Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike Image

Guide: Find det rigtige træningssæt fra Nike

Med Nikes brede udvalg af træningskor er det let at finde den rigtige model til netop dig og din træning. Vi guider dig til ret val!

Når det er dags at anskaffe sig et nyt træningskor, er det en vigtig sag at gå ud fra, og det er hvad for en type træning, du skal udføre. Afhængigt af om du skal løfte tungt eller køre højintensiv træning med meget hop, behøver du en sko med ret type egenskaber til netop den træningsform. Ju tyngre lyft du kör, desto mer stabilitet behöver du i din sko. Til træningspas med mange forskellige øvelser og et højt tempo kræves desto mere dæmpning og fleksibilitet. Her nedenfor finder du Nikes topp fem modeller som passer til forskellige typer af atleter og træningsformer.

Psst! Du ved vel om at du ikke skal træne i løbesko? HÄR är anledningen.

Til dig som er en gymnörd: Air Max Bella TR 3

air max bella

Lika snygg som den är bekväm - satsa på den här gymskon om du föredrar lågintensiva träningspass på gymmet.

Passar till: Lågintensiv, tung styrketräning i gymmet.

Prisklass: Låg prisklass, en riktig vinnare för plånboken.

Främsta egenskaper: Ventilerad och dämpad.

En plånboksvänlig träningssko med mycket dämpning. Air Max Bella-skorna från Nike har i regel en mycket ventilerande ovandel, hög dämpning och en platt sula som ökar stabiliteten. På mange måder minder den derfor om en sneaker. Selv om dæmpningen er høj, er det her ikke en model, der er lavet til fart og flugt - faktum er, at den gør sig bedst ved stillastående øvelser og tunge styrkepas i fitnesscentret. Tænk dig et klassisk cirkelpas eller et akselpas med frie vikler. At skon også er så pæn, at den kan ekstraknække som sneaker, er et stort plus.

Her finder du Air Max Bella i vitt, svart/guld, svart/vit, vit/grå, vit/rosa og grå/röd.

Til dig som elsker X-fit: Metcon 6

metcon 6

Nikes stolthed for de højintensive pas er deras Metcon-skor! Du som provat dem vad vad vi pratar om - stabilitet, slittålighet och flexibilitet i en och samma sko.

Passar till: Högintensiv träning för atleten som går till gymmet för att bli starkare.

Prisklasse: Mellem. Varken den dyreste eller mest budgetvenlige Nike-skon.

Främsta egenskaper: Stabilitet, fleksibilitet og greb.

Metcon 6 er Nikes stolthed ved intensiv træning med mange tunge løft. Det er som navnet antyder den sjette version af superskon som findes ute i skrivande stund, og det er förvånande hur modellerna bara blir bättre och bättre för varje upplaga. Ovandelen med plösen i fokus är mjukare än de tidigare versionerna av skon, vilket gör att skon sitter extremt bekvämt på foten. Mange, der har testet Metcon 6, overrasker over, at skoen både formår at være fleksibel, samtidig med at den giver en enormt god støtte til fødderne. Men det, der stikker ud på Metcon 6, er, at du får en ekstra iläggssula, som på et sekund forvandlar skon fra en vanlig träningssko til en lyftarsko. Sulan er 10 mm høj i herrversionerna, og 8 millimeter på damsidan.

Du finder Metcon 6 til damer i sort, rosa og sort/guld. Samt herrskon i grå, sort og sort/sølv.

Till dig som alltid går på gruppass: SuperRep

superrep

Tilräckligt dämpad för att springa någon kilometer som uppvärmning, eller för mycket hopp och studs på passet. En vinnare under de högintensiva passen.

Passar till: Högintensiv träning med mycket hopp - perfekt för gruppass.

Prisklasse: Mellem. I samme type prisklasse som Metcon-skorna.

De bedste egenskaber: Grym dämpning och flexibilitet.

Er du en af dem, der altid ligger mellem 80 og 100 procent af dit max under træningspasset, er det her skon for dig. Snabba, högintensiva övningar som varvas med kort vila kräver en sko med hög dämpning, bra stabilitet och mycket flexibilitet - och det är precis det du får i Nikes nya träningssko SuperRep. Precis som namnet antyder är syftet med skon att du ska få ut det mesta av varje repetition av övningarna. Det er primært den todelade sulan som står i fokus og gør skon til en vinnare på alla gruppass med sin grymma dämpning.

Superrep findes for damer i blå, sort, sort/vit, rosaoch vit. For herrer finder du den som vit, svart, blå og svart/camo.

Psst! SuperRep har også en lillasyster, SuperRep Go, som er en nedtonet version af samme supersko. Du finder den i flere farver til damer her og herrer her.

Till dig som lyfter tungt: Romaleos 4

romaleos

Du har ikke løftet ordentligt, før du testede at gøre det i et par lyftarskor. Træningen kommer ikke til at ligne sig selv igen!

Passar till: Tyngdlyftning.

Prisklasse: Høj. En tyngdlyftarsko koster i reglen lidt mere end hvad en allroundsko for gymmet gør, men den er samtidigt väldigt slitstark och har en lång hållbarhet om du sköter om den.

Främsta egenskaper: Stabilitet.

Hvis du har prøvet at løfte tungt i et par løftere, kan det være svært at forøge forskellen. Alle små farer, som du normalt kan have i fot- og knæleder, når du gør frivändningar eller marklyft är som bortblåsta. Du kan også få hjælp med rørligheten i squat-rörelser. Hvis skoen er tung at løfte, er den ekstra skonsam mod gamle knæskader, fordi den stabiliserer skoen, så du står stadigt på marken med en høj hæl. Med en lyftarsko kommer du kunna ta dina lyft till en helt ny nivå - nämligen flera personbästa!

Du finder lyftarskon i unisexmodel i en svart upplaga og en camo-version.

Til dig som varierer din træning: Flex TR 9

flex tr 9

En flot indstikssko til dig, der vil have en model til både styrkepasset og gruppeklassen.

Passar till: Multitränaren som gärna har samma sko för att värma upp på löpbandet en kvart, som på gruppasset och till styrketräningen.

Prisklasse: Lav. Ekstremt prisværdig gymsko som passer til de aller fleste plånbøger.

Främsta egenskaper: Fleksibilitet og komfort.

Let, ventileret og komfortabel - det her er et allround-træningssæt, som gør sig godt fra lav- til middelintensivt styrkepas. Skon sitter väldigt bekvämt på foten, är superlätt och väldigt ventilerande, så du behöver inte oroa dig för att foten ska kännas instängda i skon. Noget andet, der udmærker skon, er, at den er meget fleksibel, perfekt når du ofte står i planken eller vil teste nye træningsøvelser, som kræver, at du er smidig og tilpasningsbar.

Her finder du damskon: svart, vit, svart/vit, svart/guld, vit/lila, blå/lila, grå/orange og röd.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av Nikes träningsskor

LÄS MER: Derfor skal du ikke træne i dine løbesko

LÄS MER: Derfor skal du ikke springe i dine træningsskor