Måstekläderna från Gore Bike Wear Image

Måstekläderna från Gore Bike Wear

Det er værd at lægge lidt ekstra krut på dine cykelkläder. Åtminstone om du vill kunna cykla i regn och snålblåst men ändå anlända torr till jobbet. Her er måplaggen fra Gore Bike Wear.


Uttrycket "det finns inget dålig väder, bara dåliga kläder" er extremt passande för just cykling. For at klare ombytligt vejr og mange timer på sadeln gælder det at satsa på vindskyddande, bekväma kläder som håller dig varm och torr. Använder du cykeln till och från jobbet varje dag, året runt, så kommer rätt kläder dessutom att göra cyklingen både lättare och roligare. Cykelkläder är nämligen skurna för att passa den framåtlutande positionen som du har på en cykel. De er også udformet til at tåla mer vind och kyla.

Gore Bike Wear er et mærke til både almindelige motionærer og proffscyklister. Deras funktionella cykelkläder är mycket hållbara tack vare de högteknologiska Gore-Tex och Gore Windstopper-materialen som används i plaggen.

- De fleste kunder, jeg besøger, har en Gore-jacka, som de har haft i ti år, som man knap ser, at den er brugt. Produkterne holder passformen og tager dig i hånden om dem holder de længe. Det er for at membranen i sig selv er meget holdbar og vi ved hvilke tyger der passer med vores membran, siger Andreas Totsås som arbejder indenfor salg og markedsføring på Gore Bike Wear i Skandinavien.

gore bikewear

For den, der er seriøs med sin cykling, er en vandtæt jacka og en vandtæt byxa to måplagg, mener Andreas Totsås. Særligt om du cykler hele året og ikke vil tænke så meget på vädret. Gore-Tex byxor er derfor meget populære til pendlere, da materialet er helt vind- og vandtæt samtidig med, at det er meget let.

Et andet produkt, som Andreas Totsås anbefaler varmt, er Gore Bike Wears Phantom jacka. Den sælges til elitmotionærer såvel som til pendlere, og den er ikke så hårdt skuren, at den skriker "cyklist", hvilket gør, at du slipper ha med en ekstra jacka.

- Den er vindtät och ger mycket användning för pengarna. Hvis du har en af ærmerne, kan du f.eks. tage en trøje på til varme dage. Det er smidigt for pendleren, fordi det kan være koldt, når du cykler til jobbet, og varmt, når du cykler hjem.

4017912924245_001_8d4caf71086b4752b27e6b9c45fc821e.jpg

Phantom jackan findes også i en dammodell og den finder du her.

Anbefaler du samme type outfit på sommeren?

- Under de varmeste dage er en tunn jersey tilstrækkelig. Så gælder det bare om at kyle ned i kroppen. Men hvis du cykler til jobbet, kan det være ret friskt på morgonen her i Sverige, også på sommeren, så en windstopper-jakke kan være skøn at have også da. Særligt om du cyklar hårdt og bliver svettig så andas den bra.

Hvad mere bør jeg satsa på utöver en bra jacka och ett par vindtäta byxor?

- Gore-Tex håndskar holder dig varm og tør. Det fjerner også meget varme fra hovedet, så det er skønt at beskytte hovedet med en mössa under hjelmen. Annars er skooverdrag et must! Skorna blir lätt blöta och skoöverdraget ser till att du inte blir kall och våt om benen.

Hvad anbefaler du til mountainbiking?

- Shortsen Power 3 GT Active Shell er god, når det er dårligt vejr. Phantom jackan passer også til mountainbiking. Det, der ofte er problemet med de hårdeste skurna racerjackorna, er, at de er formsydda for en inåtroterande rörelse. På en mountainbike sidder du mest oprejst og arbejder stående. Du skal være mere fleksibel, og så er Phantom jackan perfekt.

gore bikewearTag hånd om dine skalprodukter ved at imprægnere dem og tvätta dem regelbundet. Det gør dem faktisk bedre! Du kan læse mere om vaskeråd for dine Gore-Tex produkter her.


Cykelshorts er ofte vadderade i rumpan, behöver jag verkligen ett par vadderade byxor?

- Trænar du med sin cykel så ja, då är det ett måste. Annars domnar du lite och det är inte en så skön känsla. Varken for mænd eller kvinder.


Bibtights då, vad är fördelen med dem?

- Cyklar du mycket race så sitter du ganska brant, du sitter mycket framåtlutad och du kan fort få en glipa bak som gör dig kall. Långa Bibtights sitter bättre och för tjejer har problemet ofta varit att de måste gå på toaletten, då har den här modellen med en blixtlåslösning underlättat väldigt mycket eftersom man slipper klä av sig.

4017912937610_001_807bdaa4e5ba4669b52a41e20f6f70a2.jpgEtt par korta Bibtights för damer i svart/rosa med ett smart blixtlås i bak. Du finder dem her.

LÄS MER: Vælg den rigtige cykelhjælp