Kom igång med freerunning! Image

Kom i gang med freerunning!

Lad intet hindre dig i at stoppe, når du springer, begynd med freerunning! Shaun Wood er en velkendt freerunner og viser tre coola basövningar.

Parkour og freerunning nævnes ofte sammen, eftersom de to bevægelser fødtes ud af samme idé. Freerunning blev startet af Sebastien Foucan og selv termen blev først brugt som en engelsk oversættelse af ordet parkour, i forbindelse med at dokumentären Jump London släpptes år 2003.

I dag har de to bevægelser udviklet sig til forskellige hold, hvor parkour handler mere om at være stærk og veltrænad, for at du så hurtigt og smidigt som muligt skal kunne tage dig fra punkt A til punkt B.

- Freerunning er blevet mere af en freestyle-rörelse, det er lidt mere som gymnastik og handler meget om det æstetiske, at det skal coolt ut medan du rör dig genom olika miljöer, siger Shaun Wood, 27 år.

shaun woodSå her kan det se ud, når Shaun Wood træner freerunning på Bounce. Foto: Marcus Gustafsson

Han er en velkendt freerunner fra Australien, som nu er flyttet til Sverige for at være med og starte op på Bounce, Europas største trampolinpark lige syd for Stockolm, som også rummer et stort parkour- og freerunningområde.

Shaun Wood har kastet sig over freerunning i 11 år og kan ikke tænke sig et liv uden det.

- Jeg ved ikke, hvordan det ville være ikke at bruge min krop på det her måde. Jeg tror, at mennesker er gjort for at bevæge sig på alle mulige måder, som jeg gør i freerunning, eller i parkour, siger Shaun Wood, og fortsætter:

- Mange tror at freerunning og parkour er farligt, eftersom de klip som bliver virala viser folk som hopper mellem tak og sådana galenskaper, men jeg tror at om skoler skulle implementereera freerunning skulle det gøre at børnene fik bedre koordination og ge dem förmågor som är användbara genom hela livet.

Freerunning, præcis som parkour, er en meget lettilgængelig træningsform. Det eneste du behøver er et par træningskor og sköna kläder, sedan är det bara att ge dig ut och använda din fantasi för att forcera de hinder som kommer i din väg, eller leta upp en aktivitetshall som erbjuder möjlighet att träna freerunning och parkour inomhus.

- Freerunning handler ikke om at tävla mot någon annan. Det handler om at lære at kende din egen krop og udfordre dig selv. På köpet blir du starkare och smidigare!

Kom i gang med freerunning: Shaun Wood viser 3 øvelser


shaun woodMere freerunning-inspiration og rörelser som trotsar tyngdlagen hittar du på Shaun Woods Instagram @shaunwood. Foto: Marcus Gustafsson

LÄS MER: Nu vil alle teste parkour

LÄS MER: Tricking er den nye trendsport