Jessica Frej har skrivit höstens festligaste bok! Image

Jessica Frej har skrevet høstens festligste bog!

At bjuda in till fest eller middag behöver varken vara svårt eller ta tid. Derfor har tv-kokken Jessica Frej skrevet bogen Fest på 30 minutter. Vi elsker hendes alkoholfrie drinktips og at hun sprang Göteborgsvarvet klädd i leoparddräkt!

Hösten kan være en enda lång, grå och regnig transportsträcka till vintern, eller en årstid kantad av mysiga middagar med snack som håller på inpå småtimmarna eller en fest som är fylld med snacks och dans till gamla hits. Tv-kokken Jessica Frej, känd från Tv4 Nyhetsmorgon, älskar att ha folk hemma på både middag och fest, men har märkt att många tycker det känns svårt och jobbigt att själva vara dem som bjuder in. Derfor bestemte hon sig for at vise, at det går at svänga ihop en fest på enbart en halvtimme och skrev boken Fest30 minuter.

- Det er intet hårdere end en hjemmefest med sine venner! Lite mer flärd, skratt, god mat och dans i vardagen ger energi och gör att du blir en gladare och lyckligare person, säger Jessica Frej.

Boken är full med goda recept på mat, drinkar och tilltugg, men även praktiska tips för hur middagen eller festen blir så lyckad som möjligt. Og består dit kompisgäng af personer som älskar träning så finns det även hälsosamma recept fulla med grönsaker och protein, samt alkoholfria drinkar!

- Boken vänder sig till alla som vill bli bäst på fest eller bara ha en lite mer guldkantad vecka där det kanske bjuds trerätters middag och iskalla drinkar på en onsdag. Eller en helkväll med bästa vännerna på lördagen utan att det går åt flera dagar av förberedelser med maten. Med mine recept og tips i bogen kan man bjuda in till fest precis när andan faller på, du hinner ändå. Det findes intet, der lader batterierne så bra som en aften, hvor man skratter sig hes, så jeg vänder mig til alla som letar efter glädje energi och härlig mat!

Hvad er dit yndlingsrecept i bogen?

- Lige nu er det endnu ikke en menu, der er helt i orden, fordi det er den mad, jeg er mest glad for i den her årstid. Ud over det må man bare prøve min kylling med krämiga dragonbönor eller sesampanerad tonfisk med chilimajonäs og sojamarinerad sallad. Varma chips med tryffeldipp er også en superfavorit. Eller desserten fruktsallad extra allt. Hele bogen er fyldt med mine yndlingsretter, så det er umuligt at vælge nogle stykker bare!

Hvad er dit bedste alkoholfrie alternativ til at drikke til festen?

- Syrlige kolsyrade lemonader, tranbärsjuice med mycket is eller alkoholfri øl er mine personlige favoritter.

Hvis du har lyst til at træne og sprænge Göteborgsvarvet i leopard, så fortæl!

- Jeg købte en tajt leopard-jumpsuit til halloween sidste år, og når jeg skulle vælge tøj til loppet, tænkte jeg hvorfor ikke? Er man ikke snabbast er det ju kul om man ser snabb ut. Jeg tror dog ikke, at jeg så særlig hurtig ud, men det var kul at have den på. Mange ropade "heja leoparden" og mange löpare kom fram till mig och sa att de tyckte jag hade bästa klädseln. Det var jättekul!

Hvad spiser du for at give kroppen energi efter et træningspas?

- Jeg spiser faktisk præcist som normalt. Jeg spiser helt enkelt det, jeg er sugen på, og for min del resulterer det i en jättevarierad kost. Ena dag är jag bara sugen på potatisrätter och då frossar jag i det, nästa vecka kan jag snöa in på ägg och en kväll kanske jag vill ha grillad entrecote med sallad och hemgjord bearnaise för att sedan vakna en morgon och vilja ha tomater till frukost. Jeg tror, at kroppen er ret bra på at sige til om hvad den vil have om du bare lyssnar på den.

LÄS MER: Så hottar du upp rätten kyckling, ris och broccoli

jessica frejBoken Fest på 30 minutter ges ut av Bonnier Fakta. Foto: Johanna Åkerberg Kassel

LÄS MER: Forsvinnande god thaisallad