Han är hjärnan bakom Crossfit games Image

Han er hjernen bag Crossfit games

Det er mindre end en måned tilbage, før crossfiteliten begyndte på Crossfit Games. Dave Castro har skabt udfordringer, som kommer til at sætte deltagernes krafter på prøve.


Hvad har Formel 1 og crossfit til fælles? Ganska mycket, i alla fall när Dave Castro skapar utmaningarna till Crossfit games, den årliga tävlingen där världseliten inom crossfit möts för att göra upp om vem som är "fittest on earth". Efter at han havde lavet et Formel 1-lopp, fik han idéen til at skabe en form for sladder, som atleterne fik i et konkurrenceøjeblik.

- Jeg får inspiration til Crossfit games-udøverne i alt fra sport til kunst og teater, siger Dave Castro til det amerikanske magasin Men's health.

dave castro
Hvilke udfordringer som Crossfit games kommer til at bestå af i år, ved kun Dave Castro. Følg ham på hans instagramkonto @thedavecastro så måske du får en ledtråd. Foto: Instagram.com/thedavecastro

Når konkurrencerne begynder den 21. juli, har han brugt et år på at samle de forskellige konkurrencemomenter, som atleterne skal udføre. Han har selv stenkoll på hvad der skal ske under tävlingsdagarna, men deltagarna känner enbart till ungefär hälften av utmaningarna. De øvrige øjeblikke får de reda på som minst 30 sekunder innan startvisslan blåser.

- Vi vil, at atleterne skal kunne prestera på begäran. At være virkelig godt trængt handler om evnen til at kunne vise op og udføre noget uden at have tid til at træne innan.

Tidligere år har tävlingsdeltagarna bland annat fått springa en militärliknande hinderbana, slagit ner en stålpåle i marken med hjälp av en slägga och kastat en boll så långt som möjligt.

For at få udfordrerne til at balancere på den rigtige side af "svært, men ikke umuligt" følger Dave Castro udviklingen hos crossfit-eliten under året.

- Vikt är det som vanligtvis gör en utmaning för svår. Derfor følger jeg konstant hvilke vikter som topp-atleterna lyfter.

Og vikter som indgår i Crossfit games er blevet alt tyngre i takt med at de tävlande har utvecklats i sin träning. Dave Castro udesluter ikke, at konkurrencer kommer til at indeholde øjeblikke, hvor marklyft på 226 kilo indgår mellem fem og ti år.

Uttrycket "för enkelt" er inget som existerar när det kommer till Crossfit games.

- Selv om en workout består af 100 knäböj med hopp på tid kommer atleterna att göra dem otroligt snabbt. Insatserne er så høje, at alt bliver et svært prov, siger Dave Castro.

Reebok crossfit games arrangererras 21. - 26. juli på Stubhub center i Carson, Kalifornien. 40 mænd og 40 kvinder fra hele verden kæmper om at få titlen "fittest on earth". Fra Sverige deltager eliteudøveren Lukas Högberg, som træner for Crossfit Solid i Stockholm.