Måste jag duscha efter träningen? Image

Må jeg duscha efter træningen?

Tidbrist, lathet eller äckligt oklädningsrum. Ibland känns det inte lockande med en dusch efter träningen, men är det verkligen okej att hoppa över den? Vi ved det.

Nogle gange, som efter at bikramyoga, er det ligesom ingen tvekan. Andre gange, når du ikke bliver supersmart, kan det af forskellige anledningar kännas som en frestande idé att hoppa över duschen. Desværre er det ikke en så god idé.

Også let motion hæver din kropstemperatur og får dig antagligen til at svettas åtminstone lite. Så frodas bakterier og svamp , som du behøver få bort på noget måde om du ikke vil forpesta din omgivning resten af dagen. Hvis du bare bytter om, uden at duscha, øger desuden risikoen for irritationer og infektioner i huden.

Er du på en plads, hvor der ikke er adgang til bad, men du alligevel rives af et svettigt træningspas (hurtis!), så er det en nødløsning. Den stavas våtservett. Koncentrera dig på de smutsigaste områdena, som din rumpa, armhålorna och andra veck på kroppen. Men, kom ihåg, lika fräsch som efter en dusch blir du inte - så det är ingenting vi rekommenderar inför till exempel en arbetsintervju.