Kom igång efter semestern! Image

Kom i gang efter semestern!

Hvis du finder en formular efter semestern, kan det være svært at komme i gang med træningen igen. Her er PT:n Charlotte Beijers bedste tips til dig!

Det er let at halka ur sina träningsrutiner under semestern, men desto svårare att halka tillbaka in på den sunda banan igen när ledigheten är över. Charlotte Beijer er personlig træner og løbecoach for Adidas og har mange tips til dig, der har taget det lugnt under sommeren og nu vil komme i gang med træningen igen.

- Hvis du har taget det på under dit semester, er det smart at begynde at tage det på også. Selvklart beror det på præcis, hvor inaktiv du har været under sommeren, og hvor van du er ved træning. Læg dig på et niveau, som føles bra, men også lite utmanande. Trappa sedan upp, tipsar Charlotte Beijer, som även har en träningsblogg.

Hvor mange gange i ugen synes du, at en "vanlig Svensson" skal træne?

- Et rimeligt mål er tre gange i ugen. Hvis det bliver flere gange, er det bare et plus. Derudover er det vigtigt med hverdagsmotion. Tænk, at en uge indeholder 168 timer, så er 3 timers bevægelse ikke så meget, eller hvordan? Derfor er det vigtigt, at du også rører på dig i din hverdag, tager cykeln i stedet for bilen, trapper i stedet for hissen og så videre.

Hvad skal jeg tænke på for ikke at blive syg eller skadet direkte, når jeg sætter i gang med træningen igen?

- Hvis du er bange for at blive syg eller at blive skadet, når du sætter i gang med træningen, er det smart at tage det lidt lugnare, end hvad du plejer. Gå ikke ud for hårdt under de første pas. Bedst er det, hvis du f.eks. kører 30-minutters-pas de første to uger, for så at køre længere. To till viktiga råd är att satsa på sömn och kost av kvalitet. Se til, at du får ordentligt med søvn, og at du spiser riktig mat. Gennem søvn og ret kost genhämtar sig kroppen och fyller på med den näring och energi som den behöver.

Hvordan skal jeg tænke, når jeg sætter et træningsskema op?

- Det beror helt på hvad du har for mål med træningen. Træningsschema kan hjælpe til med motivationen og gøre det lettere, når du väl kommer til gymmet eftersom du då vet exakt vad du ska träna. Det kan være ret jobigt at komme til fitnesscentret og ikke vide, hvad man skal gøre, og så er visse maskiner eller pladser optagne. Så er planlægning og træningsschema väldigt bra. Hvis du har et mål om at blive stærkere eller hurtigere, kan et tilpasset træningsskema for dig være en god idé.

Hvis jeg tror, at jeg ved, at jeg ikke har nogen lyst til at træne, hvad skal jeg så gøre?

- Om ikke motivationen findes der, synes jeg, at du bokar in träningsdejter med dina vänner eller kollegor på jobbet. Det er både kul og peppande at træne sammen! Hvis ingen ven nappar på at træningsdejta kan du anmäla dig till ett bootcamp. I dag findes det mængder af forskellige bootcamps inden for forskellige træningskoncepter. De plejer ikke at være så dystre, du møder nye mennesker, du får din træning gjort og en knuff i baken.

Hvornår skal man tage hjælp af en personlig træner?

- Tag hjælp af en PT om du har specifika mål som du känner att du inte har kunskap inom, som gravidträning, klara av ett lopp, stå på händer eller liknande. Et mål kan også være at komme igång og få en knuff i baken. Jeg har hørt så mange gange, hvordan folk siger, at de skal komme i gang selv, før de anlitar en PT. Du behøver ikke være fit for fight for at have en PT! En personlig træners job er at se dit behov og lægge en plan efter dig og din evne.

Skal jeg have et specifikt mål med min træning?

- Mange synes, at det er ret skønt at have det, fordi det kan gøre det lettere at tage sig sammen til træning. For andre rækker det at vide, at træningen gør dig stærkere og rørligere i vardagen, gør så at du bliver af med stress, holder dig frisk - får dig til at må bra helt enkelt.

charlotte beijerDaglig motivation og træningstips får du om du følger Charlotte Beijer på Instagram @charlottebeijer.

LÄS MER: Sådan træner Charlotte Beijer