

- Jeg var meget skeptisk over for de her skind, men blev meget positivt overrasket. De var jättesköna! Jag brukar till och med behöva specialsula i skor, men inte i dessa! Bra med extra bredd och kul med en avvikande färg, säger hon efter att ha testat dem.

En anden af testpersonerne uppskattar framför allt skons lätthet.

- Det er så skønt at slippe dra runt på ett par tunga skor. Jeg kan lide, at det er "piggar" under skorna som sidder fast, de gav perfekt fäste. Du står stadigt med dem og de holder fötterna svala under hela rundan. En blød og fin sko, som du definitivt kommer til at elske, hvis du provar, siger hon.

golfskor nikeTest af Nike, Lunar Empress 2 august 2016.

Test af: Puma, Ignite Golf Women's
Resultat: Rymliga, stor och diskreta
Ordinarie pris: 1 495 kroner.
Omdöme:

Sportamores testpanel sætter et spørgsmålstegn ved Ignite Golf Women's pasform. De er nemlig ret store både på længden og bredden.

- Jeg har allerede set et par golfsko fra Puma, og selvom de var i samme størrelse, var de meget store. Jeg fik gå ned en størrelse. Trods at jeg fik tag i et par mindre så kändes de stora, eftersom de är så breda längst fram. Har du breda fötter kommer du gilla den här modellen, för det finns gott om plats för framfoten, säger en av testarna.

Når det gjaldt selve funktionen af skon havde testarna derimod ingenting at invända.

- Den føles stabil og stærk. Lyset er ret hårdt i starten, og det tager et tag, før det former sig efter billedet. De er meget bløde i huden, så det kan godt blive lidt, når du sætter dig på skørterne. Lädret känns tjockt, så det läcker inte och du märker att det är hög kvalitet.

Udseendet på skon får høje point af vores testare.

- Det er en flot og diskret sko. Ganska klassisk design, men den röda sulan piggar upp så att den inte blir tråkig.

golfskor pumaTest af Puma, Ignite Golf Women's august 2016.

LÄS MER: Foppas tips för en lyckad golfrunda