Hitta rätt regnställ för barnen Image

Find det rigtige regnestykke til børnene

Hvis der ikke er nogen, der kan regne, så er det Didriksons. Vores juniorpanel har testet nogle af markedets mest populære modeller for at hjælpe alle forældre med sæsonens regnsäkra indkøb.

SHOPPA HÄR: Ofodrade regnställ

Barn vet hur roligt det är att hoppa i vattenpölar, men det är inte alltid fullt lika roligt för föräldrarna att torka genomvåta kläder. Praktiska regnställ i fina färger gör tveklöst utelekar och fritidsaktiviteter roliga även när det är blött och regnigt ute - för både föräldrar och barn.

Ved at investere i røde regnklæder kan børnene hoppe og plaske i, hvor mange vandpölar de vil. Svenska Didriksons er eksperter på regnkläder, og vi har testet nogle af deras bedst sælgende modeller for at du skal vide hvilket regnställ som passer bedst til dit barn. Scrolla ned og ta del av juniortestarnas och deras föräldrars åsikter!

Didriksons Slaskeman SE-Slaskeman.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Finnes i färgerna: grönt, rött och blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelet siger:

Det her regnstället ser ut som godis! Og det er sjældent et minus. Slaskeman er et lysende eksempel på, at praktiske klæder ikke behøver at være tråkiga. Både forældre og børn elsker de polkagrisrandiga jackorna som matchas med färgglada byxor.

- Når vi tager det her regnställe påminns jeg om hur kul de små barnen kan ha under regniga dagar. Underbar färg på jackan med en enkel design för en bra passform. Inga krångligheter! säger mamman till en av flickorna i testet.

Ud over et smukt design er alle praktiske detaljer på plads, og der er mange justeringsmuligheder. Byxorna er i en højere bib-model med reglerbara hängslen. Der er desuden knapar i siden på byxorna, så de kan bareras allteftersom barnet vokser eller tilpasses efter antallet klädlager under. Luvan på jackan och banden under fötterna på byxorna kan också tas bort.

- Jackan er lite längre skuren bak och har tryckknappar så att barnet själv kan ta av sig jackan även med tumvantar på. Det saknas fickor på regnstället vilket jag tycker är lite synd, men tanken är nog att det inte ska kunna fyllas vatten någonstans, säger en förälder.

Med Slaskeman er børnene helgarderade för hopp och plask i hur många regnpölar som helst. Galon er et pålideligt materiale, også i rigtige busser, og det her sted er desuden forsynet med svedne sömmar. Det er helt vind- og vandtæt. Materialet er derimod meget tunt og ikke det mindste værdifulde, fordi det helt mangler foder. Så se til at preppa med ordentliga kläder under.

- Min fireåring havde intet at anmärka på det här regnstället och då är mamma mer än nöjd! Helt klart en plagg vi kan klare hela våren, sommaren och hösten med, säger en förälder.

Didriksons Trysil SE-Trysil.jpg

Anbefalet pris: 899 kroner

Finnes i färgerna: rött, grönt och rosa

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: polyester

Testpanelet siger:

Det første, som juniortestarnas forældre slås over, er, hvor let det her skalsetet er. Det er meget lidt, hvilket gør det betydeligt lettere for små børn at håndtere sig selv sammenlignet med tunge, klumpede regnskaber.

- Både byxor og jacka er mjuka, smidiga och lätta att ta av och på. Tack vare att det är så smidigt passar setet bra för aktiva lekar, menar en pappa i testet.

Storleksmässigt är det ganska stort. Faktiskt så pass stort at barnet kan behöva gå ned en helt storlek för en bättre passform, särskilt på längden. Med tanke på at både ermar og ben kan förlängas vid behov rekommenderar föräldrarna att gå ned i storlek. Justeringsmöjligheten är ju en smart funktion för växande barn, men blir lite onödig när setet är så pass generöst i storleken.

- På mit barn behövdes byxorna vikas upp för att inte trampas sönder och då samlas skräp och vatten i onödan, säger en förälder.

Fodret er väldigt tunt, så de står sig ikke så bra ved kyligare väder som ytterjacka utan något ganska varmt under. Men i og med at setet er relativt stort, kan du enkelt kompleta med et ekstra lager under uden at det bliver bylsigt. En sista anmärkning från vuxenhållet är att lite fler och större reflexer på byxorna inte hade skadat.

Didriksons BoardmanSE-Boardman.jpg

Anbefalet pris: 849 kroner

Findes i farverne: blått, gult, grönt, lila, gul/turkos

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: fleecefodrad galon

Testpanelet siger:

Både forældre og børn elsker det her setet og specielt at det er en fleeceväst fastsydd på byxorna. Det gør regnstället så mycket mer användbart för slutet av vintern och början av våren då det är lite kyligare ute.

- Västen "stängs" med kardeborre vilket är ett stort plus dels för att barnen själv kan hantera det och att man slipper hårda plastspännen som gör ont och irriterar under jackan. Kanonbra! Resåren i midjan är också en bra designdetalj då byxan sitter uppe på ett bra sätt och inte hänger och snurrar på kroppen vilket gör regnstället mer bekvämt, säger en förälder.

Boardman er et pålideligt og slistarkt sæt til meget aktive børn. Kombinationen af fleece og galon gør sættet både smukt og varmt samtidig med, at det er helt vind- og vandsikkert. De ekstra förstärkningarna på knäna gör byxorna extra tåliga, påpekade föräldrarna, eftersom det ofta leks direkt på marken och i vattenpölar.

- Regnstället har dagligen använt de senaste veckorna och jag har inte sett några tecken på trasiga sjömmar runt knäförstärkning eller någon annanstans för den delen. Det er også et stort plus, at der findes reflekser på tøjet for at synke ind under dagens gang. Det her er et kanonbra regnställ som jag önskar att jag hade köpt tidigare! säger mamman till en av flickorna i testet.

Didriksons Waterman SE-Waterman.jpg

Anbefalet pris: 599 kroner

Findes i farverne: orange/turkost, vitt/blått, rosa/blått og blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelet siger:

Waterman er et klassisk todelt regnställ i et tidløst design. Alle praktiske detaljer er på plads, såsom reflekser på ben, ermar og ryg, justerbara hängslen og en resår under foten som håller byxorna på plats.

- Stället gillas både af brugeren og den betalingsansvarlige. Det er mjukt og följsamt och kommer sannolikt (under förutsättning att det inte utsätts för extremt slitage) kunna nyttjas av hela syskonskaran, säger pappan till en juniortestare.

Eftersom det er gjort i riktig galon kan du lita på at barnet holder sig torrt og varmt også under de tuffaste skyfallen. Nackdelen er, at det kan blive lidt instängd under intensiv lek, men det er også noget, man får regne med, når det gælder galon. Det er ellers et skønt sæt, som næsten blev en fullpoängare komfortmässigt.

- Når man står på alle fire og gør Pokémon-hopp trækker det lidt i hängslena, siger et barn i testpatrullen vars förälder tillägger at det därför inte blev en 10:a i komfort denna gång.

Designen gillades starkt av testpatrullen, även om färgen inte blev en hit hos testarna med starka färgpreferenser.

- Setet testades i den blåvita färgställningen och då preferenserna i testlaget tenderar att ha en dragning åt det gröna hållet kunde tyvärr inte högre betyg än en 8:a delas ut för design i avsaknad av gröna inslag, säger en förälder och tillägger att det annars är en snygg, stilren jacka.

Didriksons Coverman SE-Coverman.jpg

Rekommenderat pris: 699 kronor

Finnes i färgerna: blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelen säger:

Tunn, borstad trikå på insidan gör Coverman till ett skönt galonställ perfekt för utelek i regn. Galon er et materiale, som holder ude vind og vand næsten uanset hvor meget det regnar. På den her jackan er dessutom dragkedjan dold under en slejf, för ett supersäkert skydd mot vattendropparna.

- Grymt smidigt for dagislek og snorkling i vattenpölar. Det føles lidt mindre bylsigt end todelade ställ som annars måste gå rejält omlott för att i största möjliga mån undvika läckage när brukarkretsen anser det lika naturligt att stå på huvudet eller leka liggandes under kraftig nederbörd som att stå upprätt, säger en förälder.

Materialet er smidigt og giver en gedigen følelse. Det tål rätt intensiv lek även direkt på marken tack vare extra förstärkning på knäna. Som forældre føles det også trygt, når der er et stort antal ordentlige reflekser både på jacka og byxor, så børnene også ser under de mørkere årstider.

- Tunt fleecefoder giver en skøn inderside, som ikke skalver, selv om man er tunnklädd under regnstället. En vinnare för lekglada naturmänniskor i och kring sandlådan! säger pappan till en kille i panelen.

SHOPPA HÄR: Vores udbud fra Didriksons

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test!

LÄS MER: Regnredo! Vi tester 9 regnjakker, der gør jobbet