Guide: Välj rätt skidjacka från Peak Performance Image

Guide: Vælg en korrekt skidjacka fra Peak Performance

Skal eller en fodrad variant? Vi guider dig rigtigt blandt de ti mest populære skidjackorna til damer og herrer fra Peak Performance.

Skidsæsonen er her! Ret udstyr gør oplevelsen bedre i backen. Vi hjælper dig med at finde den rigtige skidjacka fra Peak Performance!

alpintEn af sæsonens tydeligste trends er at våga färg i skidbacken!

GUIDE TIL SKALJAKKER FRA PEAK PERFORMANCE

Alpine Jacket

alpine

Det er den til: Både dam og herre

Passar dig som: Ladar en högpresterande jacka. Den er indrammet sammen med Peak Performance professionelle skidåkare og holder i mange säsonger for bergets alla utmaningar, året runt.

Perfekt temperatur for den her jackan: Trelagers Gore-Tex giver et komfortabelt mikroklima på indersiden og holder alt vejr på ydersiden - det kræver dog, at du arbejder med lager på lager undertill.

Detaljer som utmärker jackan: Det stilsikre design, rymlig fast huva med plats för hjälm, ventilerande dragkedjor och välplacerade fickor med hål för mediasladdar.

Tænk på at: Jackan er något längre bak än fram, och har en normal passform. Tvätta inte din jacka med sköljmedel och följ tvättråden noggrant för en produkt med lång livslängd.

Bec Jacket

Bec

Findes til: Herre

Passar dig som: Vil køre i samme jakke som Peak Performances venner på Freeride World Tour. Bec er en tuff jakke i kraftig konstruktion med tekniske detaljer og funktionalitet. Det andningsbara materialet skyddar under alla dina skidäventyr.

Perfekt temperatur til den her jackan: Står imod väta och vind men kräver att du adderar underställ och mellanlager för att stå emot minusgrader.

Detaljer som utmärker jackan: Bröstficka med dragkedja och knappar. Putsduk för skidglasögon i fickan. Avtagbar snökjol med snap-in-system till de flesta av Peak Performance byxor.

Tænk på at: Jackan har en avslappnad, og något längre, passform.

Gravity-jakke

gravity

Findes til: Dam

Passar dig som: Søger en jacka med en lang liste over oumbärliga friåkningsfunktioner - i et iögonfallande design.

Perfekt temperatur til den her jackan: Gravity-jackans trelagerkonstruktion i Gore-Tex beskytter mod vintervädret og den goda andningsförmågan gör att du slipper den där klibbiga känslan. Brug jackan med lager efter temperatur for optimal effekt.

Detaljer som utmärker jackan: Innermudd i lycra med hål för tummarna. En innerficka med dragkedja och förstärkt hål för hörlurar. Elastiske sladdöglor på insidan för hörlurssladden. Lamineret kant på hovedet, som passer til hjælmen, når vinden ligger på.

Tænk på at: Följa tvättråden för att säkerställa att jackan fungerar som bäst under många säsonger framöver.

Radikal jakke

radical

Findes til: Herre

Passar dig som: Letar efter en vatten- och vindtät skaljacka i sobert grön med mycket god andningsförmåga och en mängd tekniska funktioner.

Perfekt temperatur for den her jackan: Hvis du vil have en god beskyttelse på bjerget, så er du kommet rigtigt. Tilpas til forskellige temperaturer for at tilføje lager under jakken.

Detaljer som utmärker jackan: Putsduken för skidglasögon i fickan, tvåvägsdragkedjan fram och ventilationen under ärmarna.

Tænk på at: Jackan har en avslappnad passform och Recco-reflektorn i luvan gör dig sökbar på berget.

peakHar du skaljacka på dig må du jobba med flera lager under jackan, förslagsvis ett underställ närmast kroppen och sedan ett mellanlager i form av fleece.

GUIDE TIL DE FODRADE JACKORNA FRA PEAK PERFROMANCE

Anima Jacket

anima

Findes for: Dam

Passar dig som: Letar efter en stilren jacka som holder dig varm og beskytter dig mod vädrets makter. Dessutom är Anima lika gångbar i pisten som i stan!

Perfekt temperatur for den her jackan: Den varierende og isolerende vaddering i Anima Jacket sammen med det vind- og vanddækkede skalet gør, at den tåler mange minusgrader. Hvis temperaturen er for høj, kan du bruge ventilationsdragter under armene.

Detaljer som utmärker jackan: Stilrent metall-P på bröstet. En mängd praktiska fickor och en avtagbar luva som går att justera i två håll.

Tænk på at: Matcha din skidjacka med Anima damskidbyxor for et komplet skidlook.

Blackburn Jakke

blackburn

Findes til: Dam

Passar dig som: Letar efter en bekväm och stilsäker Peak Performance-klassiker med fantastiska isolerande och väderskyddande egenskaper.

Perfekt temperatur til den her jackan: Den tykke vaddering i anddun giver en naturlig og rigtig skön varme som stänger ute det kyligaste vintervädret. Det ydre skalet er desuden vand- og vindtæt.

Detaljer som utmärker jackan: Den lidt længere feminine silhuet, perfekt til både skidbacken og en shoppingtur på stan. Riktigt bra tekniska detaljer som du bara kommer att älska.

Tænk på at: Alltid følge vaskerådet på din dunjakke og at torktumle med tennisbollar i lav temperatur i mindst fem timer.

Winterplace Jakke

winterplace

Findes til: Dam

Passar dig som: Letar efter en stilsäker skidjacka som är utformad för att ge dig extra vaddering där den behövs som mest.

Perfekt temperatur til den her jackan: Minusgrader er ikke noget problem for den her jackan. Winterplace passer perfekt under kølige vinterdage.

Detaljer som udmærker jackan: Den trendiga designen, dragskon nedtill tillsammans med funktioner så som elastiska snölås i ärmsluten och användbara fickor i mängder.

Tænk på at: Jackan består op til 100 procent af genvundet polyester. Det er med andre ord en god værdi for dig, der værner om naturen.

Shiga Jacket

shiga

Findes til: Herre

Passar dig som: Søger en sofistikeret og varm jacka med en rad anvendelsesområder.

Perfekt temperatur for den her jackan: Den sköna vadderingen gör att du kan hålla värmen under alla dina skidäventyr i många minusgrader. Samtidig som den gode andningsförmågan gør at det ikke bliver klibbigt eller fuktigt på insidan samtidigt som den ger ett imponerande skydd från vädret på utsidan.

Detaljer som utmärker jackan: Den aftagbara huvan, de markanta bröstfickorna och andra tekniska detaljer.

Tænk på at: Shiga er lige funktionel, anvendbar og pæn i ryggen som nere i byn eller på stan.

Greyhawk-jakke

greyhawk

Findes til: Både dam og herr

Passar dig som: Søger efter en noget lettere vadderad jacka, som klarar av hårda väderförhållanden, att ta med på många äventyr. De høje krav, som hårda väderförhållanden och terräng ställer på dina kläder, är inget problem för Greyhawk-jackan.

Perfekt temperatur til den her jackan: Greyhawk hanterar de hårda krav som tuffa väderförhållande och terräng ställer utan problem. Jackan er fremstillet i et vand- og vindtæt materiale med god andningsförmåga, og vadderingen beskytter mod kylan.

Detaljer som utmärker jackan: Den fremtrædende blokdesign i to nuancer af grønt. Findes også som byxor.

Tænk på at: Inte glömma putsduken för skidglasögonen i fickan och att du kan fästa snökjolen via snap-in-systemet till dina skidbyxor, för att undvika att snö kommer in.

Alaska-jakke

peak

Findes til: Både dam og herre

Passar dig som: Inte vill glida obemärkt förbi. Alaska er et frækt og nyskabende indtryk med sit spændende design.

Perfekt temperatur for den her jackan: Den varme vandring og det vandfyldte underlag, som også lader huden ånde, gør Alaska til et meget stærkt plagg uanset vejret.

Detaljer som utmärker jackan: Passformen sammen med den iögonfallande designen på panelerna.

Tænk på at: Jackan er i oversizemodell med en længere bagstycke.

alpintKlik på skidjackan og book skidsemestern nu!

LÄS MER: Dunjackan fra Peak Performance som er bedst i test