”Motivation är något du måste skapa själv” Image

"Motivation er noget, du må skabe selv"

My Martens bollar livet som ensamstående mamma med att driva tre företag och en populär blogg. Trots sitt hektiska schema hinner hon träna sexdagar i veckan - så här får hon tiden att räcka till.

My Martens, 27, blomsterhandler og blogger kendt fra Ensam mamma söker är uppe med tuppen på morgnarna. Klockan fem går hon upp medan hennes son Ludvig, fyra år, fortfarande sover sött. Når hun vækker ham, har hun oftast hunnit med att träna igenom kroppen i ett svettigt pass hemma. Det er så hun finder tiden til at træne sexdage i veckan, og hon vill peppa andra föräldrar att också ta sig tid i en ofta stressig vardag.

- Det rækker med 30 til 40 minutters træning per dag, og du behøver ikke ens tage dig til gymmet. Jag vill träna eftersom jag mår bra av det men har ingen familj som kan vara barnvakt och får anpassa mig efter det. Så er det morgenträning som gäller medan lilleman sover. Tid er det enda vi alla har lika mycket av och man får prioritera hur man använder den. Hvis jeg med mine forudsætninger træner, så træner du det også, siger hun.

I sin blogg, som du kan läsa HÄR, skriver hon mycket om just fördelar med hemmaträning.

- Hvis du ikke kender dig bekväm på ett gym, eller inte har råd eller tid att gå på gymmet är hemmaträning jättebra. Jeg varierer træning på gym med træning hjemme, det er så enkelt, fordi du bare behøver en håndduk at ligge på og nogen let vægt for at køre igennem hele kroppen.

my martensMy Martens elsker känslan hon får efter ett svettigt träningspass. "Då mår jag GRYMT bra! Jeg kender indre harmoni, er tilfreds med mig selv og er lidt stolt. Det er det bedste med hele træningen", siger hon. Foto: Privat

Hvor meget træner du en almindelig uge?

- Sexdage i ugen, det har jeg begyndt med ganske nylig. Jeg gjorde en bukplastik i våras og havde ett träningsuppehåll på nästan åtta månader. Nu kæmper jeg med at få tilbage konditionen og styrkan. Jeg arbejder også meget med bålstabilitet, fordi jeg inden operationen havde en spricka på sex centimeter mellem magmusklerna. Når jeg ligger raklång på rygg kan jeg fortfarande inte lyfta benen rakt upp i luften så jag gör pinsamt enkla övningar för att hitta styrkan där igen.

Hvilken type træningsmenneske er du?

- Jeg kører meget varieret. Jeg træner meget med min egen kropsvægt og gør blandt andet udfallssteg og burpees. For at ikke tröttna testar jag också andra grejer. Nu træner jeg Wörkout, en træningsform inspireret af crossfit. Det er en type ekstremtræning, hvor du arbejder med hele kroppen, det er højt tempo og lange intervaller.

Tænker du på at træne, eller må du tvinge dig ud?

- Jeg elsker at træne! Jeg har været en træningsperiodare hela mitt liv och när jag var yngre tränade jag handboll på elitnivå. At være en ensom småbørnsmor er svært, og for at være en god og glad mor og slippe af med stress fra alle de projekter, jeg arbejder med, behøver jeg endorfiner. Träning gör att jag blir mer stresstålig, sover bättre och mår bättre. Men som alle andre har jeg dage, når jeg spyr på tanken for at træne og kende mig træt og seg. Da plejer jeg at kigge på et billede, som jeg har set på mit køleskab, fra da jeg vejede næsten hundrede kilo, og da blev jeg motiveret. Jeg fik det som tips og tipsar andra om det - ta en bild där du inte känner dig bekväm med dig själv och titta på den när det känns motigt. Motivation er noget, du må skabe selv.

Hvad har du for træningsmål lige nu?

- Mit kortsiktiga mål är att få min bukmuskulatur att fungera. Den har ikke været tilsluttet endnu efter en operation, jeg har foretaget, så nu kører jeg rehabilitering for det. Næste år skal jeg springa loppet New York mile og jeg har sämst kondition så det er också ett mål att klara av det. Jeg har ikke trænet så meget kondition ud over pulstræning. Eftersom löpning är bland det tråkigaste jag vet behöver jag ett mål.

Händer det någon gång att du hoppar över träningen?

- Ja, selvfølgelig. Ibland händer det att inte tiden räcker till. Jeg pendler mellem Stockholm og Kalmar og går upp klockan fem på morgonen för att hinna träna. Hvis jeg ikke vil træne på morgonen, forsøger jeg at lægge nogen form for træningspas på kvällen, når lillemanden er død. Så måske gør jeg et mindre pass som 3x25 squats, 3x25 utfallssteg og plankan.

Hvilken kropsdel er du mest tilfreds med og hvorfor?

- Min rumpa och mina höfter. Jeg har en ganske stor rumpa men tycker om att ha lite former. Jeg arbejder som model og er egentlig både for stor og for kort, men har klaret mig frem på min personlighed og utstrålning. Jeg tænker på, at flere og flere virksomheder vælger at bruge "normale" kroppe, som andre kan relatere til. Jeg kommer aldrig til at banta bort mine former, de er fina! Jeg er kurvig og har let til at gå op i vægt, men jeg træner for at kunne undgå mig i bland.

FAKTA

Navn: My Martens.

Ålder: 27 år.

Bor: Pendler mellem Stockholm og Kalmar.

Familj: Sonen Ludvig, fire år.

Gör: Bloggare och entreprenör som bland annat driver blomsterbutiken My's blommor. 2013 deltog hon i Ensam mamma söker på TV3.

my martensLæs My Martens blog HÄR og følg hende på Instagram HÄR.