Hitta träningsglädjen! Image

Find træningsglæden!

Det første skridt ud gennem dørene er det jobigaste på hele rundan. Find motivationen med Sara Rönnes peppiga tips.

Sara Rönne ligger bag den framgångsrika bloggen Träningsglädje, och har verkligen hittat just det. En bra träningsvecka för henne innehåller två löprundor, ett cykelpass, ett simpass och två styrkepass. Plus promenader, förstås.

- Min træningsglæde kommer fra känslan jag får när jag är ute och tränar i svindlande vacker miljö eller energin efter ett tufft och högintensivt pass. Känslan när endorfinerna bubblar i kroppen är oslagbar, säger Sara Rönne.

Sviktar din motivation nogensinde, og hvad gør du så?

- Jeg skulle gerne vide, om jeg gjorde det samme hver dag eller hver uge. Jeg bor i Åre siden et og et halvt år tilbage og opdager stadig nye stigninger at springa, åker olika längdspår om vintern eller lägger upp mina cirkelträningspass på olika sätt när jag styrketränar. Jeg må konstant variere mig for at holde mig motiveret og præstere bra. Derfor springer jeg sjældent rundt i kvarteret, for det bliver kedeligt. Jeg vil opleve nye ting, når jeg træner, det er en del af tjusningen.

Hvordan ser din træningsvanor ud?

- På somrarna springer jag gärna superlångt, jag har nog toppat mina rundor att bli längre än ett maraton i ganska många år nu. Jeg plejer også at cykle en hel del, landsvejscykling er den største form for frihed for mig. På vintrarna springer jag kortare pass och åker gärna längd, alpint och har min racercykel uppställd på en trainer inomhus. På våren er min passion for intervallträning som störst.

Hvorfor foretrækker du at træne udendørs?

- Når jeg træner udendørs, forsvinder al stress fra mig. Jeg bliver rolig og harmonisk og kommer på en masse smarte sager på sådan som jeg grubblar på i jobbet. Det er skønt for hovedet helt enkelt.

Hvad har du for træningsmål?

- Jeg vil kunne gøre hvad som helst når som helst. Som at springe en mara i morgen til eksempel, eller gå jättelångt eller lyfta tungt. Ingenting skal kunne begrænse mig.

Du virker præcis så stærk som helst. Hvor stærk er du egentlig?

- Jättestark, men det er for at jeg mentalt stilles i mig på at jeg er stærk. Træningen har givet mig virkelig bra selvkänsla och tror man att man kan, ja, då kan man också!

Hvad er den hårdeste træningsutmaning, du nogensinde har klaret?

- Du bliver bra på det du tränar och jag är van att hålla på länge. Man kan jo tro, at en helt dygtig spinningcykling skulle være tufft, men jeg minns det ikke som så värst jobbigt förutom att det var lite enformigt. Det jobigeste var, at jeg blev søvnig rundt 3-4, og det er en form for træthed, som er jobig.

sara rönne

Sara Rönnes 3 bedste tips til dig, der vil komme i gang med træningen efter sommeren

  1. Køb nye træningsredskaber.
  2. Testa nya träningsformer eller gör en lista på nya rundor du vill springa och spring dem en efter en.
  3. Gør en kaffeløb! Bjud hem ett gäng vänner du gillar och kör ett gemensamt träningspass och fika eller ät middag efteråt. Sedan ger du stafettpinnen vidare till nästa person som får bjuda in ett gäng hem till sig med efterföljande fika eller middag. Det er et herligt sted at gå hen, og alle får lov til at dømme lidt forskellige mennesker, så måske får du også nye venner!

sara rönneBarfotalöpning längs strandkanten i Vilshärad. Ser underbart ut!