Hitta rätt Salomon-pjäxa för just dig! Image

Find den rigtige Salomon-pjäxa til bare dig!

Hvis du leder efter et par pjäxor til vinterens alpina eventyr, men er usikker på hvilken model, der passer bedst, er det her guiden for dig.

Det er egentlig ikke så svært at finde ret pjäxa end hvad det er at finde ret par skor, men af nogen anledning føles det alligevel lidt jobigare. Måske tænker du direkte på frusna tår, domningar och smärta i fötterna och känner att drömmen om ett par sköna, välsittande pjäxor är omöjlig? Så er det naturligvis ikke. Men det gælder om at have koll på din størrelse og hvordan pass bra skidåkare du egentligen är.

Storleken

Pjäxstorlekar anges i centimeter med en siffra som beskriver pjäxans innermått. Har du en 23 centimeter lang fod, har du altså størrelse 23. Lästbredd er en anden vigtig parameter, som sigter på, hvor bred pjäxan er ved det bredeste punkt.

En fejltagelse, som mange gør, er at købe en for stor pjäxa i tron om, at det er skönare och varmare. Men så må du spänna pjäxorna alldeles för hårt. Det gør at du stryper blodtillförseln ned i foten och får avdomnade, frusna fossingar. Du skal netop kunne presse ned din fot og spänna åt pjäxan. Når du prøver at komme fremad, så du kan køre skidor, skal du ikke tårne slå i. Pjäxan skal føles lille, men den må ikke klæbe til nogenstans.

Fleksibilitet

Pjäxor er mærket med en siffra efter modellnamnet som anger dess flexibilitet. Et højere niveau betyder større modstand og mindre fleksibilitet, hvilket gør det lidt sværere at køre i den.

- Man skulle kunne sige, at en flex på en pjäxa er kraften, du sætter ned mod skidan. Flex-indexet angiver, hvor meget modstand du har i pjäxan. Ju duktigare och tyngre skidåkare du är desto styvare pjäxa måste du ha, säger Peter Olsson på Amer sports.

Salomons pjäxmodeller for dam och herr

Hos os på Sportamore finder du flere forskellige pjäxmodeller fra Salomon. På damsiden kan du vælge mellem to forskellige flexværdier på Quest Access samt Access 60 Wide og X Pro 70. Til mænd findes der en Quest Access-pjäxa og en X Pro 90.

Hvad er Quest Access for en type af pjäxor?

- Quest Access er pjäxserien for dig, som er en nybörjare till medelgod skidåkare, som vill ha ett gåläge på pjäxan och mycket komfort, säger Peter Olsson.

Hvad er den største forskel mellem de to herrpjäxorna?

- Quest Access er et nyt værktøj til dem, der gerne vil have et godt værktøj med gåläge. X Pro 90 er en lidt mindre model for den, der vil have lidt mere ydeevne i sin skidåkning. Prisskillnaden handler framför allt om innerskon som är förformad i X Pro 90.

Hvad er en god værdi for en skid, der tager en uge om året?

- Du skulle kunne vælge hvilken som helst af de her modellerna. Det er et trist svar, men for en nybegynder eller en middelgod skuespiller handler det mere om at vælge mellem en blød eller en let stylet pjäxa. Väger du lite mer och vill ha ut lite mer av din åkning, välj en styvare pjäxa.

For hende

Quest Access 60.jpgQuest Access 60 er et fleksibelt fugttæppe, perfekt til dig, der bruger nogen uger om året på fjällsemester.

Quest Access 80.jpgQuest Access80 har en let, blød indersko og højere komfort samt et videre kardborrebånd højst op.

X Access 60 wide.jpgX Access 60 Wide er lavet i en speciel type plast, som gør den meget let. Den er også lidt bredere i rammen, hvilket gør den rigtig god til dig, der har problemer med hallux valgus.

XPro 70.jpgX Pro 70 er en traditionel pjäxa, uden gåläge, til nybörjaren och den medelgoda åkaren som vill ha mer prestanda. Den har et My Custom Fit 3D foder, som betyder, at inderskon er forformad for at få den optimale pasform.

For ham

Quest Access 70.jpgQuest Access 70 passer til skidere, som netop er begyndt at køre eller ikke kører for ofte. En bekväm pjäxa med smart gåläge.

X Pro 90.jpgX Pro 90 har en noget smalare pasform med en forformad indersko som hæjer komforten. Det er en pjäxa for dig, som vil have en lidt højere ydeevne.

HÄR hittar du hela vårt utbud av alpinpjäxor från Salomon för både herr, dam och junior.

LÄS MER: Så vælger du rigtige pjäxor til børnene

LÄS MER: Vett och etikett i skidbacken