Mät din bålstyrka med superövningen! Image

Mæt din bålstyrka med superövningen!

Vi har talt med en dygtig ekspert. Klarar du hans favoritövning?

Erik Börjesson er PT på Sats, forlæser for Eleiko Sport og er også fystränare for AIK Innebandy. Med andre ord møder han en mængde individer med forskellige mål og forudsætninger for sin træning. Men en ting forudsiger han for alle: vikten av att träna med stora rörelser.

Hvor meget træner du?

- Jeg træner hver dag, jeg sætter ikke etiketter på min træning uden at gøre øvelser, der indeholder alle fysiologiske egenskaber med bevægelighed og styrke i fokus. Det bliver mest i gymmiljö men kör jag mer konditionsbaserat kan det till exempel bli intervaller i Hammarbybacken.

Hvordan træner du?

- Samme der. Jeg træner den hver dag, men jeg gør det i mere komplekse øjeblikke end i renodlade bålövningar. Repklättring och hopp är två typer av övningar som jag använder och där bålen används massvis. Jeg deler ikke kroppen i dele uden at se til helheden.

Skal flere tænke sådan?

- Alla borde träna för de behov de har. Det er få idrotter eller hverdagssituationer, hvor du står i plankan i flere minutter, så hvorfor træne på den måde? Det findes givetvis situationer, hvor du gør rena bålövningar eftersom det kan vara ett sätt för dig att komma närmare ditt mål, men fler borde prova att jobba med större rörelser!

LÄS MER: #sportacore pass 7

Har du alligevel nogen favoritøvelse for bålen?

- Der er mange favoritter, men jeg kan godt lide dragon flag. Du har udelukkende skuldrorna i underlaget og gør sedan ett kontrollerat benlyft. Den er ekstremt hård og skulle have været Bruce Lees favoritøvelse ifølge skrønan.

Så her gør du dragon flag!


Hvorfor er det vigtigt at træne bålen?

- Af samme grund som alle andre muskler er kroppen en enhed, og alle dele skal fungere. Sedan er bålen en länk mellan under- och överkroppen. Hvis du vil have kraft i f.eks. hånden eller armen, er det meget vigtigt.

Gør som Erik Börjesson og tagga dine bålträningsbilder med #sportacore på Instagram for chansen att vinna fina priser!

LÄS MER: Tävla med #sportacore och Dcore

erik
Knäböj er en af Erik Börjessons standardövningar. Læs hans guide til forskellige varianter af knäböj her.