Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi Image

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets stilfuldaste cykelkollektion har landat! Den er gul, pæn og fuldkomligt osar anrik cykelkultur.

For at hylde verdens største cykelløb, Tour de France, og 100-års jubilæet for den store ledartrøje "Le Maillot Jaune", slipper Roberto Vacchi nu sammen med Craft kollektionen Le Siécle Jaune - det store seklet.

Kollektionen indeholder alt fra cykelshorts til almindelige t-shirts, men det er frontplagget, der er hovedakten. Den gula ledartröjan användes i Tour de France första gången år 1919 och har uppnått ikonisk status efter sina hundra år i bruk. Tröjan har burits av det absoluta toppskiktet av elitcyklister när de trampat sig genom de 21 etapperna som utgör Tour de France. Kollektionen er en hyldest til den velkända tradition.

- Cykling er en så anrik sport, derfor er det kul at få lyfta fram den här symbolen som varit så starkt förknippad med Tour de France. Det er alligevel den cykeltävling, som de fleste kender til. Du kan måske ikke sætte navn på kendte cyklister, men den gula ledartröjan er det mange, der har koll på, siger Roberto Vacchi, sportskommentator og før denne elitcyklist.

Trøjan er mytomspunnen, og der findes flere teorier om, hvorfor den gula trøjan først begyndte at blive brugt. Den officielle forklaring er, at ledere lettere skulle gå at urskilja ur mängden. Den gule farve kommer fra avisen L'Auto, der organiserer Tour de France, og som derfor forsøger at få gult papir.

Den gula ledartröjan har sällskap av många andra tröjor i andra färger och med andra betydelser. I Tour de France findes også den grønne poängtrøje, den rødprickiga bergspriströjan og den vita ungdomströjan, men det råder intet tvivel om vilken tröja som har högst status.

-Den gula trøje er jo den mest prestigefyldte!

10 procent af indtægterne fra kollektionen går til Peter Fåglums ungdomsfond, som arbejder for at løfte unge cyklister. Hvis du lyser lidt ekstra på vejene i vores gør du det bedst i den her gula drøm.

Craft cykelVil du rocke den gula tröjan? Den kommer både i en herre- og dammodel, anbefalet pris 899 kroner.

SHOPPA HÄR: Alt for dit cykelpass

LÄS MER: Få koll på cykelsportens stilregler