Höstens största hälsotrender Image

Østens største hälsotrender

Hvad skal du have på dig, træne og gøre for at være sundt trendig i efteråret? Vi ved det!

Hälsa, sport och träning intresserar oss mer än någonsin. Et hurtigt kig i de store bogforlagens høstkataloger viser, at interessen ikke ser ud til at falme, suget efter at konsumera hälsa bara växer.

Selv om træning og helse er en trend i sig selv, er det visse træningsformer, stilarter og prylar, som er ekstra heta lige nu.

Træningen

Johan Åkesson, analytiker på trendbureauet Sprillo, mener, at den upplevelsebaserade träningen som har varit stor ett tag bara kommer att växa ännu mer. Han tror, at træningen præsentererras mere som et event, der indrammer end som en del af en tilbagevendende, tråkig hverdagsrutine.

- Der kliver kommercielle aktører ind og tilbyder arenan eller forumet for træningen. Forbrugerne har ikke længere noget problem med, at varemærker står som afsändare, at vi gennem at delta också är en del av varumärkets positionering och marknadsföring. Det gør ingenting, så længe eventet føles godt - og er gratis, siger Johan Åkesson.

johan Åkesson sprilloTrendanalytikern Johan Åkesson tror, at vi kommer til at se flere teknologiska inslag i träningskläder framöver. Foto: Björn Terring.

Kläderna & prylarna

Når det kommer til tøj, accessoarer og gadgets inden for sport og helse fortsætter athleisuremodet med at dominere.

- Athleisure som modebegreb står sig stærkt. På svenske festivaler i somras havde Coachella-hatten og skinnjackan bytts ut mot antingen en tydlig 90-tals look á la Levi's och Calvin Klein, eller all in athleisure wear. Træningsklæder hele dagen gør det også lettere for mennesker at holde sig aktive.

En effekt af athleisure-trenden er, at de, der træner for hårdt træningspas, vil finde andre måder at træne på. Når træningsbyxor og Adidas-hoodies bruges på jobbet, kræver det noget ekstra for dem, der træner "på rigtigt".

- Där kommer tech in och fler vill stärka sin identitet med rätt val av tech-hjälp i träningen. Jag tror att vi kommer att få se hur teknologin allt mer byggs in i plaggen - och på sikt i oss själva - snarare än att smarta skor mäter din träningsdata, säger Johan Åkesson som också ser hur allt från techprylar och kläder kommer anpassas för mer nischade träningsaktiviteter.

Så viser vi vores sundhed

For at signalere, hvor sunde vi er, og på hvilken måde vi er det, forsætter sociale medier med at dominere som forum. Men i takt med at sociale medier går fra foto- til filmdrevet, bliver det også teknisk sværere at dokumentere sig selv. Selfie-filmning er ikke lige så smickrende som en almindelig selfie, forklarer Johan Åkesson og fortæller om fokus flyttet fra vores egne fejs til det, vi ser og oplever.

- Det kommer endnu mere til at handle om at gøre smarta val som bottnar i hälsa när det kommer till vad vi konsumerar och hur vi förlustar oss. Måske primært vart vi reser. At åka till Obonjan i Kroatien på festival, där klubb-dj's varvas med meditationsexperter och yogagurus, anses vara bland det coolaste någon kan göra idag. At vælge resmål efter hälsostatus kommer vi se mycket mer av - inte minst i våra vänners sociala medier eftersom de slutar fota sig själva och i stället filmar sina upplevelser.

LÄS MER: Vegonjut & gatumat - så spiser vi bare nu!

LÄSMER: Østens mest velsmagende hälsoböcker