Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7 Image

Äntligen! Her er Hoka One One Clifton 7

Ännu skönare, ännu lättare. Nu släpps storsäljande löparskon Clifton från Hoka One One i en uppdaterad version.

Clifton fra Hoka One One er en rigtig favorit i vores sortiment. Nu trillar den ind i en 7:e upplaga. Hoka One One betyder ordagrant at flyga över världen på maori. Det er også præcis, hvad du gør i deras snabba mängdträningssko Clifton.

Shoppa nu! Her finder du Clifton til damer og Clifton til herrer.

Kompetencer mellem Hoka One One Clifton 6 og 7

Clifton 7 er som sin föregångare i både konstruktion og känsla, men har en ny mesh-ovandel och en hälflärp som gör det lättare att ta på sig skon.

Till skillnad från många andra löparskotillverkare har Hoka One One inte fallit för trenden med tighta strumpkonstruktioner på sina löparskor. Istället har man ägnat sig åt finlir för att göra den traditionella ovandelen med klassisk plös till och med ännu bättre.

- Nya Clifton har fået en forfinet overdel, som blandt andet består af en ny hæl, der aflaster hälsenan i og med at den vinklats utåt från foten, fortæller Erik Desmeules fra Hoka One One.

Udmaningen med at opdatere løparfavoritter som Clifton er at komme med noget nytænkning og samtidig bevare den allerede omtykkede løbepark. Det er noget, som Hoka One One lykkes med også den her gang.

- Den har stadig samme komfortabla og lätta känsla, men har uppdaterats till det bättre på några punkter. Däremot är till exempel mellansulan i stort sett likadan som innan, med samma dämpade landning. Skillnaden är att i den här versionen får du till och med mer respons i avsteget.

Clifton damDropet i Clifton 7 ligger på 5 millimeter, hvilket er for lavt til at være en mængdetræningssko. Det normale drop plejer at ligge på 8-10 millimeter. Se flere løparskor for damer og løparskor for herrer her.

Afstand, tempo og løsdele

Clifton betragter mange som en af markedets mest mangesidede løparskor. Den fungerer for fem hurtige kilometer tack vare at det er så bra respons i skon, men er också underbar för långdistans. En anden fordel er, at den fungerer fint både på stigar og på asfalt. Det er faktisk ingen løpartyp som ikke kan have Clifton ved åtminstone något tillfälle.

- Clifton fungerer i stort set alle pas for nybörjaren och de lite mer tävlingsinriktade motionärerna, eftersom det är en löparsko med mycket dämpning, samtidigt som den väger lite. For eliten passer den bedst som afstandssko, da de plejer at ville have en mere minimalistisk løparsko til tempopass.

En af de ting, der udmærker Hoka One One allermest er deras overdimensionerede sulor, som giver skorna et meget karakteristisk udseende, såvel som oslagbar dæmpning.

- Clifton har hvad vi kalder for Early Stage Meta-Rocker - det vil sige en rullsula som fungerer for de fleste farter. Mellansulan er gjord i fullkompressions EVA-skum, som väger väldigt lite och dämpar bra. Yttersulan er af højabsorberende rågummi. Det har placerats ut i strategiska zoner där det mest behövs för att du ska få bra grepp på underlaget.

Hoka One One ClifotnPsst! Svårt at bestemme dig for hvilken Hoka-sko som er bedst? Her kan du lære mere om alle modeller.

Hurtigfakta om Hoka One Ones Clifton 7

  • Damskon vejer 210 gram i størrelse 37 og herrskon 247 gram i størrelse 41. Det er 8 gram mindre end i henholdsvis tidligere Clifton-modeller.
  • Droppet i Clifton 7 ligger på 5 millimeter, hvilket er vanligare bland lättviktsskor än bland mängdträningsskor. Du kommer med andre ord til at føle dig hurtig i dine nye Clifton 7!
  • Clifton 7 har en så kaldet rullesula. Hvis du kikar på skons spets kan du se at sulan bli kraftigt smalare där. Det betyder, at du ruller fra mellemfot til tåspets, for et hurtigere afsteg.
  • Mellansulan i Clifton består af EVA - en slags plast, der injiceres med gas for at skabe en blød dæmpning til lav vægt. EVA er en af to almindelige plasttyper, der anvendes i løpartikler. Den anden hedder TPU.
  • Plast fra Hoka One One er normalt i størrelse, men anses ofte at have en bred læst. Det findes med andre ord gott om plats för extern iläggssula, vilket kan vara bra eftersom ...
  • ... Clifton er en neutral løparsko, med en grundstabil sula. Lider du af overpronation rekommenderas andre Hoka-favoritter som Arahi eller Gaviota, eller en ekstern sula med pronationsstöd.

LÄS MER: Hvilken løbesko fra Hoka One One er bedst?

SHOPPA HÄR: Alle løbesko på hela Sportamore