Köp rätt vinteroverall till ditt barn Image

Køb ret vinteroverall til dit barn

Vintern mærker sig selv, og det er høj tid at købe overall til de små. Her er alt, hvad du behøver at tænke på, før du gør sæsonens varmeste køb til dit barn.

overall
Hvis du ikke allerede har købt alt til dit barn, er det tid til at gøre det nu.

En vinteroverall for barn ska hålla värmen, klara de flesta väderlekar och helst hålla en säsong, eller längre. Annelie Sneitz på barnklädesmärket Reima vet vad du ska tänka på innan du klickar på köp.

- Først skal du tænke på, hvad overallen skal bruges til. Er det til en ur og skurdag eller er det til en almindelig dag? Hvis barnet skal være udendørs, kræves der en højere vandpelare, et materiale, som er let at håndtere, og som tørrer hurtigt, siger hon.

Det andet, du skal tænke på, er overallens pasform. Når du lægger plagget på dit barn, skal byxbenet ikke gå over kängorna, eftersom barnet da kommer til at trampe på tyget. Hvis du har et lille barn, er det godt, hvis overallen ikke har et mudd inuti ermarna, eftersom det gør, at vantarna kommer til at sidde bedre.

- Och till barn som har upp till storlek 104 ska du inte köpa en overall med ben som har raka avslut och snölås, utan välja en overall där benen slutar i en enkel mudd. Snölås gør det bökigt at klä på barnet.

Fäst även gärna lite extra uppmärksamhet vid fotresåren. Annelie Sneitz anbefaler, at de skal bestå af silikon og være ställbara så at du kan spänna åt dem ordentligt under foten.

- Hvis fotoværnet sidder løst, kan det være, at barnets tramper ødelægger dem.

Hvordan skal jeg tænke omkring størrelse på overallen?

- Når barnet er på overallen, kan du tage et rejält grepp på tyget i grenen. Hvis du får tag i omtrent et næsten tyg er overallen så pass stor at barnet kan vokse i den under vintern.

Hvilke detaljer er vigtige?

- Når det gælder små børn, skal du ikke trække åt dragskon i midjan för mycket så att varm luft kan cirkulera i hela overallen. Hvis du trækker den meget, kan barnet få kolde ben og fødder.

Hvor varm en overall skal jeg købe?

- En normal vinteroverall har cirka 160 gram i fyldning. Men det er ikke tykkleken på overallen som er det viktigaste utan vad barnet har på sig under. Lager-på-lager-princippet er at föredra, med underställ i ull eller syntet och sedan ett lager med fleeceplagg.

Hvad siger du om luva på overall?

- Det er en smaksak. Men hvis overallen har fleece, skal den være afknapningsbar. Fordelen ved at have en luva er, at den varmer lidt i nakken, selv om barnet ikke har den på sig.

Skal jeg vælge en overall med reflekser?

- Ja, det er vigtigt. Hvis reflekserne er for hårde, er det vigtigt at tænke på at tvätta overallen ut och in för att de inte ska slitas ut.

overall
Bra vinterkläder står pall för alla typer av väder.

Hvilket materiale skal jeg satse på?

- Vælg en heldragt i et materiale, som er meget smukt til børn. Det er altid dyrt at vælge tech-materiale som Reimatec eller gore-tex, men fordelene ved dem er, at de går at have i tørreskab og torktumla. Du må fundera på om du har ett behov av att behöva torka din overall i torkskåp eller inte. Og hvis barnet går på en utedag, er det vigtigt, at overallen er fremstillet i et bedre materiale, eftersom den er sat i stand til at give mere vejr og vind.

Hvordan skal jeg tænke omkring farve?

- Det er altid godt at vælge en lys farve med tanke på årstiden, så børnene ser. Hvis du vælger en mørk farve, er det vigtigt at kolla, så det er ordentligt med reflekser på overallen.

Påverkar priset kvaliteten?

- Ja, oftest er det en lavere pris på en overall, som ikke går at have i et tørreskab eller torktumla. En overall, der koster mere, har oftest bedre kvalitet på tyget, og derfor koster den mere.


LÄS MER: Frida Fahrmans bedste overalltips