Höstens stora test av kompressionstights Image

Største test af kompressionsstivere

Vi har testet 10 kompressionsstrømper. Her er kompressionsstrømper, som er bedst i test!

Komprimera mera! Det siger nemlig, at kompressionsklæder kan forbedre din idrætspræstation. Påståendet bygger på, at du med hjælp af tryk på forskellige dele af kroppen får et øget blodflöde. Kompressionsplagg stabiliserer også musklerne under tiden du idrætsar, vilket gör att vibrationer i muskeln minskar och gör att muskeln inte tröttas ut lika snabbt.

En anden fordel ved kompressionsplagg er, at du får hurtigere restitution. Det betyder nemlig, at den øgede blodcirkulation, som kompressionskläder giver, øger syre- og næringstillförseln til musklerna, vilket gör att de läker snabbare.

Der findes ingen CE-mærkning på kompressionskläder, så du får selv prova dig fram vad du tycker känns bra gällande tryck, material och passform. For at du skal slippa klicka hem fem par tights, har vi gjort jobbet åt dig. Hoppas du får den vägledning du önskar för att hitta rätt märke och modell för just dig och din träning.

Kompressionsstik til kvinder (scroll ned for mænd)

Test af: Rehband, Raw kompressionsbukser

test av kompressionstights

Resultat: Sval, tilpasningsbar og genopbygningsboostande
Ordinarie pris: 1 195 kr.
Omdöme:

Du glider let i Rehbands Raw kompressionsbukser og derefter kan du justera størrelsen på midjan med hjælp af en dragsko, så at tightsen verkligen sitter uppe oavsett om du hoppar, springer eller styrkelyfter.

- Jeg har aldrig testet et par kompressionstights, som var så lette at få på sig! Tyget er ret blankt, hvilket minimerer risikoen for, at det skal synas hvilken farve på underkläder du bærer. Et godt råd er at have svage underbeklædninger, fordi kanten ellers ser igennem, hvis du er en person, der tænker på sådant, siger en af testpersonerne.

Alla som testade tightsen tyckte att de var svala och transporterade bort fukt på ett utmärkt sätt.

- Tyget er så svalt! Jeg brugte blandt andet tightsen på et HIIT-pas og også når hele jeg var dyblød af sved så kendtees benen svala och torra, det var som at ha en inbyggd AC i tightsen. Superskönt, säger en av testarna och får medhåll av en annan kvinna:

- De har tænkt sig til, når de gjorde de her tightsen. Tightsen känns inte blöta när du tar av dem, trots att du är supersvettig, det säger väl allt? Dessutom finns en liten ficka utan dragkedja bak på tightsen, där nyckeln ligger i säkert förvar under passet, säger hon.

Kompressionen da? Jo, den imponerede på vores testpanel. De er ret store i størrelsen, så er du mellem to storlekar, skulle vi rekommendera at du tar den mindre storleken. Du kommer trods det ikke til at kunne tage dine bevægelser ordentligt, de her tightsen er ikke ostretchiga eller stela alls.

- Jeg har kørt både konditionsintensiv træning og hårda benpas og faktum er, at benene ikke alls kändes lika trötta och stumma dagen efter som de brukar. Jag är frälst! säger en testare glatt.

Vi prøvede at høre, om der var noget minus med tightsen, men fik næsten ingen negativ feedback overhovedet fra testpanelet.

- Tvätta dem med andra svarta träningskläder första gången eftersom de fäller en del färg då. Men vil du have et par kompressionstights, som du ikke behøver rulle på dig, fordi de er så stramme, men som alligevel giver ben skøn återhämtning og god blodcirkulation, er det disse du skal købe, summerar en av kvinnorna.

Test af: 2XU, Mid-Rise kompressionstights

test av kompressionstights

Resultat:
Tunna, sköna och perfekt passform
Ordinarie pris: 1 395 kr.
Omdöme:

Den her model fra 2XU gjorde kvinderne i testpanelet både blanke og besvikne. Det, som mange af testpersonerne ikke har gættet, er, at trosorna kan synas gennem tightsen. Har du en størrelse, som er på grænsen til for små, bliver de rejst gennemskinliga.

- Jeg elskede de her tightsen på alle måder, men desværre får de et stort minus for gennemskinligheten. Tightsen kræver næsten, at du har hipsterstrosor eller shorts under, hvilket man måske ikke altid vil have. Jeg skulle næsten vælge andre strømpebukser før disse bare på grund af at de er så gennemskinliga, siger en af testpersonerne.

I øvrigt var det idel lovord for den her model. De sidder smukt på kroppen og har perfekt pasform, ifølge vores testpanel.

- Otroligt sköna tights som sitter som en smäck! Trods at tightsen ikke havde nogen snörning i midjan satt de uppe i både korta, snabba intervaller och under distanslöpning. Til forskel fra andre strømpebukser, jeg testede, halter disse ikke så meget. De sidder slickade längst benen utan att du känner dig instängd, säger en av testarna.

- Jeg har trænet hårdt i de her og synes, at de er utmärkta för styrketräning. Jeg ved ikke, om jeg fakturerede mig, men jeg syntes, at de hjalp mig med at klare tyngre mærker, end jeg plejede, for at de sad så bra rundt om benene, siger en anden testare.

Fler plus i kanten från testpanelen var den smarta nyckelfickan på insidan av tightsen och midjan på tightsen.

- Skönt och snyggt med lite högre midja som gör att det inte skaver eller att tyget trycks in i huden som andra tights kan göra, säger en testperson.

Test af: Skins, Dnamic lange strømpebukser

test av kompressionstights

Resultat:
Pålitliga, bekväma och inte det minsta genomskinliga
Ordinarie pris: 1 195 kr.
Omdöme:

Skins kompressionstights er riktiga klassiker. Vores testpersoner undersøgte kompressionseffekten, som Dnamic long tights gav, og vurderede, at de er udformet godt til kvindelige kroppe.

- De komprimerer rigtig godt, hvor man vil have kompression, på vaderna og benene. Du kan virkelig mærke, hvordan musklerne kramper. Trods det er det godt med plads til at rumpere, når du har lavet mange squats på brystet, siger en af testpersonerne.

Materialet føles behageligt at træne i, og Skins har tilføjet mesh på benene, så ventilationen skal blive endnu bedre.

- Strømpebukserne var virkelig lette, men tøjet kändes alligevel tjockt. De er ikke gennemskinliga på rumpan! När du har tightsen på dig känns det bara skönt, det känns inte obekvämt hur svettig du än blir och de torkar snabbt, berättar en av testarna.

Testpanelet ønsker at det havde funnits en ficka på tightsen, det finns inte. Derimod var de meget tilfredse med pasformen.

- Jeg er 170 centimeter lang og synes, at de her er i perfekt længde, siger en af kvinderne som træner i tightsen.

- Älskar att de sitter där de ska! Jeg har aldrig gjort nogen form for konditionstræning uden at skulle trække op i tightsen, men de her sidder oppe hvad du end gør for træning. Jeg forstår hvorfor Skins kun kaldes for Skins, for de føles som et andet skinn. Du kender ikke ens at du har tights på dig og de stannar verkligen uppe, trots att midjan är något högre än många andra tights och bara har resår, uttrycker en annan ur testpanelen.

Test af: Craft, Delta compression long tight

test av kompressionstights

Resultat: Trånga, torra och formar benen snyggt
Ordinarie pris: 899 kr.
Omdöme:

Når du køber de her tightsen, bør du overveje at gå op i en størrelse, om du vil følge råden fra vores testpanel. Kvinderne i testpanelet, som er helt små og i almindelige tilfælde har XS uden problemer syntes, at det var en opvarmning i sig bare at forsøge at komme i de her tightsen.

- De her er små i størrelsen. Det var meget svært at få på sig dem, for de er så tighta i fötterna. Du får virkelig kæmpet målmedvetet for at få på dig dem, siger en af kvinderne med XS, og får medhold:

- Først troede jeg, at de var barnlige, når jeg så dem. Det er hårdt arbejde at få på sig dem, men når du får på dig dem, så sidder de faktisk bra. Lite tighta i midjan, och lite korta, men det hör väl ihop med att jag kanske borde testat en större storlek, säger den andra tjejen i testpanelen med storlek XS.

En anden person i testpanelet holder ikke med om, at de er små i midjan.

- Jeg älskade midjan! Det er skønt, at de sidder, hvor de skal, men jeg synes ikke, at midjan er lille uden tvärtom lidt bredare. At de desuden er så høje synes jeg er et ekstra plus. De sidder tilbage, når man træner, siger hon.

Når du väl kämpat på dig tightsen kommer du antagligen gilla vad du ser i spegeln.

- Det er måske ytligt, men jeg føler mig så pæn i de her kompressionstightsen! Tyget er tjockt, passformen er grym og sömmen går helt perfekt, så benen ser sjukt vältränade ut i dessa. Jeg tackar och tar emot! siger en af kvinderne i testpanelen.

Test af: 2XU, Elite MCS kompressionsshorts

test av kompressionstights

Resultat: Stødt, gennemskinlig og underlättar träningspasset
Ordinarie pris: 1 245 kr.
Omdöme:

Du behøver ikke at have lange tights for at få kompression. Vi har testet et par kompressionsshorts fra 2XU, og vores testpanel synes virkelig godt om at træne i dem.

- Trods at det her er korte kompressionstights, så gav de fantastisk støtte. Jeg troede ikke, jeg ville få nogen effekt af shorts, men jeg fik grym effekt, når jeg gjorde knæbøj, utfall og andre benövningar på gymmet. Jag har också cyklat i dem och haft dem på gruppträningspass, och jag tycker att benen inte blev lika trötta som de brukar bli utan kompression, säger en av testpersonerna.

En anden ting, der skete, var, at shortsen sad. Alla tyckte de var sköna och satt nästintill perfekt. Tyvärr var tyget genomskinligt på de här shortsen, vilket störde vissa.

- Jeg liker känslan i de här korta kompressionstightsen och designen är cool. Jeg er også meget lang, jeg er 165 centimeter. Hade önskat att midjan var lite högre och att de inte var så genomskinliga, men i övrigt är de toppen, säger en annan testperson.

LÄS MER: Du har sat dig på dig kompressionstightsen på fel sätt

Kompressionssmerter for mænd

Test af: Craft, Delta kompressionstæt

test av kompressionstights

Resultat: Behagliga, snygga och ger bra blodcirkulation
Ordinarie pris: 899 kr.
Omdöme:

Delta kompression tight ger medelhög kompression, vilket gör att du får kompression men inte så mycket att det begränsar rörelsefriheten, tycker vår testpanel.

- Kompressionsmässigt har jag haft på mig tights som stödjer mer, men det är helt klart bra tights som både är sköna att springa, promenera och cykla i. De ger lite extra blodcirkulation tycker jag, säger en av våra testare i storlek L.

De her kompressionsstivere er forsynet med detaljer, men flere i testpanelet synes, at de ikke tilfører så meget.

- Delta-tightsen har snörning i midjan, men det känns mer som att den är i vägen än till nytta eftersom tightsen har bra passform från början. De har også en oväntat dyb men smal bakficka. En gammel Ipod havde endnu fået plads, men desværre ikke Iphone, så der burde de måske tænke på, anser en testperson.

En testperson i størrelse M, som er 179 centimeter lang, synes at tightsen er lidt for kort i modellen. Däremot tycker han om designen.

- Strømpebukserne har en plade, som ikke skalver det mindste. Desuden liker jeg looken! Herligt med tights til piger, der ikke er så sorte, men som har lidt print og linjer på sig.

Test af: 2XU, Kompressionstights

test av kompressionstights

Resultat:
Tighta, smarta och perfekt längd för just dig
Ordinarie pris: 1 395 kr.
Omdöme:

De her tightsen findes både i almindelig model, og som "tall", til dig som er lidt længere. En af vores testpersoner er 180 centimeter, og han synes, at "tall" er perfekt i længden. En anden testperson er 174 centimeter, og han syntes, at standardmodellen var lang. Du kender virkelig kompressionen, når du har på dig disse, de sidder stramt rundt om ben og rumpa.


- At komme i tightsen er ganska klurigt, svårare än andra kompressionstights. Du får kriga vid fötterna för att komma i. De känns lite prassliga innan du får på dig dem, men när du väl kommit i dem sitter dem som ett korvskinn, säger en av testpersonerna, och får medhåll av en annan testperson:

- Kompressionen er bra! Desværre oplever jeg, at de klämmer lidt konstigt i grenen, når jeg sidder ned. De liksom skar in. Det kändes lite onödigt med kompression runt pungen, säger han och skrattar lite.

En sag som alle i testpanelet syntes om var fickan, som er placeret på indersiden af tightsen.

- Det er en smart placerad ficka för förvaring av skåpnyckel eller liknande. Därifrån kan ingenting ramla ur, siger en af testpersonerne.

Tyget andades på ett bra sätt och testpanelen är också nöjd med färgen.

- Det er ikke det mindste gennemskinligt. Jag rekommenderar de här tightsen, säger en testperson som testat dem i "tall"-varianten.

Test af: Skins, Dynamic lange tights

test av kompressionstights

Resultat:
Kraftig, spejsiga och svettiga
Ordinarie pris: 1 195 kr.
Omdöme:

Skins-tightsen imponerede på testpanelet med sit design. De er både pæne - og sidder som en smæk.

- Trods at jeg har smala vader så var kompressionen som störst där, vilket är ett riktigt bra betyg! Snyggt sporty design, siger en mand i testpanelet, og får medhold:

- Af alle de strømpebukser, vi har testet, er det her en personlig favorit. Jeg følte mig meget rørlig i tightsen. De var meget enkle at få på sig, men gav trods det ikke dårligere kompression. Det var bare at glide i dem og køre, siger en anden testare.

På minussidan ligger at de saknar en ficka för förvaring av nycklar, kort och liknande. De upplevdes också som ganska svettiga.

- Det bliver varmt at træne i dem, for tyget er så tjockt. Benen bliver da lidt svettiga. Jeg skulle vælge de her, når jeg til eksempel springer udendørs, snarere end når jeg kører mina svettigaste pass indendørs på gymmet, siger en testperson.

En anden person synes derimod, at de er perfekte at have på gymmet, tack vare den præcise kompressionen og hvor enkelt det er at røre sig i dem. Tyget føles tjockt og kraftigt.

- Den er stor, både i midten og i længden, jeg er 176 centimeter. Det er nemt at bevæge sig i og ikke det mindste gennemskinliga. Desuden synes jeg, at de er lidt spejsiga med den her gula linjen.

Test af: 2XU, Elite MCS kompressionstights

test av kompressionstights

Resultat:
Supersköna, dyra och kontrollerar musklerna på ett bra sätt
Ordinarie pris: 1 695 kr.
Omdöme:

Testens absolut dyreste tights er Elite MCS kompressionstights fra 2XU. Men er de værd at have på? Ja, hvis du spørger vores testpanel.

- Jeg har prøvet ekstremt mange par kompressionstights, og jeg må sige, at de her er topklasse. De er blandt de bedste kompressionsstifter på markedet og virkelig værdifulde, siger en af testpersonerne.

Ingen i testpanelen tyckte att det var svårt att få på sig de här tightsen, men när du väl kommit i dem så sitter de på plats och komprimerar effektivt.

- De har graderet kompressionsteknik, og jeg synes, at det mindsker vibrationer i musklerne, når jeg træner. Den har en god pasform og en perfekt følelse på benene. De sidder supertight og komprimerer jättemycket, hvilket kontrollerar musklerna när du tränar, säger en annan terperson.

Tightsen har en ficka, men det er bare en liten ficka där du får plats men en nyckel, du kan inte ha en smartphone där. Tyget upplevs som ganska tjockt, men ändå svalt.

- Det er svalt at træne i dem, de værmer ikke. Däremot blir de ganska fuktiga efter ett träningspass, så de ventilerar inte så bra. Det føles som at de suger op svetten fra kroppen, så at du holder dig torr, men de släpper inte ifrån sig fukten, berättar en testare.

Test af: Rehband, Rx 500 kompressionsbukser

test av kompressionstights

Resultat: Fina, allround och bra för all sorts träning
Ordinarie pris: 1 195 kr.
Omdöme:

Alle i testpanelet syntes om de her tightsen, men de saknar det der "lilla extra" som vissa plagg har. De oplever det som middelkomprimerende og ingen synes, at de er gennemskinliga. Alle testpiloter var enige om, at designet på tightsen er bra, de er så stilrena at ingen kan störa sig på hur de ser ut, och de har heller inga tryck som lossnar i tvätten.

- Rehband får mig til at tænke på svettiga knäskydd i blå färg, men de här är absolut inte osexiga. Jeg kan godt lide, at de har et rent og klassisk design, enkelt ligesom, med bare få hvide detaljer. Desuden har de en forstærkning i grenen, som minimerer risikoen for mandlige kameltæer, det synes jeg er skönt, for så slipper man ha shorts over, siger en af testpersonerne.

De upplevdes som väldigt svala och behagliga att ha på sig.

- Tightsen er tunna men inte genomskinliga och det är bra kompression jämt över benen. De føles stramme, men de går enkelt at bevæge sig i dem, så det er absolut intet hinder. Du må kæmpe lidt for at komme i dem, men siden er passformen i det nærmeste perfekt, om du gillar låg midja. De sidder slickat, siger en testperson.

Alt som alt så er det et par allround-tights, som er bra til det mesta.

- Rehband-tightsen passer til alle typer træning, hvor tights kan bruges. Jeg har haft dem på i fitnesscentret, i løbesporet, til kampsport og endda på et dansegulv. De er rigtig gode til alle aktiviteter, siger en af testpersonerne.

LÄS MER: Østens store test af løparjackor
LÄS MER: Alt, hvad du skal vide om kompressionsstivere