Houdini tar miljön på största allvar Image

Houdini tager miljøet på største alvor

Få varumärken kan konkurrera med Houdini när det kommer till att värna om miljön. Företaget har en egen miljövänlig resebyrå och i höst kan du börja hyra kläder i butik.

Houdini har i snart 20 år gjort tøj for den aktive naturälskaren, tøj som passar lika bra på ett fjäll, ett hav eller i skogen. Miljötänket har altid været en rød tråd i virksomhedens profil og den förstärks för varje år.

- Vi kalder det egentlig ikke miljøarbejde, vi siger bare arbejde for vi vil, at det skal være selvfølgeligt at tænke på miljøet, siger Magnus Ryde på Houdini og fortsætter:

- Vi vil, at det skal være bra tøj i alle led, at det skal være produkter, vi kan stå for. Det arbejder vi stenhårdt for. Derfor gør eksempelvis ikke sportsspecifikke produkter uden tøj, der fungerer over alt.

LÄS MER: Du har vel ikke savnet, at Houdini gør tøj til børn?

Et andet led i miljötänket er Houdini Travel som arrangar hållbara äventyrsskidresor. Projektetsmygstartede i vintras men i höst kommer utbudet att dubblas. Idéen bygger på fire principper: Rimliga destinationer som inte innebär onödigt resande, minimerad flygtid eftersom flyget i särklass är det mest miljöpåverkande, att transporttiden utnyttjas för arbete eller att lära känna sina medresenärer och att ekologiskt och närproducerat prioriterasras så långt det går.

houdiniPower Houdi er Houdinis mest klassiske plagg som er beroendeframkallande skön.Ordinarie pris 1 895 kroner. Her finder du alle Sportamores tøj fra Houdini.

Næste trin i samme tanke for Houdini er blevet at tilbyde en hyrestjänst for skalkläder.

- Den er blevet testet på nettet i løbet af sæsonen, og responsen har været meget god. Nu til næste vinter er tanken, at du skal kunne leje tøj og udstyr også i vores fysiske butikker, siger Magnus Ryde.

Än så länge kan du hyra plagg för en helg eller veckovis. Udstyr til virksomheden ligger nu i at løse logistikken.

- Det er en dyr tjeneste, men mange er bange for at betale og synes, det er skønt at slippe af med en masse tøj derhjemme, som bruges nogle få gange om året.

Houdini vil også være på de få reklamationer, de får ind og ser til at laga kläderna som de sedan antingen säljer begagnat eller skänker till välgörenhet.

- Vi vil at alle vores tøj skal bruges så længe det går, det er derfor vi sælger dem, siger Magnus Ryde.

LÄS MER: Træna upp dig inför vandringen

LÄS MER: Fordelarna att resa med Houdinis Liquidkläder