Klä dig rätt på tennisbanan i vår Image

Få ret til tennisbanen i vores

Stille, tak. Det her er et nøgleord for dig, som vil være en del af bananen i år.

På mandag starter hovedturneringen i Franska Öppna i Paris. Årets anden Grand Slam-turnering er startskuddet på alvor for verdenstennisens årlige ankomst til Europa - men også den store lancering for vårens og sommarens tennismode.

- Der er to tydelige tendenser, når du kigger på årets damkollektioner. Den ene er, at farverne gult, rødt og lila dominerer i forskellige nuancer, ud over det sorte og vita som altid findes med. Samt at det er blevet lidt flere længere ermar. Trekvartsärmar och långärmade tunna toppar finns det flera varianter av, säger Hans Larsson på Tennis Fashion.

I stedet for at bare have de korte underbyxorna som er insydda tenniskjolarna har tennistightsen börjat slå igenom på allvar. Långa tights är nu en självklar kombination för många också under kjolen, berättar Hans Larsson.

- Annars hænder det ikke så meget udtryksmässigt. De plisserede kjolarna finns kvar, precis som linnen med tunna axelband.

Strålkastarljuset i damtennisens verdensstop har de seneste ti år været domineret helt af to profiler, Serena Williams og Maria Sharapova. Williams har været i en klasse for sig selv resultatmæssigt og slået rekord efter rekord, mens Sharapova levede højt på sin stil, professionalisme og rolle som ambassadør for sporten. Efter Sharapovas dopingsavstängning i början av året finns det ett stort utrymme att fylla bredvid Williams.

- Til gengæld synes jeg ikke, at der er nogen stærk personlighed, som gør en stor indsats for at komme ind og tage plads. Topp tio på världrankingen domineras av spelare från forna östblocket som spelar en rätt tråkig baslinjetennis och dunkar på utan större finess. Ingen sticker riktigt ut med någon stil, säger Hans Larsson.

williams sharapovaSerena Williams efter en seger mot Maria Sharapova i januar, precis innan ryskan stängdes av. Världsettan Serena Williams tog sin 70:e titel i Madrid tidigare i maj och kommer till Paris som storfavorit.

Både Williams og Sharapova har længe været Nikes store affischnamn og på olika sätt profilerat tennisen. Williams har stått for en sportig, kraftfull och en lite egensinnig stil en världsetta tillåts ha, medan Sharapova frontat en mer klassisk stilren look utan större utsvävningar. Efter ryskans dopningserkännande bröt Nike samarbetet och Sharapovas återkomst till världstoppen är ett frågetecken.

- Nike er den store drivkraft i damtennis sammen med Adidas og har satset stort på Williams og Sharapova. Williams er blevet udnævnt til verdens bedste idrætskvinde i alle kategorier og er en global stjerne meget tack vare Nike. Få sportsgrene har samme potentiale til at ekspandere som tennis. Men bag hende er det som sagt tunt. Jeg tror, at det er muligt at gøre noget nyt udtrykkeligt, men nogen behøver kliva fram, siger Hans Larsson.

toppNikes Pure Top er helt rigtige i årets tennisgarderobe, ordinær pris 499 kroner. Her finder du hele Sportamores udbud af dametøj.

LÄS MER: Vælg ret tenniskor

LÄS MER: Find den rigtige ketcher