Linn gick från cancerpatient till gymjunkie Image

Linn gik fra kræftpatient til gymjunkie

Nästan 300.000 personer inspirererras af Linn Löwes på Instagram hver dag. Men bag den fine form döljer sig en historia med lymfom, vilket har gett henne en unik syn på livet och hälsan.

linn löwesFølg den her coola pige på Instagram!

Hun er smart, snygg, framgångsrik - och inte minst stark. Men bag fitnessprofilen Linn Löwes fantastiske form döljer sig en historia med cancer, cellgifter och strålning. At hon överlevt cancer har förstås påverkat hennes syn på hälsa.

- At jeg har haft lymfom har påverkat min syn på hälsa mycket, givetvis. Själva sjukdomen tror jag inte handlar om dålig hälsa, utan förmodligen arv, men däremot all medicin jag fick för att bli av med sjukdomen påverkade min hälsa enormt. Hela immunförsvaret slogs mer eller mindre ut under behandlingsperioden och jag var tvungen att ändra mitt tänk kring hälsa för att ge min kropp en ärlig chans att komma tillbaka, bättre än någonsin, säger Linn Löwes, som bloggar HÄR.

Er du frisk nu?

- Ja, jeg er frisk, men ikke friskforklaret. Med min type kræft tager det to til fem år, før man bliver friskförklarad og kan sluta gå på kontroller. Jeg går stadig og lader blod for kontrol hvert halvår.

Hvorfor tror du, at du lige er blevet en så populær træningsprofil?

- Formodligen for att jag har en historia som inte är så vanlig med tanke på min ålder. Ikke så mange som er gået igennem cancer i 20-års alderen - tack och lov! Ingen skal jo behøve det om jeg fik bestemme.

Hvordan meget træner du?

- Lyfter skrot på gymmet ungefär fem gånger i veckan. Min favoritøvelse, som jeg skal vælge, er rumænske dødløft.

Hvad har du for mål med træningen?

- Jeg har ingen specielle langsigtede mål med min træning uden at træne for at det er fruktansvärt roligt og nyttigt for både krop og knopp. Jeg plejer at sætte små mål i stedet, for ikke at tappe motivationen. Et sådant mål kan være at klare ti chins, før sommeren er slut til eksempel. Jeg vil gerne have muligheden for at blive en stærkere person, psykiskt og fysiskt.

linn löwes
Många som vill bygga bättre bak vill veta vad Linn Löwes har för tips.

Hvad er det mest almindelige spørgsmål, du får?

- Hvor jeg træner min rumpa, haha! Jeg plejer at svare på, at der ikke er noget enkelt svar på spørgsmålet, da mit træningspas varierer meget, men anbefaler altid at følge min blogg og andre sociale medier for at tage del af min træning.

Hvad er den største fejl, folk gør i deres træning, ifølge dig?

- Misstag vet jag inte, men den vanligaste missuppfattningen hos tjejer är att man blir stor som en karl om man lyfter tungt. Det stemmer ikke helt, da det kræver enorm viden, interesse og disciplin for at bygge muskler. Det er en hel videnskab og intet som hænder over en nat, uden at det tager år. Jeg skulle gerne opfordre alle piger til at vågne op i. Tjejer kan!

linn löwes
Hälsan er superviktig for Linn Löwes.

Har du bra matvanor?

- Kosten är min svaga sida. Jeg elsker at træne og det er sjældent jeg savner et planerat pass. Men prisen er for høj til at blive brugt. Nogle dage kan jeg spise alt, hvad jeg ser, og andre får jeg knap i mig fast föda. På de sidstnævnte dage forsøger jeg alligevel at planlægge min kost og helt enkelt tvinga i mig den, eftersom jeg vet at min kropp behöver den. Äter jag inte tillräckligt så blir jag sjuk. Jeg tror det har at gøre med at mit immunforsvar stadig ikke er på banan efter alle cellgifter så omkostningerne er vigtig for mig.

Hvad spiser du en almindelig dag?

- Jeg forsøger at spise vegansk en dag i ugen, ellers kan en dag se ut omtrent så at jeg spiser gröt og en proteinshake til frokost. Til frokost måske laks og ugnsrostade grøntsager. Ingen form for protein og kolhydrater efter træning. Middag til eksempel kyllingwok. Sedan blir det något litet kvällsmål, som kvarg och nötter.

På din hjemmeside skriver du, at man ikke skal påpege, at en lille person er lille, hvorfor brinner du for den sag?

- Man påpekar inte att en tjock person är tjock så varför ska man påpeka att en smal person är smal? Bare for at det længe har været mere accepteret af samfundet at være smal end tyk, betyder det ikke, at alle som er smala vil være det. Mange har problemer med at gå op i vægt og det virker som om samfundet ikke kan acceptere at dette er et problem eftersom det næsten føles overkligt at nogen skulle have problemer med at gå op i vægt når vi bliver konstant matade med historier om folk som vil gå ned i vægt. Det, man også må forstå, er, at mange kæmper for at gå op i vægt på en sund måde. Med hjælp af styrketræning og hälsosam kost. Det er ikke bare at sætte sig i soffan og vräka i sig godis og bakelser. Visst, du kommer til at gå op i vikt, men hur bra kommer din kropp må?

linn löwes
Mitt i ett set då Linn Löwes ger ryggen en back-attack.

5 ting, du ikke vidste om Linn Löwes

1. Hon hatar tecknat

- Jeg så på så meget tecknat, når jeg var liten att jag tröttnade helt och hållet. Har ikke set på nogen tegne/animerad film på flere år og planlægger ikke at gøre det heller. Når folk snakker om Frost eller Minioner, ved jeg ikke, hvad de snakker om, haha.

2. Hon är klumpig

- Jeg har altid gjort volter og andre galna ting med hjælp af min krop, men jeg er så frugtansvärt stel och klumpig.

3. Hon äter inte ägg

- Når jeg fik strålning mod strupen tappade jag all smak. I dag har jeg fået tilbage en del men mycket smakar annorlunda. Jeg kan ikke spise æg over hovedtaget længere!

4. Hon vill flytta utomlands

- Jeg drømmer om at flytte til et andet land, men det gør jeg ikke. Sverige har aldrig følt sig hjemme for mig.

5. Hon bytte hästen mot en snowboard

- Da jeg fyldte tonåring blev jeg helt besatt av at åka snowboard. Det var det bedste, jeg vidste! Før det var det bare en hest, der gjaldt, men så solgte jeg min hest og købte et snowboard for pengene!

linn löwes
Drömmen är att flytta utomlands!