Hitta rätt löparsko från Nike Image

Find den rigtige løbesko fra Nike

Med Nikes brede sortiment af løbesko kan det være svært at vide, hvilke sko der passer lige til dig. Her får du hjælp!

Nike er ekspert i løbesko, det ved alle. Spørgsmålet er, hvordan du finder ret par i et udbud så enormt som deres. Det vigtigste er at finde en model, der møder dig på dine betingelser. Her deler vi op sortimentet i løparskor med meget dämpning, stabila favoriter och klassiska modeller för dig med ett neutralt löpsteg. Læs mere for at se i hvilken fag du passer ind.

KÖP NU: Shoppa løparskor fra Nike her!

#1. Løse sko med meget dæmpning

Generelt plejer man at anbefale en løbesko med meget dämpning for tre sorters löpare:

  • Dig som har ett tungt löpsteg, till exempel för att du väger lite mer. Så kan dine knogler og din ryg behøve lidt ekstra hjælp til at tage imod din vægt i stegisætningen. Når du springer kan du regne med at du belaster fot-, knä- och höftleder med fyra gånger din egen vikt.
  • Dig som har lite ovan teknik och har en fotisättning med hälen först. Når du lander med hælen først, lander du nemlig naturligt på et fuldt udspændt ben, hvilket gør det sværere for lårmuskulaturen at gå ind og dæmpe dit tyngdepunkt. Så kan du få hjælp af skon.
  • Du som har skader på ryg eller menisk. Menisken og diskarna i ryggen är kroppens naturliga stötdämpare. Når de ikke fungerer som de skal, kan det gøre ganska ont at springa i løparskor med lite dämpning.

I moderne løpartikler findes der i reglen to forskellige sorters dæmpning - den i TPU og den i EVA. TPU er en slags plast, der holder meget lang og tål at slitas på, uden at funktionen försvinner. Ulempen er, at den kan opleves lidt hård. EVA-plast er på den anden side ekstremt blødt og behageligt, men mister sine porøse egenskaber efter en tids brug.

Populære Nike-løbesko med meget dæmpning

Nike React Infinity Run

nikeLøbetøj, der er designet til at minimere skader ved løb. Her finder du React Infinity Run til damer og herrer.

Nikes Löparsko React Infinity Run har tagits fram för att mindska skaderisken när du löptränar. Ovandelen har en stram, strumpliknande pasform för att ge stöd åt foten och hålla den på plats. Den mjuka sulan på React Infinity Run är en så kallad rullsula, vilket innebär att den skålats lätt vid tåspets och häl. Det gør at du som lander med hälen først snabbt rullar framåt på skon, vilket minskar påfrestningen på kroppen. Nike React Infinity Run passer alle sorters löpare, på de flesta distanser.

Nike Renew Run

renew runNike Renew Run er udstyret med en rullesål, der gør, at du hurtigt kommer til avstamp. Spana in löparskon för damer och herrar.

Renew Run er yderligere en favorit med en rullestil, som giver en hurtig forflytning fra hæl til ramme. På mange måder minder Renew Run og Infinity Run om hinanden, men når Sportamores testpanel viste, at løbeskoene korresponderede Renew Run til aningen mere stabil. Til forskel fra Infinity Run har Renew Run også en traditionel ovandel med almindelig pløs og snörning - perfekt til dig, der litar mer på din egen förmåga att dra åt än på en tight stickningsfunktion. Renew Run passer dig med et neutralt løbesteg, som vil have en behagelig sko til medellange distanser.

Nike Joyride Run Flyknit & Joyride Dual Run

joyrideHer er Nike Joyride Dual Run for damer, en pronationssko med blød og hård dæmpning! Herrskon finder du her. Joyride findes også som neutral løbesko til damer og herrer.

Da Joyride kom i sortimentet i 2019, var den helt revolutionerende. Mellansulan på löparskon er nämligen ihålig och fylld med små kulor av TPU-plast, som rör sig fritt inuti. Det giver en dæmpning, som tilpasser sig efter, at du lige har belastet foden. Joyride findes desuden i to forskellige udgaver - Joyride Run Flyknit til dig med neutralt løbesteg og Joyride Dual Run til dig, der proner. Joyride passer på korta till medellånga distanser.

#2. Neutrala mängdträningsskor

I den her kategorin finder du løparskor som passer den bekymmersfria löpare, som varken pronerar eller behöver något extra i form av dämpning eller stöd. En klassisk mængdetræningssko er tilpasset til at klare alt fra lidt kortere til lange distanser. Det betyder middelmycket dæmpning og lagom med stabilitet. At skon varken har extra dämpning eller uppbyggnad innebär att tillverkarna kan fokusera på annat, som skons snabbhet och energiåtergivning till exempel.

Klassiske mængdetræningskor fra Nike

Nike Air Zoom Pegasus

pegasusPegasus er giganternes gigant i løparsporet. Klik dig hjem til din version for damer og herrer her.

Pegasus er en Nike-sko med stort S, som har været i brug i over 30 år. Pegasus passer til alle distancer og løbesko, til alle løbesko, som har et neutralt løbesteg. Det her er en "alt i allo"-sko, som du kommer trivas i, forudsat at du varken pronerar eller behöver extra dämpning. Det, der udmærker Pegasus, ud over at du kan have den både til intervaller og lange distancer, er, at den giver enormt meget energi i fraskjutet. Det her er en løsning, hvor du køber en gang, derefter yderligere en gang og så endnu en. Desuden findes den at få även som trailsko.

React Miler

react milerHer finder du React Miler til herrer og damer!

React Miler er stabil til at være en neutral løbesko og passer rigtig langlopp hvor også du med det perfekte löpsteget kan behöva lite extra stöd. Det, der udmærker Nike React Miler, er den noget bredere tåboxen, som giver ekstra plads til framfoten, noget som kan behövas på långlopp då fötterna svullnar vid ansträngning. Ligesom Pegasus er skon försedd med lätt rullsula, för att du snabbt ska komma iväg i frånskjutet.

#3. Stabila löparskor

Hvis du nogen gang har hørt, at du udtaler dig, er det her kategorien for dig. At udtale sig betyder, at dine fotoledere eller knogler lyver indåt, så du "tramper igennem" hålfoten. Med andre ord at du springer på insidorna av fötterna. Att pronera kan vara ganska smärtsamt och resultera i förslitningsskador på andra delar av kroppen. Det du då behöver är en pronationssko, eller en stabil löparsko som de också kallas. I sulan på en sådan sko finns ofta en så kallad pronationskil, vilket ter sig i form av en uppbyggnad vid hålfoten, som rätar ut ditt löpsteg. En stabil løparsko passer...

  • ...dig som overpronerar och behöver hjälp med att räta ut vinkeln på dina fot- eller knäleder när du löptränar.
  • ...ska springa riktigt långt och vet med dig att anklarna kan tröttna efter många mil. Till och med du med ett i övrigt felfritt löpsteg kan pronera när kroppen blir trött.
  • ...dig som ofte stukar fötterna och behöver hjälp av en ordentlig sula för att stabilisera fotlederna.
  • ...dig som er nybörjare och är osäker på tekniken.

Populære pronationssko fra Nike

Nike Zoom Fly

nike zoom flyDet allermest fremragende ved Zoom Fly er kolfiberpladen i mellansulan. Nike Zoom Fly findes til damer og herrer.

Nikes Zoom Fly er en temposko, hvilket betyder, at den passer hurtige løb og medellange distanser. Trods det er den herligt dämpad og ger en studs i löpsteget som få andra löparskor åstadkommer. Det beror til stor del på kolfiberplattan som placerats ut mitt i sulkontruktionen. Tack vare den rekyl som uppstår var gång du sätter ned foten i löpsteget slungas du upp från marken och in i nästa steg. Zoom Fly passer medeldistanser til dig, der har en let pronation. Så får du en rigtig hurtig og rolig løparsko!

Nike Air Zoom Structure

structureAir Zoom Structure er en meget let løbesko til en rigtig prisværdig peng. Klik den hjem for damer her, og herrer.

Air Zoom Structure er en ganske klassisk løbesko, som kommer til at give tryghed i din løprunde. I sammenligning med Zoom Fly er det her ikke en lige så rolig sko, men det du förlorar i upplevelse vinner du i komfort. Hvis du har en løbesko, der gør, at den skal uden større omsvep, er det her modellen for dig! Når Sportamores testpanel provokerede den, korresponderede den også til testets snyggaste. Den rekommenderas derfor at matchas både til din vardagsoutfit och långa stadspromenader där du vill ha lite extra stabilitet.

Hvilken størrelse skal jeg have i mine løbesko fra Nike?

Nike anses normalt være lidt små i størrelse. Testa därför att gå upp en storlek jämfört med vad du brukar ha i andra varumärken. Hvis du allerede har en Nike-sko hjemme, kan du derimod kika i den og beställa samma storlek i din nya sko. Nike den er nemlig altid tro mod Nike-størrelsen. Annars kan du spana i vores store Nike storleksguide!

SHOPPA HÄR: Alle løbesko på Sportamore

LÄS MER: Hvordan skal en løbesko sidde?