Minitest! Den omtalade lyftarskon Reebok Legacy Lifter Image

Minitest! Den omtalade lyftarskon Reebok Legacy Lifter

Hvis du træner nugorlunda ofta har du säkert övervägt eller redan testat att lyfta skrot i ett par riktiga lyftarskor.

I så fald har du fuld koll på hvad de gør for din krop og teknik, men hur vet du vilka lyftarskor du ska köpa? Vores testpanel har testet Legacy Lifter fra Reebok. Så her tyckte de.

Du behøver ikke være et proffs for at kende forskellen på en almindelig træningssko og en som er specifikt tilpasset til tyngdlyftning. Lyftarskor kommer med et højt drop, som oftest ligger nogenstans omkring 20 millimeter og en superkompakt sula med et oslagbart grepp. Tanken er, at du skal sidde hurtigt i underlaget uden at glide omkring og uden at skabe uønskede rörelser i lederna når du lyfter tungt.

- Legacy Lifter er en af vores absolutte topskor. Den er bygget for at give total stabilitet til den, der vil løfte tungt, fortæller Maria Bergehamn fra Reebok og fortsætter:

- I efteråret 2016 havde vi gjort et gediget forarbejde med at teste i stort set alle andre løftegrupper på markedet for at identificere områder, som kunne forbedres. Resultatet blev blandt andet den bredere halmbase, som i dag findes i modellen Legacy Lifter, og som forbedrer den generella stabilitet.

Stabiliteten er A og O hos en bra lyftarsko, där varje darrning i knä- och fotleder kan innebära en direkt skaderisk, men hosReebok lade man föstås också stor vikt vid droppet.

- Vi har også bevist og testet os frem til, at den perfekte højde på en lyftarskos klack er præcis 22 millimeter. I dag er det en ganske almindelig dråbe, men da Legacy Lifter blev lanceret, havde den markedets højeste klack.

Hvor skal lyftarskon sidde, hvornår skal den bruges, og hvorfor behøver den det? Hvis du behøver svar på de spørgsmål, kan du læse mere her.

Legacy Lifter Reebok testbild

Test af: Reebok, Legacy Lifter

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Findes i farverne: Vit/blå,beige og svart/blå.

Størrelse og pasform: Legacy Lifter er meget stor i størrelse, og det kan definitivt være en god idé at gå ned i en størrelse, hvor du velar mellem to. I övrigt är passformen mycket bra. Legacy Lifter har två spännbara kardborrband samt snörning som gör att de går att dra åt efter tycke och smak.

Känsla: Tung - både i positiv bemärkelse og i upplevd vikt. Testpanelets første bemærkning er, at Legacy Lifter vejer meget, men når du skal løfte tungt, er det ikke et minus. I de her lyftarskorna rör fötterna inte på sig en enda millimeter, hur mycket du än lastar på.

Plus og minus:

+ Greppet i Legacy Lifters slitsula er ikke til at læne sig op ad. Under første testrunde hørers et tydeligt klistrende lyd, når testpanelet lyfter på fødderne.

+ Den høje klack måste förstås nämnas! Droppet på 22 millimeter underlättar för tekniken i varje lyft du gör, samtidigt som skon som helhet ger en marknära känsla.

+ De dobbelte kardborrebånd er et stort plus og giver uppskattade valmöjligheter vad gäller passformen.

- Testpanelet har ikke meget negativt at sige om den her skon, men klämmer alligevel ur sig at de ovanligt stora storlekarna är ett litet störningsmoment som gör det aningen knepigt att klicka hem rätt par.

Sammanfattning: Reeboks Legacy Lifter er måske en af de absolut vanligaste lyftarskorna som kan ses skymta bland skivstängerna på gymmet - något som talat för sig självt! Legacy Lifter er en fremragende løftesko, som ikke havde kunnet være mere stabil end hvad den allerede er. Også skons greppförmåga imponerar, även på de delar av testpanelen som prövat många olika lyftarskor tidigare. De dele, der allerede er vana ved lignende skor konstaterer også, at selv om de tidigare varit förtjusta i modeller från andra märken så blir det kanske bara en Legacy Lifter som hamnar i kundvagnen vid nästa inköp!

Reebok Legacy LifterNyhet! Legacy Lifter har netop trillet ind i sortimentet hos Sportamore i en helt ny farveindstilling! Her er den omtykkede lyftarskon i sort, blåt og sølv. Anbefalet pris 1 799 kroner.

LÄS MER: Minitest: Nike Romaleos 3 XD

SHOPPA HÄR: Våratutbud av lyftarskor