Her er Sveriges nye matchställ

Lagom till playoff-matcherna till EM mot Danmark får svenska landslaget ett nytt matchställ. Hvad synes du om det nye design?

I modevärlden blåser tydliga 90-talsvindar, och nu har vindarna tagit sig ända in på fotbollsarenorna. Svenska landslagets nya matchställ är inspirerat av tröjorna som landslaget lirade i under början av 90-talet. På framsiden ses horisontella linjer i to diskret skiftande gula nyanser, landslagsskölden får ta gott om plats på bröstet och halsen är fortsatt rund och har "Sverige" broderat i nacken.

Designet er udarbejdet af Svenska fotbollförbundet og Adidas, og den nye kamptrøje er den tredje i sit slag, siden Adidas blev officiel tröjleverantör til landslaget 2013. Zlatan Ibrahimovic har i et pressemeddelelse beskrevet det nye design som "kraftfuldt" og "anderledes", hvilket han håber skal betyde succes i kommende playoff.

Første gang vi får se det nye matchstället er i playoff-matchen mod Danmark den 14. november på Friends Arena. Da får vi se om de gula ränderna kan få danskarna att darra - och bära oss ända till EM.


Erkan Zengin, Zlatan Ibrahimovic og Albin Ekdal viser op den nye trussel.

"Det vi har taget fasta på i designprocessen är dels den stolthet som spelarna känner över att spela i landslaget men framförallt villigheten att ge allt för tröjan och de blågula färgerna. Med det afskalede design har landslagsskölden plads til at symbolisere netop dette. Både vi og spillerne er fantastisk tilfredse med resultatet og ser nu frem til at skabe mange klassiske fodboldminder sammen med det svenske folk." siger Ninos Icho, brand communications manager på Adidas.