Kan jag ha sneakers på bröllop? Image

Kan jeg ha sneakers på bröllop?

Bröllopssäsongen är i full gång och det blir allt svårare att veta vad man bör ha på sig för att anses vara rätt klädd. Er det okay at have sneakers på brødet? Modeexperten svarer!

Når det vankas bröllop finns det oftast en tydlig dresscode att följa. Er det kavaj eller mørk kostym som gælder, er det bare det som forventes at bære af de mandlige gæster mens kvinderne bør bære en klänning, kjol eller byxdress som er lite finare än en vardagsoutfit, men det behöver inte vara en långklänning likt den du bar på skolbalen. Er det derimod rygning, der gælder, er det mørk rygning eller frack for mænd og en finare langklänning for kvinnorna som förväntas.

Men hvad skal du have på fødderne? Er det et must at plukke finskorna når det vankas bröllop eller er det okej at matcha din kostym eller klänning med ett par sneakers?

- Jeg skulle selv ikke vælge at bære sneakers til bröllop. Det føles lidt uoverskueligt for mig. Däremot är mitt bästa tips inför bröllop att ha med sig ett par sneakers att byta om till. Hej då skoskav, hej dans till inpå småtimmarna, säger Emma Blomberg, moderedaktör på Baaam, och fortsätter:

- Kan du ändå inte slita dig från dina sneakers, det viktigaste är ju ändå att du känner dig bekväm, tycker jag du ska satsa på ett par lite mer festliga modeller.

Är sneakers ditt förstahandsval har Emma Blomberg ett par tips på hur du hittar rätt modell. Lad de stilrene og enkle tygskorna få stanna hemma och kör, precis som resten av din bröllopsoutfit, på ett par skor som har det lilla extra.

Sneakers bröllopSneakers eller ej? Hvis du vælger et par bekväma skor framför klackarna till bröllopet tipsar modeexperten om starka färger, mönster och detaljer.

- Det er kul at satse på et par detaljerede modeller og gå tab på festkänslan. Til eksempel detaljer i strass, et par i guld måske? Eller glitter? Kör på färg och stora mönster. Våga vara lite lekfull och låt skorna ta plats. At det händer något extra, liksom. Annars er det altid snyggt at färgmatcha med din övriga klädsel.

Sneakers, tygskor, platå? Der er mange sneakersmodeller, men der er ikke noget, som får dig til både at stikke ud og være trendigst på brødet.

- Chunky sneakers er stadig meget trendy at matche til bare klänning og kjol, det er også sneakers med højere sula. Så det kan være et sjovt alternativ til dansen!

Emma BlombergEmma Blomberg tipper om at have med et par sneakers i väskan när du går på bröllop för att kunna byta till något bekvämare in på småtimmarna.

SHOPPA HÄR: Sneakers til alle lejligheder

LÄS MER: Derfor er frugtmønster trendigst på stranden

LÄS MER: Sådan styler du din crop top