Løbskalender 2020 - løb du ikke må gå glip af

Vil du løbe et løb i 2020? Vi er med! Her er info om de sjove løb, du ikke må gå glip af. Snør skoene, og lad os komme afsted!

Har du planer om at løbe et løb i år? Eller måske gør du det hvert år? Vil du løbe et løb med vennerne, fordi det er sjovt, eller vil du slå din egen personlige rekord i et maraton? Uanset om du er en glad hverdagsmotionist eller en eliteløber, er der et løb for dig! Her er nogle, der er værd at tjekke ud i løbet af året.

Rundt om i verden: Stadion Marathon

Tid og sted: 18. januar, Stockholm Stadion.

Distance: Maraton (4,2 miles), halvmaraton (2,1 miles) og 10 kilometer.

Detaljer: Du løber rundt om stadion, enten 14 eller 28 omgange. Løbere, der er født i 2003 eller tidligere, er velkomne til at løbe hel- og halvmaraton. Der er ingen aldersbegrænsning på 10 kilometer-ruten.

Løb på is: Sollentuna Vinter 21 km

Tid og sted: 15. februar, Edsvik konsthall, Sollentuna.

Distance: 21 kilometer.

Detaljer: Dette er den ene halvdel af Sollentuna Summer Winter Marathon. Løbet går på og rundt om isen på Edsviken i Sollentuna. Den anden halvdel løbes den 29. august på samme sted. Hvis du løber med en ven, får du en todelt medalje, når du har krydset målstregen.

Farve og fest: Color Obstacle Rush

Tid og sted: Malmø 9. maj, Göteborg 16. maj, Jönköping 23. maj, Norrköping 30. maj, Örebro 6. juni, Västerås 13. juni, Stockholm 27. juni.

Distance: 5 kilometer.

Detaljer: Color Obstacle Rush er et sjovt løb med en forhindringsbane, skum og farvepulver. Farvepulveret skal du kaste på dig selv eller andre, det bliver farverigt og sjovt! Løbet arrangeres påras på syv forskellige steder rundt om i Sverige. Der er heller ingen tidtagning, så du kan lige så godt gå eller danse dig gennem hele banen!

Omkring Göteborg: Göteborgsvarvet

Tid og sted: 16. maj, Gøteborg.

Distance: Halvmaraton, dvs. ca. 21 kilometer.

Detaljer:Som navnet antyder, løber Göteborgsvarvet rundt om Göteborg. Ruten er 21.097,5 meter for at være helt præcis, og over 60.000 løbere deltog sidste år, hvilket gør det til et af de største langdistanceløb i verden.

Det klassiske: Stockholm Marathon

Tid og sted: 30. maj, Stockholm.

Distance:Maraton, dvs. ca. 4,2 miles.

Detaljer: Med start og mål på Stadion i Stockholm er Asics Stockholm Marathon et klassisk løb, som mange drømmer om at gennemføre. Alle, der gennemfører løbet, får en medalje, en Asics-trøje, en goodiebag, et diplom og måske det bedste af det hele: et varmt bad.

tjejmilenAt løbe et løb behøver ikke at være en prestigeting. Der er masser af forskellige løb rundt omkring i Sverige hvert år, og du kan helt sikkert finde et, der passer til dig!

Hvem løber i verden: Tjejmilen

Tid og sted: 29. august, Gärdet, Stockholm.

Distance: 10 kilometer

Detaljer: Tjejmilen er en løbefest for piger og kvinder i alle aldre, som henvender sig til alle løbere. Du kan vælge et løb på tid eller et fun run, hvilket betyder, at du kommer igennem løbet i fred og ro. Løb, cut, jog, gå. Det vigtigste er, at du har det sjovt!

Gigantisk offroad-løb: Lidingöloppet

Tid og sted: 25.-27. september, Lidingö uden for Stockholm.

Distance: 30 kilometer

Detaljer:Lidingöloppet er en begivenhed for hele familien. I løbet af tre dage kan du, afhængigt af hvilken startgruppe der passer dig, løbe udfordrende offroad-løb. De fleste starter den 26. september. Lidingöloppet er verdens største offroad-løb.

Slip dit indre dyr løs: Tjurruset!

Tid og sted: 3. oktober, Stockholm.

Distance: 5 eller 10 kilometer.

Detaljer: Et sjovt offroad-løb, hvor du kommer til at løbe op ad bakker, mudrede moser og våde sumpe. Kalvruset, som er for piger og drenge mellem 9 og 15 år, har det samme setup, men man løber 3 kilometer i stedet for 5 eller 10.

For natteravne: Midnattsloppet

Tid og sted:Stockholm 15. august, Helsinki 29. august, Malmø 5. september, Gøteborg 12. september.

Distance: 10 eller 5 kilometer.

Detaljer: Det unikke ved Midnattsloppet er det sene starttidspunkt. Løbet har en festivalstemning og handler om, at du som løber skal have det så sjovt som muligt. Løbet arrangeres i fire byer i Sverige og Finland i løbet af august og september. Startgebyret inkluderer tidtagning, live tracking og en deltagertrøje fra Adidas.

Fantastisk løb midt i byen: Stockholm halvmaraton

Tid og sted: 5. september, Stockholm.

Detaljer:Både eliteløbere og motionsløbere deltager i Stockholm Halvmaraton. Du løber midt i byen med start og mål ved det kongelige slot, parlamentet og operahuset. Kom, som du er, og få en fantastisk dag!