Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas Image

Guide: Find det rigtige tilbehør fra Adidas

Maxa löpupplevelsen med rätt löparskor! Varsågod, her er en guide som gør at du kan finde modellen for just dig bland Adidas stora löparskoutbud.

Älskar du att snöra på dig ett par Adidasskor när du ska ut och springa är du långt ifrån ensam. Adidas er kendt for sine gode løbesko og udvikler konstant teknologi, så du kan få en så smuk løbesko som muligt. Men at finde ret sko i deras store udbud kan være knepigt så her får du en guide som hjælper dig med at finde ret!

For dig som leder efter en hurtig og let løparsko for tempopass, intervaller og tävling:

SL20Till snabba tempopass är en minimalistisk och lätt löparsko att föredra, så att du känner dig så smidig som möjligt. Tænk modsatsen til en klumpig sko.

Vil du føle dig hurtig? Leta efter en nätt, flexibel löparsko med låg vikt. Adidas' løbesko-familie Adizero, der indeholder Boston og Adios, er skabt til netop konkurrence, tempo og intervaller. Skorna har en avskalad vikt, nära markkontakt samt håller en hög ventilation som passar perfekt för de svettiga passen. Ofta har konkurrencesko et lavere drop end mængdetræningskoncept, men Adidas har valgt at gå imod det.

- Nästan alla Adidasskor har ett drop på 10 millimeter, vilket vi märkt är det optimala för löpning, eftersom det påminner om en fots naturliga drop. Vi har derfor samme drop på vores temposkor, hvilket förvånar mange, siger Stefan Rehn, produktekspert på Adidas.

i 2020 lancerede Adidas den nye SL20, en neutral løbesko, som er snoet til at være lige så minimalistisk og let som Adizero-skoene. Elitlöpare fastnar snabbt för SL20 och älskar den till både korta och medellånga distanser där tempot får styra.

SHOPPA HÄR: Løbetøj fra Adidas

Det definerer letvægtskor fra Adidas:
  • Låg vikt
  • Ventilerad
  • Lite dämpning
  • Flexibel
  • Nära markkontakt
En letvægtssko passer:

Du, som er en af løberne, fordi mindre dæmpning i en løparsko kræver mere dæmpning fra kroppen. Hvis du har trænet et stort løbeskridt, vil du kun se fordele ved at springe i et temposko (også hvis du selvfølgelig burde varve med et mængdetræningssko emellanåt). Hvis du derimod er i gang med at købe nyt tøj, behøver du normalt mere lys i billedet for at undgå skader.

Temposkor fra Adidas:

LÄS MER: Maxa tiden på tävlingen med nya löparskon SL20 från Adidas

For dig som elsker løparskor med meget dämpning och vill springa som på moln:

Adidas löparskorHar du sprungit i Ultraboost fra Adidas en gang, kommer du aldrig vilja springa i något annat!

Hvis du har et neutralt løbesteg og bare skal købe en løbesko, er en dämpad, neutral model svaret. Størstedelen af Adidas' løbesko er neutrale løbesko og indeholder oftest mærkets klassiske mellansula i Boost. Populærst er løparskon Ultraboost, som blev lanceret i første omgang i 2015. Den ekstremt dæmpede løbesko blev hurtigt en favorit og er bare blevet bedre og bedre til hver opdatering. Noget, der derimod altid er sig likt, er den populære Boost-dæmpning, som idag äger uttrycket "som att springa på moln".

Ultraboost er en dæmpet, neutral løbesko, der passer til alle løbere og distanser. Selvklart har det skabt forskellige varianter af superskon, blandt andet Ultraboost X som er specielt framtagen til det kvindelige löpsteget, Ultraboost PB som har en hårdere og mere ventilerad ovandel samt Ultraboost Primeblue, som er tillverkad av 40% återvunnen plast.

- Uanset om du vil bruge Ultraboost 20 til hverdag eller til løb, skal du være teknisk avanceret og fotriktig, men også gå at matche til dit hverdagsoutfit, siger Stefan Rehn.

SHOPPA HÄR: Alle løbesko i Ultraboost-serien

Det definerer løbesko med boost-dæmpning:
  • Rejäl sula
  • Mjuk Boost-dämpning
  • Grym komfort
  • Et fald på omkring 10 mm
  • Passer til alle løbere og distanser
En dämpad löparsko passar:

De allra flesta löparna. Afhængigt af hvilken løber du vælger, skal du bruge den ved alle lejligheder. For motionären och löparen som springer runt två pass i veckan brukar en dämpad, neutral löparsko funka vid både korta och längre pass. Faktum er, at en dämpad løparsko er at föredra når du springer over milen så at fötterna landar mjukt kilometer efter kilometer.

Hvis du derimod er en af de løbere, der træner op til dit løbesteg, kan en dæmpet løbesko opleves som aningen klumpet. Løberne plejer at vælge en sådan model til genopretningspasset, og de vil blive brugt efter et tempopas, hvor du maks. må bruge en time på en mil, og du vil lade fødderne omslutte ordentligt.

Dämpade löparskor från Adidas:

For dig som overpronerar och kräver en löparsko med mycket stöd för foten:

Adidas Solar GlideSolar Glide ST er en stabil solbrille i Solar-familien, som findes til både herrer og damer.

Hvis du spænder kraftigt, springer mest på indersiden af fødderne og/eller tipper indåt med knäna i dit löpsteg kan det vara klokt at springa i en stabil sko som ger extra stöd. Tanken med en stabil sko er ikke bare at du undviker at trampa snett, de rätar även upp foten och justerar ditt löpsteg så att du inte sliter onödigt mycket på kroppen.

At springa i Adidas löparskor om du har en overdriven pronation er en bra ide. Nogle af mærkets favoritter, i form af Solar Glide og Ultraboost, er skabt i en stabil variant. Du får alle fordele fra den dæmpede løparskon, men med ekstra stabilitet og en ophöjande hålfot för att räta upp foten.

- Blandt andet så har Solar Glide ST en bredare sulbas, än den neutrala varianten, och lite mer material i mellanfoten, en kraftigare ovandel som trycker ned foten och förstärkningar på ovandelen, speciellt vid stortån, säger Stefan Rehn.

Det definerer Adidas stabila löparskor:
  • Velfungerende stabil
  • Ofta noget bredare yttersula
  • Väldämpad, ofta med Boost-dämpning i mellansulan
  • Kraftigere ovandel, der holder fødderne på plads
En stabil løparsko passer:

Løparna som överpronerar, det vill säga har en hälisättning som rullar från utsida häl till insida tå. At dit löpsteg rullar hör till, men får du en för kraftig vinkel på rullet belastar du fötterna mer än nödvändigt och kan behöva en sko som stöttar upp foten. Tanken, når du skjuter fra marken i fraskjutet, er at du har lika mycket belastning på hela foten. Den skal hverken tippe indåt eller udåt.

Stabila løparskor fra Adidas:

SHOPPA HÄR: Vores samlede udvalg af løbesko fra Adidas

LÄS MER: Elitlöparen testar: Här är bästa löparskorna från Adidas