Messi vs. Ronaldo – duellen rullar vidare Image

Messi vs. Ronaldo - duellen rullar vidare

Lionel Messi vann senaste ronden mot Cristiano Ronaldo i kampen om vem som är världens bästa fotbollsspelare. Findes der nogen duel i idrætsverdenen, som er lige så hård?

Det er let at komme hurtigt ind i en uløselig kamp om rekord, når Lionel Messi og Cristiano Ronaldo skal beskrive deres kamp om fodboldstronen. Fotbollsvärlden har aldrig forr skådat to spillere som gør mål og assist i samme mængde. Håller vi oss enbart till föregående säsong så gjorde Messi 58 mål på 57 matcher för sitt Barcelona. Ronaldo satte 61 bollar i nettet på 54 kampe. Derimod tog portugiserne ingen stor titel under fjolårssæsonen, samtidig med at Messi både vandt Champions League og La liga, hvilket sandsynligvis vejde til hans fordel, når rösterna lades om vem som skulle utses till världens bästa fotbollsspelare.

De to har turats om at vinde prisen siden 2008 (Messi 2009, 10, 11, 12, 15, Ronaldo 2008, 13, 14). En uundværlig facit i verdens mest konkurrenceudsatte sport. Sættet på hvilket de begge skubber hinanden til nye resultater er lige imponerende som afgørende for deras framgång.

Et vanligt skämt på Barcelonas gator lyder: Vad är det enda dåliga i Ronaldos liv? Lionel Messi. Et faktum Ronaldo nok skulle kunne skrive under på. At Messi hele tiden ligger lidt steget före er mångas uppfattning.

Det, der også giver duellen en ekstra dimension, er de tvås forskellige personligheder og omgivelser. Ikke nok med at de begge repræsenterer varsin spansk storklub og Messi er Adidas store navn mens Ronaldo er Nikes gunstling. Messi lever et stille familieliv, præglad af Barcelonas lugna klubbmiljö. Ronaldo gør derimod dokumentarer om sig selv og gør intet for at dölja sin fåfänga i det högljudda Madrid.

Tennisvärldens motsvarighet

I hele sportsverdenen er det svært at finde to mestre, der på samme måde mishandler deres krafter på et niveau langt over alle andre. Senest kommer endnu Roger Federer og Rafael Nadal, som under flere år havde varsin fot på tennistronen. Deras rivalietet avbröts dock ofta av uppstickare samt att de båda ständigt uttalade en genuin respekt för varandra. Noget Messi og Ronaldo bare gør for etiketten.

Sidney Crosby og Alexander Ovechkin i NHL? Nej, selv om de begge spiller sammen, er de ikke på et helt andet niveau end mange andre i ligaen.

LeBron James og Stephen Curry i NBA? Nja, så behøver de fortsætte sit duellerende mindst fem år til.

Charlotte Kalla og Margit Björgen? Nej, hvor gerne vi end ville være Björgen helt på et eget niveau.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kommer sandsynligvis til at toppe listen over de største duellanter også næste år.

federernadalRoger Federer tabte det længste strå i mødet mod Rafael Nadal i finalen i Basel 2015. Sedan deras första mötet 2004 har dock Nadal 23-11 i inbördes möten.