Ja, de här sex udda sporterna existerar faktiskt Image

Ja, de her sex udda sporterna existerar faktiskt

Er fodbold, innebandy og ishockey lidt for almindeligt? Så kan du måske i stedet lockas af at rulle ned til en kulle i en stor gummibold, at snorkle i en mose eller at stryge på et bjerg? Spana in de här sex udda sporterna och se om någon faller dig i smaken.

1. Zorbing

Har du altid undret dig over, hvordan det skulle føles at være en hamster, der springer over gulvet i sin lille gummibold? Zorbing giver dig chancen for at opleve den følelse. "Sporten" går ud på at du kryper ind i bollen, selv eller med to kompisar, och sedan rullar nedför en kulle. Du behöver inte oroa dig för att slå dig på stenar eller annat, bollen är stötskyddad.


2. Undervandshockey

Her slipper du både beskyttelse og skridskor. Undervattenshockey spelas på botten av en pool. Spillet går ud på, at spillerne skal kunne slå over pucken til modstandersiden ved at bruge korte, små klubbor. Utmaningen ligger i at lyckas slå pucken åt rätt håll innan du måste upp till ytan och hämta luft.


3. Mos-snorkling

Snorkling plejer normalt at være forbundet med glasklart vand og fisk i regnbågens alle farver. I moss-snorkling bruger du ikke snorkel for at kunne se så meget som muligt uden for at glide få i vand i øjne, næse og mund. Sporten går ud på at på hurtigast mulige tid tage sig gennem en 55 meter lang mose med snorkel og simfötter. Deltagerne må ikke bruge traditionelle simteknikker, men må udelukkende bruge simfötterna. Mästerskapen anordnas i Wales.


4. Shack-boxning

For dig som vil bruge både knopper og kroppen. Præcis som navnet antyder, er det her en hybrid mellem shack og boxning. De to deltagere veksler mellem at forsøge at få shackmatt og forsøge at få til en knockout. Matcherna kan bestå af uppemot elva rundor av både shack och boxning innan en vinnare kan koras.


5. Kuddkrig

Ja, det går at tävla i kompis-övernattningens vanligaste inslag i high schoolfilmer - kuddkrig. Præcis som i filmerna er det her en aktivitet som udelukkende retter sig mod piger som både vil teste sin styrke og brottas på ett kreativt vis.


6. Ekstrem-strygning

For dig som gillar extremsporter men också tycker om välstrukna kläder. I extrem-strykning tas strykbräda och strykjärn med till alla möjliga, och omöjliga platser, ut på kajaker, in i grottor, i skogen och till vattenfall. Når du får en adrenalinkick af at klättra uppför till exempel ett berg, kan du koppla av med en stunds strykning. Sporten herstammar från Storbritannien.