Guide: Köp rätt tights för din träning Image

Guide: Køb rigtige tights til din træning

Hvad er det for en forskel på træningstights og træningstights? Hvilke tights passer bedst til yogan, og hvilke skal du have på dig i CrossFit-boxen? Her får du svaren.

At købe tights er ikke rigtigt så enkelt, at du udelukkende skal bestemme dig for hvilken farve eller hvilket mønster du synes er finast. Maria Bergehamn, CTC manager og produktansvarlig på Reebok, synes, at du skal begynde med at stille dig spørgsmålet, hvilken aktivitet du først og fremmest skal bruge dine tights til?

- Alle aktiviteter bliver lidt smidigere, hvis du bruger produkter, der er tilpasset formålet. Skal du være udendørs, så må du synke, så skal du købe tights med reflekser. Skal du have nøgler eller telefon med dig? Så behøver du en ficka att förvara det i till exempel, säger hon.

Hvor stramt skal egentlig et par strømpebukser sidde?

- Tights skal sidde stramt, ellers ser de ud som for små joggingbyxor. Det er derfor, de hedder tights, for at det skal være smidigt på kroppen og ikke fladdra eller være bylsiga når du rør på dig. Det er jobigt om tights sidder bra i benen men löst i grenen och midjan, i sådant fall kommer du, oavsett aktivitet, att behöva dra åt dem och upp dem hela tiden. Det kan da bero på, at det ikke bare er størrelsen, der er forkert, uden at bare den model er forkert for dig.

Skal jeg vælge mønstrede eller enfärgade strømpebukser?

- Hvis farve og mønster gør dig glad, skal du satse på det. Våga mönstrat! Men det er også altid godt at have et par sorte tights at falde tilbage på, fordi de kan matche sammen med mønstrede toppar.

Guide: Så vælger du rigtige tights!

Strømpebukser til løb

Vælg: Tights med en ficka, gärna med dragkedja eller infälld i linningen, där du kan stoppa ned din nyckel eller telefon. Dragsko i midjan er toppen for om det er nogen gang tightsen kan glida ner så er det ved löpning. Bliver du let varm, er det smart at vælge tights med tunnare mesh på bagsiden af strik, som ventilerer lidt mere. Og skal du springe udendørs, må der være reflekser på tightsen.

Skippa: Tights som ikke sidder bra!

- Strømpebukser med hænge er meget jobvenlige at springe med. Det er superviktigt, at de sidder på plads. Når du køber tights, skal du gå med store skridt og hoppe lidt for at mærke, om de begynder at glide ned, tipser Maria Bergehamn.

Ret tights til gymmet

Vælg: Slankede tights i funktionsmateriale. Gärna med en liten ficka i linningen där du kan förvara skåpnyckeln.

Skippa: Hvis du træner meget i maskiner, hvor du sidder ned, så vælg tights uden detaljer med dragkedjor, eftersom det kan skava og klämmas.

- Og køb ikke tights i bomuld, de er ikke sydda for at klara av påfrestningen av tuff träning.

Ret tights til yogan

Vælg: Bred midja som ger mer stadga i dina positioner. Sömlösa tights är toppen eftersom de är helt skavfria.

Skippa: Tights med fickor, dragkedjor och dragsko i midjan eftersom sådant kan orsaka skav och obehag under passet.

- Om du vil have lange eller trekvartstights er en smaksak. Jeg bruger selv trekvartstights på bikramyoga, fordi det gør, at det er lettere at få greb om benene, også når kroppen er helt blank af sved, siger Maria Bergehamn.

Ret tights i CrossFit-boksen

Vælg: Det går alldeles ypperligt att träna i vanliga träningstights men det kan bli lite mer förslitningsskador på dem eftersom du hanterar skivstänger och kettlebells i högre utsträckning. Nogle CrossFit-tights er förstärkta på låret där skivstången ofta kommer i kontakt. Ofta er det lidt kompression i CrossFit-tights, som hjælper musklerne med at klare den hårde træning.

Skippa: Detaljer som dragkedjor och fickor. Du rør på dig så utroligt meget i CrossFit, og alle sådanne detaljer skaber yderligere en belastning på plagget, noget du vil undgå.

- Dra ett par strumpor över smalbenen som skyddar tightsen från förslitning av skivstången. Eller så er du hardcore og kører kortkorta tights og inga strumpor!

Ret tights til powerwalken

Vælg: Tights, der passer til vesten. Køb gerne løse tights med reflekser, så du ser, eller træningstights i funktionsmateriale, som sidder godt på kroppen.

Skippa: Leggings i bomullsmix. Funktionstights andas och kan transportera bort fukt om du får upp pulsen och blir svettig.

- Är det sommar och sol ute så satsa på ett korta tights, säger Maria Bergehamn.

SHOPPA HÄR: Vores store udvalg af strømpebukser

LÆS MER: Reebok CrossFit Nano 6.0 er her!

LÄS MER: Høstens store test af kompressionstights