Löparskorna som gör jobbet under försommaren Image

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

Hvilke skor funkar bäst att springa i när temperaturen stiger? Vores mandlige testpanel har sprunget i 8 nye favoritter - så bra er de!

Den her test er fra 2018. Klik her for at se vores seneste test af løpartikler til mænd!

En dämpning som tar dig till nya nivåer eller passformen utöver det vanliga? Uanset hvad der er vigtigst for dig, når du køber nye løbesko, har vores mandlige testpanel gjort alt for, at du skal finde dit svar her nedenfor.

Skechers GO Run Ultra R2 til mænd Löparsko Skechers

Märke: Skechers

Model: Mens GO Run Ultra R2

Rekommenderat pris: 1 745 kronor

Findes i farven: blå

Vægt: 225 gram

Sammanfattning: Löparskon som förbättrar din fotisättning.

Testpanelet siger:

En letvægtssko, som er perfekt til længere distancer. Den har en rejäl sula trots sin låga vikt på 225 gram och en form som ger ett ovanligt bekvämt steg.

- Tåboxen er ganska snäv, vilket gör att skon kan uppfattas som något litet i storleken. Men formen gør virkelig, at fotograferingen bliver meget bedre sammenlignet med andre løsninger, jeg har testet. Du lander mere midt på foden i stedet for via hulen, siger en af killarna i testet.

Testpanelen hyllar både den lätta vikten och komforten i de här skorna, två faktorer som gör dem perfekta för längre distanser. De er desuden skønt ventilerende og ser ud til at holde en behagelig temperatur, selv under lange, helt svettiga pass.

- Hälgreppet och rediga skosnören gör att foten sitter fast ordentligt i skon vilket minimerar risken för ovälkomna skavsår och obehag under löprundan, säger en testare.

Storleksmässigt får du en sko som er true to size og normalbred. Et komfortabelt val for både nättare och lite bredare fötter.

- Det her er ikke en sko som du køber på grund af utseendet, men er du på jakt efter en sko som justerar och förbättrar fotisättningen så är det här rätt val!

Ny Balance NBx 890v6 Löparskotest new balance

Märke: New Balance

Model: NBx 890v6

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Finner i farven: vit/svart

Vægt: 255 gram

Sammanfattning: En cool design som er snyggare IRL.

Testpanelet siger:

Ett kärt återseende av New Balance 890v6 som nu nylanseras. Det er en løparsko, som, trods sin lave vægt, er fullpackad med dämpning i form af materialet REVlite.

- Det er en meget let løvsko, men den er meget populær! Den er helt klart skøn at springe i, ingen "mind blowing-upplevelse" med et helt klart godkendt betyg, siger en af killarna i testpanelen.

Sulan er en af de dele af testpanelet, som havde lavet en blød variant til et højere karakter. Det her er et par dojor, som kræver nogle rundor, før komforten er på plads. Första löprundan i skorna upplevdes som lite stum, men det ger som sagt med sig när du sprungit in dem ordentligt.

For att vara en neutral löparsko presterar den bra stabilitetsmässigt, men om du pronerar bör du välja en stabilare variant.

- Skon omsluter foten på ett bra sätt och den sitter väldigt skönt på foten under hela löprundan, säger en testare.

Modellen er lidt bredere end andre skor i testet, hvilket vissa testare gillade och andra inte alls. Hvis du ikke har nogen brede fødder, er den her model perfekt til dig. Skon er også snudd på stor i størrelsen, så ligger du mellem to storlekar kan du vælge den mindre.

Det største plus ved skorna er designet, som blev en positiv overraskning for testpanelet.

- Jeg var lidt skeptisk over for designet, før jeg fik skorna i hånden, men de er meget pæne i virkeligheden. Ränderna gör sig riktigt bra, stort plus!

Nike Free Run 2018 Löparskotest nike

Märke: Nike

Model: Free Run 2018

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Finnes i färgerna: grön, svart/orange, vit, svart/grå, svart/vit och grå/vit

Vægt: 221 gram

Sammanfattning: Nätt löparsko som är lika snygg som den är skön.

Testpanelet siger:

Som den lettaste skon i det her testet, ger Nike Free Run 2018 verkligen en känsla av att springa på moln. Modellen har opdateret med et nyt stretchmateriale i ovandelen, som skal røre sig med din fot. Skon er true to size og nätt i modellen.

- Komfortabelt er det her en utrolig skøn sko. Den er let, blød og følgersam og giver mig en herlig kontakt med underlaget, når jeg springer, siger en af killarna i testet.

Testpanelen enas om att skon klassas som "clean och snygg", där en stilren design toppas med en sober och snygg kulör. Hvis den mosgroede farve ikke falder ned i smagen, har du et utal af andre farveindstillinger at vælge og vrage imellem.

- Jeg havde mere end gerne velat have en farve til at løbe med, en anden til at matche omkostningerne på jobbet og en tredje til at glide rundt i på stan. Skon är turligt nog väldigt billig, säger en av de frälsta testarna.

Som ventet når det gælder en løparsko fra Nike, så holder modellen en meget god ventilation og ser til, at dine fødder er torra og svala uanset hvor meget du svettas.

Også om det er en tunn og nätt lättviktssko upplevde testpanelen en normal stabilitet, mycket tack vare greppet kring hälen.

- Har du derimod svagare fotleder rekommenderar vi dig att vara extra vaksam på snårigt underlag, säger en testare.

Hoka One One Bondi 5 Löparskotest Hoka one one

Mærke: Hoka One One

Model: Bondi 5

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Finner i farven: grå

Vægt: 284 gram

Sammanfattning: Tar dämpningen till en ny nivå.

Testpanelet tycker:

En noget bredere model, som lægger meget kærlighed i greb og dæmpning for at klare af rundor både på asfalt, grus og tør terräng.

- Den her skon er så mycket lättare än vad du tror. Sulan ser ut att väga som en halv platåsko från 90-talet men det stämmer inte alls. Det er definitivt en let og skön löparsko, siger en af testarna.

Utseendet delar testpanelen. Nogle mener, at uanset hvor skøn komforten og løbekänslan end er, så hindrer den lidt anderledes designen dem fra at ge full pott. Og så er der den lidt større känslan.

- Den her skon har en rejäl dämpning som verkligen märks när du springer. Men jeg kan ikke se, at jeg næsten ikke kan få svæveflyet ind, og jeg ville ønske, at der var mere friktion der, siger en af killarna i testpanelen.

Også den brede følelse og massive dæmpning i Bondi 5, som er Hoka One Ones mest dæmpede asfaltssko, deler testpanelet. Vissa killar i testet ogillar klumpighetskänslan som lätt kan göra att du snubblar till. Andra hyllar dämpningen som kan vara att föredra om du exempelvis tidigare har haft problem med knäna.

Adidas Ultra Boost Clima Löparskotest Adidas

Märke: Adidas

Model: Ultra Boost Clima

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Finnes i färgerna: grå och vit

Vægt: 303 gram

Sammanfattning: Löparskon som springer åt dig.

Testpanelet synes:

Ultra Boost Clima er udformet til dig, som virkelig elsker at springe, når temperaturen falder i højden. Uanset om det bjuds på den sortens varme i Sverige eller om du tager med dig løparskorna utomlands håller skon vad den lovar. Ovandelen er lavet i et svettavvisande materiale og har mange og store ventilationshål.

- Skorna håller sig extremt svala och passar perfekt på sommaren när det är varmt ute. I den her model kommer du, uanset temperatur, aldrig til at føle dig for varm. Skorna kan snarare bli lite för svala om du springer i för kallt väder, säger en av testarna.

Tack vare det upphöjda hälpartiet och ett längre tåparti är du alltid redo att ta nästa steg, vilket testpanelen verkligen kände av. Skorna passar både för dig som springer långa distanser och för dig som gärna använder samma skor till vardags eller under promenader.

- Skon går lite av sig själv eftersom foten tippar svagt framåt. Jeg har fået træningsvärk på nye ställen i benen och fötterna, vilket verkligen visar att du får en annan vinkel på foten än när du har på dig vardagsskor med platt sula, säger en kille.

Modellen er snäppet bredare än Adidas vanliga Ultra Boost, annars är de precis som den klassiska modellen väldigt true to size. Ligger du mellem to storlekar bør du dock välja den större.

- Det her er helt klart de skønneste løparskinner, jeg nogensinde har haft på mig! Den sockliknande modellen sitter som gjuten på foten utan att på något sätt tynga ner foten. Ett grymt bra val till sommarlöpningen, säger en testare.

Reebok Flexweave Run Löparskotest Reebok

Märke: Reebok

Model: Flexweave Run

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: svart och svart/röd/vit

Vægt: 241 gram

Sammanfattning: Perfekt pasform og høj komfort.

Testpanel tycker:

Reebok er kendt for sine træningskor som fx CrossFit, og Flexweave Run føles definitivt som løparspårets Nano 8.0. En sko i et stilrent og hårdt design, som adskiller sig fra den typiske løbesko.

- Passformen er snudd på perfekt, måske lidt stor i størrelsen og så snakker vi om knap en halv størrelse for stor. Det er en meget let og let løvsko, som er fin at springe i, siger en af personerne i testen.

Skorna får höga betyg för komforten och testpanelen tycker att skon både är skön att ha på sig och springa i. Den sitter som den ska runt foten, mycket tack vare den strumpliknande insidan i framfoten.

- "Halv-strumpan" i främre delen av skon var väldigt behaglig att springa i. Även hälpartiet sitter åt ordentligt, vilket inte ska underskattas, säger en testare.

Däremot upplevde delar av testpanelen att dämpningen inte riktigt höll vad den lovade.

- Dämpningen var dessvärre inte så hög som jag hade hoppats och först fått intryck av. Skon känns nästan lite hård att springa i, inte så att jag fick ont någonstans, utan mer märkbart. Fordelen ved det er, at jeg fik en nær markkontakt, siger en kille i testpanelet.

Ventilationen giver dine fødder en behagelig og sval følelse under hele rundan. Trods den stramme pasform føles fødderne aldrig instängda, hvilket er et stort plus.

Columbia Variant R.T.T Löparskotest Columbia

Märke: Columbia

Model: Variant R.T.T

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Finns i färgen: blå

Vægt: 300 gram

Sammanfattning: Stabil sko som funkar lika bra på asfalt som i skogen.

Testpanelet tycker:

Löparskon för dig som springer på flera olika underlag under samma pass. Runt hälen smiter skon åt ordentligt, men vid framfoten är skon desto bredare. Gå gerne ned en halv størrelse mod hvad du plejer at have for optimal passform.

- En rigtig stabil sko, der passer lige så godt på asfalt som på græs og grus. Og jeg kan tænke mig, at de avancerede traillöparna får en ny bedste kompis i skogen, siger en af testarna.

Det er ikke den letteste skon i testet, men den er ikke besvärande tung för testpanelen. Plus i kanten for en skøn snørring, som ikke klæber til og en skøn indesula.

- Hvis ventilationen var A og O, ville jeg satse på en anden model. Er du derimod ude efter en løparsko, som får betyget godkendt uden beröm, med mange andre bra egenskaper, hade jag absolut slagit till på den här, säger en av killarna i testet.

Mange i testpanelen gillade den blåa nyansen på skorna och uppskattade en färgklick i spåret. Vissa var däremot lite tveksamma till att skon känns stor i modellen, något som förmodligen är mer av en vanesak.

- Den her skon passar dig som vill ha en stabil löptur med bra dämpning. Jeg synes, at Columbia har klaret sig godt med farvesætningen, og eftersom jeg er en fan af sko, har jeg også brugt indersulan i mine almindelige sko, det rekommenderas stærkt!

Test af: Craft V175 Chrome M Löparskotest craft

Märke: Craft

Model: V175 Chrome M

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Findes i farverne: blå og grå/blå

Vægt: 280 gram

Sammanfattning: Löparsko med høj stabilitet.

Testpanelet tycker:

En løvsko som opleves tæt uden at blive for varm og har en pasform som en klassisk træningssko hvor dine fødder får gott om utrymme. Her er en fuldträff for löparen som inte är intresserad av strumpliknande skor som ska vara en förlängning av fötterna.

- For at være en løparsko gør den virkelig sit bedste for at forhindre stukade fötter. Ju mer jag trycker ut tyngdpunkten mot kanterna, desto mer tvingar skon in mig mot mitten igen, säger en av personerna i testet.

Skon ger med andra ord ett grymt stöd för fotleden. Den oplever varken som let eller tung, du känner att du har en sko på dig men tyngs inte ned av den. Du känner en svag dämpning genom steget, men inget som får dig att tappa hakan.

- Skon har en fräsch design som ikke direkte sticker ut. En behaglig model i en fin blå farve, siger en testare.

Testpanelet viser, at den her er normal i både bredde og størrelse. Den har et neutralt og afskalad design, som låser primært de ældre i testen. En stabil og rymlig løparsko for dig som ikke kræver den bedste dæmpning, uden foretrækker en sko i bra prisklass som upplevs okomplicerad.

- Det känns lite som att tillverkarna har titt på hur en populär löparsko såg ut förr i tiden, för att sedan - med dagens teknik - koka ned till den här modellen, säger en av testarna.

LÄS MER: Vores løparskor 2018

LÄS MER: Bäst i test: T-shirts til træning

SHOPPA HÄR: Löparjackor för herr