Gummistövlarna för barn som är bäst i test! Image

Gummistøvlerne til børn, der er bedst i test!

Regn og rusk er ikke noget problem, når børn har ordentlige skorper på fødderne. Vores juniorpanel har plaskat i regnpölar iklädda säsongens gummistövlar. Så her tyckte dem.

Tåliga gummistövlar i fina färger som sitter skönt gör även regniga dagar lekfulla. Juniorpanelen har testet nogle af vores mest populære ofodrade gummistøvler for at du lettere skal kunne afgøre hvilken model der passer bedst til dit barn. Her er alt, hvad du og børnene behøver at vide om gummistøvlerne, som holder de små fossinger tørre.

SHOPPA HÄR: Hele vores udvalg af gummistøvler til børn

Tretorn GrännaTretorn_Gränna

Märke: Tretorn

Model: Gränna

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finnes i färgerna: svart, gult, lila, rosa och blått.

Testpanelet siger:

Klassisk regnstøv fra Tretorn som hverken overrasker eller gør nogen besviken. Hvis du efter en pålidelig tur til dit barn, er det her et trygt køb. Det er faktisk ikke meget, der adskiller Gränna fra et par voksne, hvilket opleves som positivt.

- Designen minder om et par regnstøvler til voksne, så de er perfekte til lidt ældre børn. Min søns første reaktion var "snygga" og jeg som mamma instämmer! siger en förälder.

En tjock sula ger bra grepp för slask och lera. Hela fotpartiet täcks av ett slitstarkt, rejält gummi medan benet omsluts av ett något mjukare gummi. Der er gummit så pass mjukt at kanten på skaftet kan vikas over om man vil.

- Nackdelen med det mjuka gummit är när mindre barn ska klä på sig. Min datter ville absolut "göra själv" og blev da lidt frustrerad när stövlarna inte var så stabila när hon stoppade ner foten, säger en mamma.

Väl på sitter gummistövlarna bra och är enligt barnen i testet smidiga att leka, klättra och springa i. De är ofodrade men insidan har ett borstat tyg som gör dem extra sköna att ha på sig.

Viking Klassisk indie Natural GummiVIking_Classic

Märke: Viking

Model: Classic Indie Natural Rubber

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Findes i farverne: blå, sort, gul og rosa.

Testpanelet siger:

Den her fina gummistöveln i naturgummi har både ett snabbtorkande innerfoder och en innersula som kan tas ut, vilket gör den suverän för regniga heldagsutflykter och barn som gärna plaskar ordentligt i varje liten pöl på väg till dagis.

Netop som en del andre stövlar i testet har den her et ganska vuxen look. En förälder menar att den påminner mer om en förkrympt vuxenstövel än en gummistövel för barn.

- Mitt barn tyckte inte att de var särskilt roliga. De har et lidt tråkig design, men passer sikkert den som søger en mere neutral stil på stöveln, siger en af testarnas mamma.

Skorna är normal i storlek, men modellen är slimmad och ger ett nätt intryck.

- Den er særligt stram over foden, og barnet får ikke plads med en rejäl socka under. Så det her er en ren vår- og sommerstøvle. Men den er bekväm, normalhög i skaftet och väldigt användbar i övrigt, säger föräldern till en av juniortestarna.

Det her er kort og gott en slitstark, hållbar stövel för barn som vill ha en mjuk och elegant stövel som inte är så klumpig. Designet er meget rent, men det findes i både gult og rosa, hvis du vil have det rene look, men det vil have noget lidt skojigare og mere farvegrannt.

Kavat Grytgöl WPKavat_Grytgöl

Märke: Kavat

Model: Grytgöl WP

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finnes i färgerna: gult, blått, rosa, turkos och lila.

Testpanelet siger:

Den perfekte vår- og sommarstöveln! Her får du en flot og behagelig gummistøvle til en bra pris, som både forældre og børn i testpanelet gillede. Ekstra plus for, at den er lavet i genvindingsbart gummi frit fra PVC og kan maskintvättas i 30 grader.

- Både jeg og sønnen elskede den gula farve! Dock blir den lätt skitig. Med vissa stövlar räcker det att spola med lite vatten eller torka lätt så försvinner smutsen men här får du jobba lite mer. Så er det godt, at de kan vaske i maskinen. Det findes også en udtagbar sula, som er smidigt ved rengøring samtidig med, at barnet får lidt ekstra dæmpning og komfort, siger en forældre.

Sulan er stabil og rejäl, mens skaftet er lidt mjukare. Det er dog stabilt nok til også små børn at selv tage på sig stövlarna uden problem.

- Gummit føles lidt "strävt". Det er ikke en lige så glat overflade som på mange andre gummistøvler, men det er ikke negativt, hvis det kun giver en følelse af kvalitet, siger en far til en af testpersonerne.

Designet får mange tumler op af børnene i panelet. En af testpersonerne gillede dem så meget, at han gik omkring med dem også indendørs. Både forældre og testpersoner anbefaler varmt disse stövlar for vårens regniga äventyr.

Tretorn Active KidTretorn_Active Kid_rod

Märke: Tretorn

Model: Active Kid

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: rött, blått, svart, gult och rosa.

Testpanelet siger:

Ännu en pålitlig modell från Tretorn som ger ett lite rejälare intryck än Gränna WP tack vare en kraftig sula med halkmönster. Den her har også et mere vokset udseende, der giver et tidløst look. Det er ikke en stil med mange farvesprakande detaljer, men det er på den anden side en klassiker, der holder.

- Färgställningen delade testlaget i två läger där den ena delen gillade den fina röda färgen och den andra delen hade svårt att förlika sig med de grå fälten. Känns dock som en färgställning som både är lite glad och har en rimlig chans att kännas fräsch över nyttjandetiden, säger en pappa till två barn i testpanelen.

Stöveln er tilstrækkeligt rymlig for at barnet ska kunna krångla på den själv och dessutom få plats med en extra socka under den tidiga våren eller framåt höstkanten när kylen kommer fram igen.

Konstruktionen føles gedigen samtidig med, at støveln er blød og følgersam og ikke får noget besværligt uge over tåleden ved promenader.

- Provhoppning i årets första vattenpölar gav högsta poäng i glädjespridning och motståndskraft mot väta. Det her kommer til at blive en kanonstövel til dagis! siger en förälder.

Crocs Handle It Regnstøvlecrocs _handle it

Märke: Crocs

Model: Handle it Rain Boot

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Findes i farverne: rosa, gult, blått, grönt og mörkblått.

Testpanelet siger:

Designmässigt fångade den här gummistöveln barnens hjärtan redan vid första ögonkastet. Den skarpa rosa färgen och handtagen gör dem riktigt roliga att ta på sig, och smidiga för barn som vill klara sig utan hjälp från föräldrar.

- Mitt barn älskade den här stöveln! Handtagen fullkomligen ber barnet om att ta av och på dem själv. Sonen tyckte däremot inte att de var sköna till en början eftersom de inte har något foder alls. Insidan är likadan som utsidan. Men han ville prompt ha på sig dem ändå och klagade sedan aldrig över att de var obekväma, säger en förälder till en av killarna i panelen.

Stöveln är alltså en hit hos barnen, men ett par av föräldrarna blev något tveksamma till materialet som inte känns speciellt tåligt. Vissa uttryckte en oro över att handtagen skulle kunna lossna, även om inget hittills har gjort det. Materialet gør dem derimod meget lette, hvilket er et plus!

- Det er smidigt at tage med og meget enkelt for børn at tage på og af sig selv.

Skaftet er normalhøjt, men tænk på, at de bliver lidt højere i og med håndtaget og mindre fleksible. Det er til eksempel svært at trække regnbyxor over stöveln. De er rejäla i storleken och barnet får gott och väl plats med en socka i det rymliga tåpartiet utan att gå upp i storleken.

SHOPPA HÄR: Ofodrade regnställ för kids

LÆS MER: Tretorns nye regnjakke er snäll mot miljön

LÄS MER: Regnredo! Vi tester 9 regnjakker som gør jobbet i vores