”Jag vill ta mitt tävlande så långt jag kan” Image

"Jag vill ta mitt tävlande så långt jag kan"

Linus Carlén er fitnessatlet og har en afundsvær fysik. Her afslører han, hvordan han træner, hvad han spiser og slår hul på en fitnessmyt.

For syv år siden begyndte Linus Carlén at styrketræne. For tre år siden deltog han i sin første fitnesstävling, og i dag er han en af fitnessverdenens store profiler. På Instagram følger @linuscarlen over 39.000 personer hans succeser i fitnesscenteret og på konkurrencescenen.

linus carlén
De seneste syv år har Linus Carlén som længst haft et træningsuppehold på ti dage. Foto: Oskar Bakke

SYV SVETTIGA SPÖRSMÅL

Hvad er hälsa for dig?

- Hälsa för mig är att varje dag kliva upp ur sängen och må bra och känna mig tillfreds med vad jag gör och ska göra. Om jag har käkat lite godis kvällen innan spelar ingen roll, allt handlar om balans och jag utesluter ingenting ur mitt liv, säger Linus Carlén, som alltid har ett varmt leende nära till hands.

Hvordan ser en træningsvecka off-season ud for dig?

- Eftersom jeg forsøger at bygge gør jeg næste ingen konditionsträning alls utan tycker att jag får in höga reps på vikterna och har ett bra tempo på gymmet. Jeg prøver at træne fem, sex gange i ugen og lige nu har jeg fokus på bryst og ben. For at holde motivationen oppe forsøger jeg at være klar på en og en halv time, det hinner man meget på.

Hvad er målet med din fitnesskarriere?

- Målet har altid været, at jeg vil tage mine kampe, så længe jeg kan og se, hvor roligt det kan blive. Jag vill bli så bra som jag kan och ha en fysik som är så tilltalande som möjligt i mina ögon, en proportionerlig kropp. Det behøver ikke være lav fedtprocent eller være stenhård og superstor, uden at jeg ser det som et pussel, ibland bliver det bare bra. Man kan drage en parallel til en inredningsarkitekt, det er ikke det største køkken, som er det bedste, uden det, som er mest funktionelt. Så tænker jeg med min fysik.

Slå hul på en fordom om fitnessvärlden!

- At man bare bekymrer sig om sig selv og sit ydre. Jeg har det sådan, at jeg hører det og prøver at gøre alt i min magt for at modbevise det. Jeg har altid gjort det her sammen med venner og familie, som støtter mig. For mig føles det som om, jeg har taget lagidrotten til næste niveau, jeg kender mere fællesskab nu, end da jeg spillede fodbold og ishockey. Om det er ytligt får folk tycka det, men för mig är det en mental prövning som jag går igenom inombords.

Hvordan ser din matvanor ud?

- Når jeg går på diæt, er det ganske strikt med æg, kvarg, kylling, havregrynsgröt, kött och potatis. Jeg fik til og med beröm av läkaren som tyckte att jag äter som man ska. Nu, hvor jeg ikke går på diæt, er det lidt friare og lidt dårligere mad. Jeg forsøger at tænke på ikke at gå op i vægt for hurtigt og ikke spise skit hver dag. Jeg holder nere på fettet men spiser protein og kolhydrater. På aftenerne spiser jeg for eksempel ryggbiff og sötpotatis i ugn med et klik bearnaisesås og drypper vand til. Det er godt og giver bra funktion.

Hvilken oplevelse er du stærkest i?

- Just nu går bänkpressen väldigt bra. Jeg går på et skema og tager 170 kilo. Jeg vil tage 200 kilo, men jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at gøre det.

Er det ikke en af de ting, du har en hatkærlek til?

- Marklyft. Jeg har skadet ländryggen under den øvningen en gang, så jeg kører ikke det længere.

linus carlén
Linus Carléns bedste tip til dig, som også vil lykkes inden for fitness, er at "have orden og reda i livet". - Det er noget med alting, bare mere krångel det er runtomkring, desto svårare er det at lappa ihop helheten. Når man forbereder sig på en fitnesstävling er det meget at tænke på samtidigt og det er en prövning både mentalt och kroppsligt, siger han.
Här poserar han på tävlingen Tyngre classic, där han kom på tredje plats men vann pris som årets posör. Foto: Privat

Fakta:

Navn: Linus Carlén.
Alder: 26 år.
Bor: Stockholm.
Gør: Fitnessatlet og brand manager på Nocco.