Hitta rätt tennisskor Image

Find rigtige tennissko

Bli en succé på tennisbanan med hjälp av rätt tennisskor. Det her skal du tænke på innan du trycker på "Köp".

At have bra balans som tennisspelare är superviktigt. Står du stadigt slår du bedre når det gælder racketsport. Å andra sidan får du inte stå på hälarna, då kommer du inte hinna fram till bollen. Fotografer en gnist i ret riktning genom att välja rätt tenniskor just för dig.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber tennissko?

- Funder over, hvor meget du skal spille og på hvilket underlag. Hvis du tænker på at spille en gang i ugen, så kommer du til at mærke, at den enkleste model ikke kommer til at fungere så godt. De slits hurtigere og dämpningen er ikke lige så bra. En lite dyrare skor har bättre slittålighet och dämpning. Skal du spille indendørs skal du have en form af all court-sula. Hvis du derimod kommer til at spille udendørs en hel sommer, kan du satse på skor med grussula, som ger bättre grepp så att du slipper halka runt, siger Ted Wickström, som jobbar på Babolat i Sverige. Det han ikke ved om tennisskor er ikke værd at vide.

Tennissko er ret klumpede, men på senare tid har det kommet en del lettere modeller. Hvad skal jeg vælge?

- Rent generelt er det populært lige nu med lette skor, også inden for andre sportsgrene, som til eksempel løb. Det har både fordele og ulemper. Fordelen med en lettere sko er, at du bliver smidigere på banan, nackdelen er, at du mister stabilitet. Den lidt større variant er lidt klumpigare, men risikoen for at trampe snett minskar. Er du stor og kraftig synes jeg du skal købe en sko med bra dämpning, for køber du en for enkel sko kan du få ont i knäna eller fötterna.

Skal jeg have nogle særlige styrker i skorna?

- Egentlig behøver du ikke det. Klassiska tennissockor är lite tjockare än vanliga strumpor och det kan vara bra för att motverka skavsår. Det er mange start og stop i tennis.

Hvor ofte skal jeg skifte tennissko?

- Det afhænger meget af, hvor ofte du spiller. Hvis du spiller en gang i ugen, bør du skifte to gange om året.

Kan jeg spiller tennis i mine almindelige indendørsskor, som jeg plejer at have på gymmet?

- Det går, men hvis de har en almindelig indendørshuse med rågummi, kommer de slitas utroligt hurtigt på en tennisplan, fordi du i princippet springer rundt på sandpapper. Det er specielle tennissko, der ikke slitter så meget, så tag en indendørssko, der har sko, som bare skal give så meget fedt, som det er muligt. Selvklart har ikke en almindelig træningssko samme dæmpning heller. Det eneste du absolut ikke skal have på en bana er vanliga träningsskor med svart sula som ger märken på banan.

LÄS MER: Hvilken Babolat-ketcher passer dig?

SHOPPA HÄR: Alle vores skor til tennis