Instruktörens bästa guide till gruppträning Image

Instruktørens bedste guide til gruppetræning

Er du en af dem, der springer gymmets gruppetræningspas over, for at du er redd for det ene eller det andet? Så skal du læse den her artikel.

Når træningsmotivationen svigter, fantasin tryter eller om du behøver lidt ekstra pepp kan et pass med gruppetræning være helt perfekt. Tyvärr finns det många med gymkort som inte vågar sig på det, eftersom de inte tycker att de är tränade nog, tror att deras kroppar inte håller eller för att de är oroliga för att inte hänga med under övningarna.

Men uanset hvilken SOS-situation du havner i, er det en smart løsning.

SOS! Jeg orker ikke mere!

Gruppräningsinstruktören säger:

- Det er helt okay at gå under et gruppetræningspas eller at gøre en lille pause, for derefter at hænge sammen med igen. Hvis det er øvelser, du synes er for hårde, kan du forsøge at lave lignende øvelser, men som passer dit niveau lidt bedre og derefter forsøge at haka på gruppen igen, når du henter lidt, siger Elin Rosenqvist på Les Mills, som er gruppetræningsinstruktør i Body Attack, Grit Cardio og Body Balance.

Om jeg er så slut at jeg holder på at spionere og svimma på samme gang?

- Haha, om du absolut ikke orkar mere og må gå därifrån tycker jag du ska vänta utanför till efter passet och prata med instruktören. Hen har måske tips om, hvordan du kan gøre for at orka med hele passet næste gang. Desuden er hun sikkert orolig og undrer sig, hvorfor du bare forsvandt.

SOS! Den her øvelsen er jättedålig för mina knän/axlar/andra onda kroppsdelar!

Gruppträningsinstruktören säger:

- Berätta gärna för instruktören innan passet om du har ont någonstans. Så har instruktøren en chance for at hjælpe dig med alternativer allerede inden træningen begynder.

Hvis jeg ikke taler med instruktøren, men opdager, at en øvelse ikke fungerer for mig under passet, hvad gør jeg så?

- Så kan du forsøge at modificere øvelsen selv til noget, der ligner det, instruktøren gør, men som passer til din krop. Sedan kan du prata med instruktören efteråt, så kan ni spåna ihop något som passar bättre till nästa gång.

SOS! Personen bredvid mig stinker svett!

Gruppetræningsinstruktøren siger:

- Det bedste ved gruppetræning er, at du får energi og fællesskab med andre - men bare det, at der er mange personer på samme overflade, gør også, at du som deltager på et gruppetræningspas må vise hensyn til andre. Ha rena träningskläder, ta med en liten handduk om du svettas mycket och använd deodorant. Hvis du råkar hamna bredvid någon som luktar svett så är mitt tips att du försöker att byta plats på ett smidigt sätt innan passet börjar.

Om det er umuligt da?

- Forsøg at koble personen fra og fokuser på din træning i stedet, så godt det går. Tænk på, at det er derfor, du er der!

LÄS MER: Gruppetræning for nybörjare