"Jag har alltid varit en krigare" Image

"Jeg har altid været en krigare"

På lørdag skal Mikaela Lauren forsvare sin verdensmestertitel i boksning. Lige nu er hun ekstremt nervøs.

Den sjette juni kommer bokseren Mikaela Lauren, 40, til at møde amerikanske Victoria Cisneros og bokse for sin femte VM-titel. Hun er allerede verdensmester i organisationerne WBC, WPBF, UBO og WIBA i letmellemvægt og nu slår hun (bokstavligt talat) for UBF-titeln.

- På lørdag håber jeg, at det kommer til at være en fullsatt arena og at alle matcher kommer til at bjuda på en riktig show. Desuden håber jeg, at jeg kommer til at banke mine modstandere, så jeg bliver historisk som første svensker med fem VM-titler, siger Mikaela Lauren, som også er aktuel i SVT-serien Den dömda världsmästaren.

Hvad sker der lørdag?


- Eftersom jeg ikke bare skal bokse, men også er arrangør, har det været väldigt mycket att tänka på vid sidan av. Derfor har jeg ikke haft tid til at tænke så meget på kampen i sig, men det er meget meget, der står på spil, så det er klart, at jeg er nervøs. Jeg har aldrig været så stresset over noget i hele mit liv.

Hvad gør du så ved det?

- Jeg prøver at stoppe op, så jeg får negative tanker. Så forsøger jeg at stoppe med at tænke på det og tænke positivt i stedet.

Hvordan kender du dig præcis, før du går op i ringen?

- Laddad! Men nervøs. Jeg er altid meget nervøs inden. Jeg sidder i omklædningsrummet og spørger mig selv, hvorfor jeg egentlig gør det her. Tænker "shit, jeg er helt dum i hovedet".

Hvad er du så nervøs for?

- Jeg er ikke bange for, at det skal ske, men jeg bekymrer mig for, om jeg skal præstere på toppen, eller om jeg kommer til at forlora og gøre mig selv, mine fans og alle rundtomkring mig besvikna. Nu boxas jag på Sveriges nationaldag och folk har köpt resor för att komma till Stockholm och se en grym match och då känns det jätteviktigt att de inte blir besvikna.

Hvordan laddar du upp?

- Ikke optimalt skulle jeg sige. Jeg har fået løst så mange logistiske problemer med alt fra lyd, lys, stolper til personale og investeringer. Nu er meget arbejde gjort, så de sidste tre dage før kampen håber jeg kunne tage det lugnt. Jeg tænkte på at tage ind på hotellet og tænkte, at jeg var i udlandet, for hjemme kan jeg ikke gå ind i min bubbla. Det er svært, fordi jeg ikke har kunnet tage det med, og jeg har sovet meget dårligt i de sidste uger.

På grund af stress?

- Ja, stressen at få galan til at gå sammen både økonomisk og praktisk samt at prestera på topp, samtidigt som jag har mina jobb på sidan av som PT och instruktör.

Hvordan er det at være kvinde i en dominerende sport?

- Det er for jävligt og väldigt orättvist. Vi piger har det supertufft. Jeg er min egen manager og promotor. Jeg er fyrfaldig verdensmester og har alligevel intet beskyttelsesnet. Jeg håber, at min kamp kan ændre sig for fremtidige piger, der satser på boxningen. Det føles virkelig vigtigt for mig, for jeg tror ikke, at så mange klarer det, jeg går igennem.

Trods at det er hårdt, så fortsætter du med at køre på. Hvor kommer din kampånd fra?

- Det er min finske søster. Jeg har altid været en krigare. Da jeg var syg, kaldte jeg dem til og mig for fighter, for jeg er en mand, der kæmper og slås. Det findes i mit blod. Jeg elsker udfordringer og når det bliver hårdt. Ju svårare desto roligare. Når jeg simmade satsade jag på den tuffaste distansen, 200 meter fjäril, och nu håller jag på med den tuffaste sporten man kan utöva. Jeg er født både hårdt, fysisk og psykisk.

Hvad er den værste sport, du har prøvet?

- Det findes for mange for at jeg skal kunne vælge ud den. Rigtig mange hårda smällar har det blivit genom åren.

Hvad er din drøm at møde i ringen?

- Jeg vil have revansch på Cecilia Brækhus, en norsk superstjerne i vægtklassen under mig. Jeg vil gerne vide, hvornår jeg havde proffsboxats i bare et år og havde gået sex matcher. Nu er jeg blevet 27 og er en helt anden bokser. Jeg håber, det skal ske inden for en snar fremtid.

mikaela lauren guld
Bliver det endnu et guld for Mikaela på lørdag? Foto: Katja Elmen.

Mikaelas styrkor og svagheter som fighter

+ Mentalt stark och vägrar ge sig. Får hon en hård smäll taggar det henne extra mycket.
+ Extremt bra kondition.
+ Fysiskt stark. Massor af muskler som er redo att slå ned motståndaren.

- Udvikles stadig teknisk, men bliver bedre for hvert år.
- Som gammelt simmare er hon uthållig, men behöver bli mer explosiv.
- Det taktiska tänket kan bli bättre.

mikaela lauren
Biljetter til galan køber du på zeticket.se. Det byder på fire proffsmatcher i boxning samt uppträdanden av Dogge Doggelito, Södra sidan, Alpis och DC Grimsta, Codie samt Rawda och Gabbe. Palo Roberto er konferencier, en DJ er på plads og George Scott bliver interviewet på scenen.