Jessica Clarén visar tre utmanande cardioövningar

Vi har tittat närmare på fem olika träningsskor i dammodell från Nike. PT:n Jessica Clarén visar övningar som är skräddarsydda för varje modell. Vilken sko passar dig?

Hur bra klarar Nike Lunar Sculpt snabba sidoförflyttningar och hopp? Det testar Jessica Clarén när hon visar tre övningar som kommer att få dig att flåsa. 

Nike Lunar Sculpt är som gjord för snabba rörelser i olika riktningar. Jessica Clarén visar två flåsiga övningar och en övning som ställer krav på din helkroppsstyrka. Nu kör vi!

1. Agility drill 


Tänk på:
– Behåll ett atletiskt rörelsemönster hela tiden så att du har kontroll på kroppen och känner dig stark. Jobba på din snabbhet och stanna sedan kort upp på ett ben.

Bra för: Snabbhet, kondition och koordination. 

Antal repetitioner: Gör övningen så många gånger du kan i 30–60 sekunder x 3.

2. Grodhopp 


Tänk på:
– Att landa med kontroll och gå så djupt ned i knäböjen som du kan, men utan att tappa kontrollen. Gör så explosiva hopp du kan och stanna upp i själva landningen så att du inte faller framåt. 

Bra för: Explosivitet, benstyrka och kondition.  

Antal repetitioner: Gör övningen så många gånger du kan i 30–60 sekunder x 3.

3. Planka med benuppdrag

Tänk på: – Grundpositionen är densamma som i en planka. Vill du utmana dig spänner du hela kroppen. Dra sedan fram ett knä i taget till utsidan av armbågen. Har du begränsad rörlighet drar du fram knät så långt du kan. Utför övningen lugnt och kontrollerat. Var aktiv mellan skulderbladen så att du trycker upp kroppen från marken. Vill du att övningen ska bli ännu jobbigare? Lägg tyngden framåt. 

Bra för: Hela kroppen men ger framförallt bra bålträning. 

Antal repetitioner: Så många gånger du kan i 30–60 sekunder x 3. En minut blir väldigt jobbigt. 

Jessica Clarén visar tre utmanande cardioövningar
Personliga tränaren Jessica Clarén är Nike master trainer och har jobbat med Nike i över tio år. Hon driver en inspirerande träningsblogg och har ett populärt Instagramkonto @jessicaclaren

FOTO OCH VIDEO: Pavel Maira / Steaksandwich 

Allt du vill veta om Nike Lunar Sculpt!

lunar sculpt
HÄR hittar du Sportamores utbud av Nike Lunar Sculpt.

Nike Lunar Sculpt är känd för att vara både stabil och dämpad och är därför en bra träningssko för dig som tränar på gym och tycker om att gå på gruppträningspass. 

– Sulan är utrustad med greppytor som gör att du får ett grymt grepp mot underlaget och minimerar risken för att halka. Sulan ger också hög stabilitet i sidledsförskjutningar, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike. 

Men tränar du mest gym och med din egen kroppsvikt kan du fundera på om du behöver en sko med mer flexibilitet i sulan, som till exempel Nike Free Tr 6, så att du kan göra övningar som utfallssteg eller plankan utan att känna att foten är fast i sulan.

Lunar Sculpt kommer i starka färgkombinationer och sitter som en smäck på foten tack vare sin sömlösa ovansida. 

– Ovandelen på skorna är lite speciell och inspirerad av träningskläder så att den ska kännas som en del av din outfit på gymmet. Även hälkappan är väldigt mjuk och utrustad med en skumgummidel som håller foten på plats. 

Är du en person som använt dina löparskor på gruppträningsklasserna bör du definitivt klicka hem ett par träningsskor i stället!

– Löparskor är inte gjorda för att stabilisera foten när du hoppar i sidled. En träningssko som Lunar Sculpt är plattare mot underlaget, men ändå mjuk och skön med en responsiv Lunarlon-dämpning.