Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite! Image

Minitest: Vi har testet nye Polar Ignite!

"Klockan bliver som en egen lille PT!" Så her tyckte Sportamores testpanel om Polars nya multisportklocka.

Den nye træningsklockan Ignite fra varumärket Polar er en enkel og letmanøvreret træningsklocka, som også gør sig bra til vardags. Med sin touchdisplay i design af et analogt ur kan du matche den til både gymtights og træningslinne som skjorta og kavaj. Ud over det er Polar Ignite til forskel fra mange andre modeller af multisportklockor väldigt nätt, vilket gör att du kan sova bekvämt med klockan på handleden. Så kan du få søvn og aktiviteter til den næste dag, baseret på hvor udvilet du er.

Polar Ignite testbild

Model: Ignite, Polar

Rekommenderat pris: 2 495 kronor.

Opstart: Ved opstart kræver det, at du lader ned en app i telefonen for at klokken skal gå at koble, præcis som de fleste multisportklockor kræver. Efter en kort investeringsperiode er Polar Ignite väldigt lättmanövrerad och enkel.

Komfort og pasform: Når det gælder komforten, siger testpanelet, at det knappest kan blive skönare end så her. Det mjuka silikonbandet som medföljer sitter tätt runt handleden utan att skava, och särskilt mycket mer kan man inte begära rent komfortmässigt av en träningsklocka.

Manövrering: Lige så snart du er i gang med at bruge din klokke, lige så nemt er det at bruge den. Polar Ignite har en touchskærm, som er superbekvem, når du hurtigt skal klikke dig rundt på displayet.

Stegräkning og GPS: Til forskel fra mange multisportklockor så regner Polar Ignite ikke det totale antal skridt, uden at angribe i stedet en summa af antal skridt per minut. Det giver dig en bra uppfattning om hur snabbt du har gått i förhållande till dina andra promenader, men några testare konstaterar att de utöver det gärna hade velat se en mätning av sammanlagt antal steg.

Pulsmätning: For vanlig gymträning och till vardags funkar den optiska sensorn i Polar Ignite utmärkt, men vid högintensiv träning rekommenderas ett kompletterande pulsband om du vill få ett exakt värde. En optisk sensor, uanset klokmodel, fungerer som bedst ved lågintensiv træning, så også i Polar Ignite.

Sammanfattning: Polar Ignite er ikke den mest avancerede klokke i sortimentet, men den indeholder trods det præcist alt, hvad du kan ønska dig og behöver. Ud over de mange forprogrammerede programmer rækker batteritiden i 5 dage og 17 timer, når du bærer døgnet rundt. Så giver klokken dig en nøjagtig måling af, hvordan du sover og planlægger næste dags træning uden for det.

- Klockan blir som en liten PT, vilket känns kul! Du ser hver øvelse, som klockan föreslår i skärmen, baserat på din sömn samt tidigare träningspass. Og hvis du ikke ved, hvad der er et godt eksempel, så viser klokken en animeret person, der leder dig ret og gør øvelsen samtidig med dig. Väldigt kul och smart! säger en testare och en annan fyller i:

- Ja, og så får du tre forskellige forslag hver dag om, hvad du kan gøre. Så hvis du ikke føler for at køre konditionstræning i tyve minutter, så giver det alternativet, til eksempel trettio minutter træning med egen kropsvikt.

Udover at Polar Ignite fungerer som en portabel, analyserer et lille PT-kompis også dine søvnvaner og måler søvnkvaliteten.

- Det er også meget interessant og får lidt koll på sin søvn. Efter at klockan analyserat tre nätter så får du en sammanfattning av din sömncykel. Hver dag regner klokken ud dit snitt og betygsätter sömnkvalitet, säger en i testpanelen.

Förutom att träningsklockan låter dig analysera din egen sömn och håller koll på din gymträning så har den alltså mängder av förinställda program att välja bland.

- Jeg tror, den dækker næsten al træning, der findes, og da også til eksempel ridning, sne- og vandsporter. Ja, jeg kommer i alle tilfælde ikke på noget som mangler, fortæller en testare.

Til forskel fra mange andre multisportklockor i sortimentet er Polar Ignite ikke særligt kompliceret, specielt ikke efter at du har taget dig igennem opstart og app-installation. Polar Ignite får også lidt ekstra kredit for sin touchskærm!

- Jeg synes, at den her klokke passer til alle, der leder efter en lidt rolig træningsklocka, der fungerer til de fleste aktiviteter, men som samtidig ikke er for kompliceret. Den er meget pædagogisk og giver dig alt fra andningsøvelser til små tips om træning. Det eneste du behøver at gøre er at bruge den kontinuerligt for at den skal give retfærdige værdier.

SHOPPA HÄR: Alle vores multisportsklokker

LÄS MER: Find den rigtige taske til din aktivitet