9 löparskor för herr som är bäst i test 2020 Image

9 løparskor til mænd, der er bedst i test 2020

Sæsonens løbesko er her! Vores testpanel har sprungit i modeller for intervaller, lopp og lange distanser. Her er løbeskoene til ham, der er bedst i test!

Er du på jagt efter årets bedste herrlöparskor har du kommet helt rigtigt. Vores grymme testpanel har sprunget i sæsonens nye løbesko fra mærker som Nike, Asics, Hoka One One og Saucony. Spana in testet nedan för att hitta löaprskon som passar dig och ditt löpsteg!

LÄS MER: Så vælger du rigtige løbesko

Test af: Saucony, Freedom 3

Saucony_Freedom3.png

Freedom 3 fra Saucony findes i farven:

Vægt: 241 gram
Drop: 4 mm
Passar till: Motionären som landar på mellan- eller framfoten i sitt löpsteg. Forslagsvis på lugna pass där den mjuka dämpningen får komma till sin rätt.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Meget fleksibelt og smidigt.
Dæmpning og komfort: Ekstremt behagelig sko at have på foden. Her er din fot vel ombonad og omhändertagen.

Sammanfattning:

"Fantastisk lækker følelse", udbryder en af testpersonerne, efter at han bare har snuset til de nye løbesko fra Saucony. Freedom 3 er en lettere og mere fleksibel løbesko end årets succes Triumph 17 fra Saucony.

- Det føles mere som en hånd end en sko! Den smiter åt lagom runt foten, möjligen lite snäv i tåboxen men det är inget som märks av under själva löprundan, säger en testare.

Freedom 3 er en ekstremt fleksibel og blød løbesko, der passer perfekt til motionister, som lander på mellem- eller framfoten, alternativt vil ændre sit løbesteg for at komme væk fra helsesituationen. Eftersom skon har et drop på 4 millimeter, er det ikke så meget dämpning under hälen.

- Sulan føles blød og behagelig, næsten lidt svampet. Men jeg undrer mig over, om den virkelig kommer til at kunne fange op kraften i löpsteget, funderar en testare som har samma åsikt om att skon passar de som landar på mellan- och framfoten, och en annan fyller i:

- Personligen hade jag kunnat tänka mig ett lite högre drop för att få lite mer driv i steget, jag kände mig bitvis aningen baktung. Samtidig er Saucony Freedom 3 en ven til at læne sig op ad det lange løb, og vi blev bedre og bedre venner jo flere kilometer vi avverkade tillsammans.

Det her er en neutral løparsko, men også testare som har en let pronation oplever skon som tilstrækkeligt stabil for lugna pass.

- Selv havde jeg ønsket mig en lidt gladare färgställning men smaken är som baken och detta är en rolig bekantskap som verkligen levererar och gör jobbet!

Test af: New Balance, FreshFoam Vongo V4

New Balance_Vongv4.png

Vongo fra New Balance findes i farven:

Vægt: 292 gram
Drop: 4 mm
Passar till: Medel till långa distanser för dig som behöver en stabil sko.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Det her er en stabil løbesko, der passer til dig, som hælder meget.
Dæmpning og komfort: Otroligt dämpad mellansula som ger en mjuk fotisättning.

Sammanfattning:

Redan efter första rundan är det många testare som konstaterar att skorna sitter som en smäck på foten. Vongo V4 er en velkendt og komfortabel løsning til mellem- og langdistancebilleder.

- Skon är överlag åt det bredare hållet, men av någon anledning har min lilltå lite snålt om utrymme, så jag måste nog säga att själva tåboxen är åt det mindre hållet om du har långa tår, säger en testare.

Den største fordel ved den her løsning fra New Balance er, at den både er og ser utroligt let ud, samt at den er stabil.

- Jeg pronerar ganska mycket och tycker att pronationsstödet verkligen gör det jag önskar.
Skorna har en strumpliknande passform som omsluter foten väl och sitter på plats under hela rundan.

Også om den stramme pasform omkring anklen er at foretrække for at øge stabiliteten tipsar testarna dig att ha höga strumpor då det stickade materialet kan kännas lite strävt mot huden när du springer.

- Vongo V4 adskiller sig noget fra andre mængdetræningskor gennem at bare have et fald på 4 millimeter, hvilket leder til at du lettere kan få fødder under højden i dit løbesteg, konstaterer en testare nöjt.

Sammenfattende er Vongo V4 perfekt på hårda underlag, for dig som behöver stöd i löpsteget. Du, som har et klokkeløb, ved allerede, at en stabil skive ikke er en skive, og du kan kikke på en af de andre modeller i testen.

- Snygg och bekväm löparsko, jag gillar de olika versionerna av blått!

Test af: Reebok, Floatride Run PantheaReebok_FloatrideRunPanthea.png

Floatride Run Panthea fra Reebok findes i farverne:

Vægt: 238 gram
Drop: 8 mm
Passar till: Den vana löparen, gärna på elljusspår där den något mindre dämpade löparskor inte blir så påtaglig.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Varken specielt fleksibel eller stabil. Det her er en neutral løbesko, som snuddar på gränsen till en lättviktssko.
Dæmpning og komfort: Ekstremt bekvem sko med middelhøj dæmpning i mellansulan.

Sammanfattning:

Majoriteten af Reeboks løbesko henvender sig til løbesko med et neutralt løbesteg og som gerne har koll på hvordan de springer, eftersom skorna i reglen ikke har nogen opbygning i indersulan. Det gælder også for Floatride Run Panthea, hvor du selv må lægge i en iläggssula om du exempelvis överpronerar eller behöver ett stöd vid hålfoten.

- Med en iläggssula blir skorna helt klart stabilare, vilket passar mig perfekt. Og hvis jeg siger, at løparskorna retter sig mod de avancerede løparna, som ikke kræver lige så meget støtte fra skorna, siger en testare.

Yderligere et tegn på, at netop den her løparskon passer vana löpare, er den tunna mellansulan. Hvis du er ude på at springe i neutrale modeller fra Adidas og Hoka One One kommer du i den her skon fra Reebok märka att du är närmare marken.

- Dämpningen är skön men blir lite tunn i min mening, i alla fall för mina långdistanspass, säger en testare och en annan fyller i:

- Jeg skulle sige, at jeg er en van löpare og jeg gillar den här modellen eftersom den inte har supermycket dämpning och på så sätt inte ger den där svampiga känslan som jag tycker att andra skor kan ge.

Designen, som påminner om träningsskon Nano, sticker ut i det här testet, men får bara positiva lovord från testpanelen.

- Mange løbesko har et rigtig sporty look og får mig til at tænke på en farbror, der køber en boldcykel, som han sedan bare bruger en gang. Her slipper man sticka ut så mycket!

Test af: Nike, Air Zoom Pegasus 37

Nike_AirZoomPegasus37.png

Air Zoom Pegasus 37 findes i farverne:

Dråbe: 10 mm
Vægt: 255 gram
Passar till: Allt från nybörjare till elit, intervaller och distanspass.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Flexibel sko som giver en bra grundstabilitet, trots att den klassas som en neutral löparsko.
Dæmpning og komfort: Meget dæmpet løbesko, som du ikke vil tage af dig - så skøn er den!

Sammanfattning:

At Air Zoom Pegasus 37 er en løbesko, som mange har brug for, er ikke svært at forstå. Den lille pasform i kombination med en fantastisk dæmpning og komfort samt et fint design gør, at du kan have en og samme løbesko under de lange distancer, tempopass og til hverdag.

- Det her er en grym løvsko at have i sin garderob. Selv om jeg foreslår at have forskellige løbesko ved forskellige typer af løbesko, er det godt at have en sko, der fungerer til det meste, siger en tester.

Pegasus 37 er en perfekt blanding af en fleksibel og dæmpet løbesko med god grundstabilitet. Den klasse, som er neutral, men giver, tack vare en upphöjnad vid hålfoten, ett lagom högt stöd även för de som pronerar smått.

- Jeg er imponeret over, at skon er så pass dämpad trods sin låga vikt. Og at den giver et godt fotostøtte, selvom det ikke er en stabil sko. Nike har virkelig lyckats med den senaste versionen av Pegasus!

Skon er tro mod Nike-størrelse og er normalbred. Komforten kommer til at føles igen fra tidligere modeller. Skon omsluter foden på en behagelig måde.

- Hälkappan är bekväm, om än lite hård och behöver springas in, men ser till att min fot sitter på plats. Ekstra plus for den ventilerede ovandel, som gør, at jeg kan springe i Pegasus 37 hele sommeren!

Skal du bare købe en sko er Pegasus fra Nike altid et bra val!

Test af: Asics, Gel-Noosa Tri 12

Asics_Gel-noosaTri.png

Gel-Noosa Tri 12 fra Asics findes i farven:

Vægt: 249 gram
Dråbe: 8 mm
Passar till: Tempopass, intervaller och tävlingar.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Meget fleksibel løbesko, som er tilpasset til alle dele, der indgår i en triatlon.
Dæmpning og komfort: Bekvem sko, der har en middelhøj dæmpning.

Sammanfattning:

Du, som tidligere har sprunget i Asics løbesko, ved, at mange modeller har den perfekte blanding af dæmpning og stabilitet. Skorna kan anses något klumpiga om du är van att springa i nätta modeller, men gör sig extremt bra på långa distanser, speciellt landsvägslöpning. Det her er derimod en utstickare i Asics sortiment då det är en lättviktssko för de snabba tempopassen.

- Den her skon er helt magisk at springa i, jag fastnar direkt för den, säger en nöjd testare.

Skon er skabt med triathlon i bakhuvudet og er derfor försett med grym ventilation og även hål vid framfoten så att eventuellt vatten snabbt ska transporteras bort från skon för att hålla dig så torr som möjligt. Skon har även två olika snörningen, en så kallad snabbsnörning samt en vanlig.

- Jeg var lidt skeptisk over for snøringen og tænkte først, at skon ville sidde løst på foden. Men jeg blev positivt overrasket! Löparskon sidder perfekt!

Gel-Noosa Tri 12 er en let løbesko, der både funkar ved landsvägslöpning og lättare terräng, om du frågar våra testare. Dämpningen är inte lika hög som i märkets väldämpade modeller Gel-Kayano och Gel-Nimbus, och kräver därför mer av löparen och löpsteget.

- Mitt tips är att inte springa mer än en halvmara i den här skon, om du inte har ett bra löpsteg, eftersom knä och fotleder kan ta skada. For medellånga distanser, tempopass och intervaller är den däremot grym!

Test af: Adidas, SL20

Adidas_SL20.png

SL20 fra Adidas findes i farverne:

Vægt: 230 gram
Dråbe: 10 mm
Passar till: Intervaller och korta distanser med högt tempo.
Fleksibilitet kontra stabilitet: En fleksibel sko, der passer til et neutralt løbesteg.
Dæmpning og komfort: Bekvem sko, der er konstrueret med noget mindre dæmpning end andre Adidas-modeller, så du kan føle dig hurtig og kvick under intervalpasset.

Sammanfattning:

En let og hurtig sko til korte distancer. Nya SL20 från Adidas är konstruerad för de snabba löparna som vill sätta personbästa på tävlingen. Skon riktar sig till alla med ett neutralt löpsteg, men Adidas egna experter rekommenderar den främst till dig som landar på mellanfotet i stegisättningen.

- Det første, jeg tænker på, når jeg springer i SL20, er vikten, den her löparskon er superlätt och sitter bekvämt på foten, säger en testare.

En nyhed med SL20 er, at mellansulan ikke har Adidas klassiske Boost-dämpning, uden nya Lightstike, vilket ger en energifylld och pigg känsla när du springer. Når du sammenligner dig med Ultraboost 20, får du ikke en blød fornemmelse i billedet, og det er derfor, at den her egner sig bedst til kortere og hurtige pas.

- Du får mycket löparglädje för pengarna, säger en testare och en annan fyller i:

- Selv om skon ikke har den klassiske Boost-dämpning samt en relativt låg dämpning jämfört med andra modeller, tycker jag att löpningen blir mjuk och behaglig. Jeg kender mig pigg og hurtig i benen.

Hvad er så de største fordele ved skon? Jo, dæmpningen, som vi allerede har talt om, er kompakt og giver en let og skøn løbekänsla. Torsionssystemet i mellemfoten er det, der tjener til, at du får et sving fremad i løbebanen samtidig med, at den reducerer uønsket bevægelse. Sammen med en stram pasform får du et behageligt støtte til foden.

- Meshen på ovandelen ventilerar skönt och ser till att du kan springa i skorna under hela sommarhalvåret. Adidas fortsætter også med at arbejde sammen med Continental for at skabe en ydersål, der fylder underlaget, men også blødt asfalt, siger en test og en anden fylder i:

- Designmæssigt er de i mine øjne ikke lige så fine som eksempelvis Ultraboost. Det, som derimod er grymt, er greppet. I stadsmiljö där det är lite vanligare med start och stopp i löpningen och lite tvärare sidledsförflyttningar, briljerar dem.

Test af: Adidas, Adizero Boston 8

Adidas_AdizeroBoston .png

Adizero Boston 8 fra Adidas findes i farverne:

Vægt: 238 g
Drop: 10 mm
Passer til: Alt fra korte til lange distancer, konkurrencer, tempovariationer og lugna pass.
Fleksibilitet kontra stabilitet: En fleksibel sko, der bland andet passer til intervalpas. Den er en letvægtsko, som snarere opleves som let og smidig end bred og stabil. Den tunna mellansulan bidrar trots det med en nära markkontakt och på så sätt behöver du inte vara orolig för att du ska trampa snett när du springer.
Dæmpning og komfort: Boost-dämpning upplever aningen mer kompakt och stum än vad du får hos exempelvis Ultraboost, men fortfarande är den skön och härlig.

Sammanfattning:

Skal du springe milen? Vælg Boston 8. Ska du köra intervaller? Boston 8 gør jobbet. Ska du springa en halv mara och vill maxa tiden? Ja, du tænkte rigtigt. Boston 8 er grym her med.

Adidas Adizera Boston 8 indgår i Adidas Adizero-serie med letviktsskor. Skorna har självklart Adidas populära Boost-sula, men är skapade för ett annat ändamål är populära Ultraboost. Mens Ultraaboost er en komfortdrøm med dæmpningen i fokus har Boston 8 skabt for at give dig en grym løparupplevelse uanset afstand og tempo.

- Mellansulan følger fotens form og er väldigt tunn jämfört med andra löparskor jag sprungit i. Det gör att du känner underlaget och kommer nära marken. Samtidig er skon förvånansvärt mjuk och har mycket dämpning för att ha en sådan tunn mellansula, säger en testare.

Dämpningen är konsekvent och spänsten i ifrånskjutet håller länge. Boost-dæmpningen har en energiåtergivning, som giver dig fart fremad og kraft i hvert løbesteg.

- Jeg vil slå et slag for at skorna känns likadana pass efter pass. Jeg har tidligere været med om at dämpningen försämras med tidens gång, men det er inget som jag märker av här.

Sammenlignet med Ultraboost er den her løsparskon noget lille i størrelse. Derfor kan det være smart at gå op 1/3 i den her model for at være sikker på, at du ikke klikker hjem en for lille løparsko. Passformen er stram og kan have en normal bredde.

Lad dig derimod ikke luras af ovandelen, den er mere ventilerad end den ser ud til at være. Du kan med fordel springa i den her skon i kilometer efter kilometer utan att känna dig för varm.

Test af: Nike, Joyride Dual Run

Nike_JoyrideRunDual.png

Joyrun Dual Run fra Nike findes i farverne:

Vægt: 290 g
Drop: 11 mm
Passar till: Långa och lugna distanspass där komfort och en mjuk fotisättning är målet.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Nike klassar den här skon som stabil. Vores testpanel er ikke lige så generøst, som vi mener, at det er mellem et neutralt og et stabilt løparsko. Derimod er den helt klart tilstrækkelig stabil til at tage overjordiske billeder.
Dæmpning og komfort: En komfortdrøm, som er skonsam for dig, der har problemer med knæ-, højde- eller fotleder. Riktigt bekväma löparskor för långpassen.

Sammanfattning:

Joyride Dual Run er en ny løbesko i Joyride-serien fra Nike. Joyride Run Flyknit var först ut och lanserades som en snabb löparsko för korta pass. Du som fik mersmak af den grymma dämpningen i Joyride-skon men föredrar långa distanser kommer inte bli ledsen. Joyride Dual Run er skabt til de rigtige langpas.

- Det føles virkelig, som om jeg springer på små moln, tack vare de små skumkulorna i sulan som formerar sig efter foten, säger en testare.

Det er bare mellemansulan og dämpningen som er unik med Joyride. Nike har, i stedet for at skabe en hel sula i eksempelvis React-skum, skabt små kulor som kan røre sig inuti sulan. Det gør at dämpningen anpassar sig efter just din fot och fotisättning.

Til skillnad från andra Joyride-modeller har den här skon bara två fack med dämpningskulor, vilket gör att framfoten har en "vanlig" mellansula. På så måde har Nike taget bort problemet med at kulorna glider under foten, vilket hände vissa löpare som sprang i den tidigare versionen, samt att skon blivit mer stabil.

- Uanset om du lander på mellemfoten eller himlen, får du en blød fotografering, samtidig med at tårna ikke sjunker ned lige så meget i fraskjutet som de gjorde i tidligere Joyride-modeller.

Storleken är true to Nike, men mindre i storlek än märken som Adidas och Saucony. Passformen er normal til noget slank og ventilationen er på toppen tack vare alle ventilationshål på ovandelen.

- Jeg kan godt lide, at den her løbesko har en hældning, der gør det lettere at få på sig skorna.

Test af: Asics, Nimbus 22

Asics_Nimbus22.png

Finns i färgerna:

Vægt: 306 g
Drop: 10 mm
Passar till: Det er under landsvägslöpning och framför allt långa distanser som Nimbus 22 hör hemma.
Fleksibilitet kontra stabilitet: Grattis Asics, I har skabt en sko, som er stabil, uden at den klasses som stabil, og alligevel tilstrækkeligt fleksibel til ikke at klage over at skon føles stel. Bra, bra, bra!
Dämpning och komfort: Kan det bli bättre än så här? Tveksamt! Dämpningen och komforten är på topp. Testpanelet er meget langt for at finde noget negativt, og så er det, at den omsluttende ovandel kan opleves som noget varmt.

Sammanfattning:

Guldstjernen til sæsonens bedste løbesko til landsvejslöpning går (igen) til Asics Gel-Nimbus 22. At de lykkes med at skabe en sko, som er så pass bekväm och dämpad, samtidigt som du får støtte til trötta fotleder när du passerat milen, låter för bra för att vara sant. Men det er virkelighed i Asics løparskor! Nu skal vi forsøge at forklare, hvorfor skorna er så pass bra.

Mellansulan giver en skøn dæmpning og høj respons i fraskjutet. Skon ser alltså till att du alltid är på väg framåt och pushar dig även de sista kilometrarna av ett maraton. Forstärkningar vid häl och sidan av skon stöttar upp fötterna samtidigt som skon upplevs flexibel i löpsteget.

- Det er en meget smuk løvsko, som er perfekt til landsvejslöpning, siger en testare og en annan fyller i:

- Du som er van vid att springa i lättviktskor märker snabbt att Numbus 22 har en är en trygg och omslutande vaddering med förstärkningar vid hälen. Foten känns både stabil och skyddad, och jag känner att det är extremt skonsamt för fötterna, säger en testare.

Med tanke på at skon har en høj dämpning og er stabil, også om Asics själva klassar den som en neutral sko, så väger den mer än andra modeller i testet (ca 30 gram mer reds.anm.) och är inte skon du väljer till intervallpasset. Men hvis du er en af de store, må du også gerne have flere løbesko på din halsmatta, for du springer vel ikke lange distancer i samme sko, som du har på konkurrencer og intervaller?

- Designet er en vanddelare, men med sin restroinspirerende farvepalett og blinkning til sommarens OS tror jeg, at det her kommer til at blive en superpopulær sko for alle Asics-fantaster derude.

Prisen er på linje med andre løbesko fra Asics og for den summan synes testpanelet, at du får en grym sko, som kommer til at gøre dig og dine fødder vel, i mange, mange mil.

SHOPPA HÄR: Löparskor

LÄS MER: Det her skal du tænke på, når du springer dit første maraton