Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam Image

Stortest: 2020 års bedste löparjackor til dam

Sportamores egen eliteløber Charlotte Arvered har fået testet voresens bedste løbesko. Så her tycker hon om att springa i de olika jackorna

Elitlöparen Charlotte Arvered (tidigare Karlsson) är en hejare på löpning. Derfor har hun fået testet nye løparjackor for dam, för att utröna vilken som är bäst i test.

SHOPPA DIREKT: Løbejakker
Dam - 2XU XVENT Run Jacket.jpgModel: XVENT Run Jacket

Mærke: 2XU

Det her var ekstra bra: Funktionsmässigt är den här jackan skön!

Charlotte siger: Den her meget fleksible jackan fra 2XU er meget elastisk og har ingen dele, der skalver. Den har god ventilation med meshpaneler langs siderne og under armene. Åbning på ryggen for bh-ventilation også der. Jackan er noget stort i størrelse med en ganske bred pasform, så om du velar mellem to storlekar kan du antagligen vælge den mindre. Ärmarna har muddar, vilket är superskönt när man springer då det håller jackan på plats. Loggan reflekterer, at det er både pænt og smart.

- Perfekt jacka, når det er lidt småkyligt udendørs, da den både varmer og ventilerer, fortæller Charlotte Arvered.

Dam - adidas Run It Jacket.jpgModel: Run It Jacket

Märke: Adidas

Det her var ekstra flot: Den er smidig og let og strammer ikke alt.

Charlotte siger: Den sorte løvjakke er fremstillet af genvundet polyester og har en PFC-fri, vandafvisende overflade, som står imod regn. Jackan er fleksibel i materialet, og fungerer bra ved blåst men ikke hård blåst og øsregn. At jackan ikke har nogen luva tycker hon är en fördel. Dessutom hyllar hon designen, och ränderna som är snyggt placerade på jackan.

- Den er smidig og let, bra! Den strammer ikke helt i armhulerne.


Dam - asics Tokyo Jacket.jpgModel: Tokyo Jacket

Märke: Asics

Det her var ekstra flot: At den er fjerlet og knap føles på.

Charlotte siger: Den her tunikajakke fra Asics er tilpasset til en sval sommardag eller aften. Man ved knap nok, at man har den på sig, så let er den. Højeste betyg for komfort, og også for ventilation! Jackan sidder pænt og skalver ingenting. Givet at du har ret størrelse strammer den ingenting ved armpendlingar og tyget er fleksibelt. Charlotte påpeger, at jackorna er mere til design og ikke funktion, da de ikke har dragkedjor.

- Den har et flot design. Jeg kan godt lide, at den er lidt gennemskinlig, så man ser, hvad man har under. Den her kommer jeg til at bruge meget!

Dam - Nike Swoosh Run Jacket.jpgModel: Swoosh Run Jacket

Märke: Nike

Det her var ekstra flot: Designen, den er tidløst pæn i en fin vårig farve.

Charlotte siger: Den her løparjakke er i bombermodel med tumhål i muddarna som håller ärmarna på plats under löprundan. Jackan har sidofickor med dragkedja, dock lite för lös passform för att kunna ha en mobil eller tyngre föremål när man springer. Den er tilpasset til varmere vejr, når det ikke blæser for meget eller regnar.

- Den her løparjackan er perfekt til citylöpturen som avslutas med en brunch på stan. Den er fjerlet, hvilket gør, at den ikke alls tynger, stör eller skaver under löprundan.

Desuden hyllar Charlotte designen. Den er i sportswearstil, avslappnad och snygg, med reflekterande detaljer och en stor Nikelogga på ryggen.

Dam - Salomon Lightning Waterproof Jacket.jpgModel: Lightning Vandtæt Jakke

Märke: Salomon

Det her var ekstra bra: At den ventilerer så meget, at den er vandtæt.

Charlotte siger: Det her er en perfekt funktionsjakke, når det blæser eller regner. Desuden har den en rigtig flot pasform. Designet er minimalistisk, det er ingen unødvendig designdetalje. Justering i midjan og resår vid handlederna är bra, tycker Charlotte.

- En vandtæt jacka og så ofte dårligt, men den her har ventilation på ryg og under armar, hvor det trengs som mest.

Jackan føles rejäl, funktionell och påkostad. Kan används både för löpturen, cykelturen hem från jobbet eller vandringen. Jackan sidder lagom stramt, den stramar eller skaver ikke vilket är bra. Samtidig sidder den tilstrækkeligt stramt til at kunne have en mobil i sidofickan uden at den skumpar for meget - stort plus!

SHOPPA NU: Löparjackor

LÄS MER: Så forbedrer du din løbeteknik