Test: Vattentäta vandringsskon från Adidas Image

Test: Vandringskoncept fra Adidas

Hvad får du om du kombinerer Adidas mjuka Boost-dämpning och en vandringssko? Jo, Adidas Free Hiker - en vandringssneaker uden dess like.

Kan vi alle komme överens om att hajk, vandring och friluftslivet är till för alla? Du behøver ikke hardcore-vandra i fem måneder i sträck för att kunna njuta av höga berg och fina vyer. Tillgången till naturen är i Sverige väldigt enkel, du har allt från elljusspår runt milen bara ett stenkast från där du bor, till möjligheten att ta snabbtåg till Norrlandsfjällen.

Det er lige til dig, som ikke er en hardcore-vandrer, som Adidas' nye vandringssko (eller skal vi sige sneaker, fordi den er så dämpad og snygg?) er perfekt til. Sportfotografen Sophie Odelberg vet precis hur skorna känns, hon tog nämligen med sig dem när hon vandrade i Lofoten, Norge.

Test af: Adidas, Free Hiker

Adidas Free HikerRekommenderat pris: Från 1 999 kronor.
Finns för: Herr och dam.

Sammanfattning: Med Adidas Free Hiker er du ikke bare funktionel på fjället, utan även riktigt snygg!

Sophie Odelbergsomdöme :

Nogle gange kan det være ret besværligt at gå i tunge kängor, og så er Free Hiker fra Adidas et perfekt alternativ. Skorna är lätta, smidiga och väldigt bekväma.

- De passer perfekt til kortere vandringsture, uanset om du er nystartet eller erfaren. Du som vandrar ofta kan ha de här när du vill ut och mysa lite i skogen, säger Sophie Odelberg och fortsätter:

- Det her er en lekfull vandringssko. Skulle du få for dig at springa lite när du är ute går det fint i och med att skorna är flexibla och har en mjuk Boost-dämpning.

Sophie Odelberg anbefaler dig at vælge et andet par om du skal ut på långtur med tung packning eftersom det inte finns tillräckligt med stöd i skon för att exempelvis gå nedför utan att foten rör sig i skorna, eller tillräckligt stöd för att hålla uppe fotlederna efter ett par mil.

- Det føles som en ombygget løparsko, komforten er utrolig. Skorna är extremt mjuka, det är därför de passar så bra för kortare turer, svampplockning och en weekend i Åre. De gør sig mindre bra i stökig terräng där du behöver ett par skor som verkligen håller fast fötterna.

Free Hiker er normalt i størrelse med en noget bredare pasform. Her får både smala og breda fötter plats utan att skorna klämmer åt. Også det strumpliknande skaftet håller tätt vid regn, men samtidigt lämnar rum för en extra tjock ullstrumpa.

- Det her er en sommersko, som har en normal ventilation for at være en vandringssko. Det er ikke sådan, at du kender dig instängd i skorna, men de ventilerar heller ikke likt en löparsko. Du bliver ikke svettig i dem og det er huvudsaken.

Ved vandring i torra og blöta väderförhållanden eller mindre mängder av regn står ovandelen i Gore-Tex och förstärkningarna runtom skorna emot vätan. Tænk på, at det derimod ikke er et niveau, som du kan gå ned i vandet med. Da ovandelen er i Gore-Tex, er det vigtigt, at du tager hånd om skorna på ret måde med imprægnering og rengøring, så de bevarer deres gode vandkunnen. vandoverfladen ikke försämras. De gør sig rigtig godt i både natur og midt i storstan. Den urbana känslan som skorna andas är både trendigt och inspirerande.

- Skorna är skitsnygga! Jeg kan lide, at det er kaxiga färger, även på dammodellen. For mig er det superviktigt. Jeg skulle ikke have noget som helst problem med at glide rundt i de her på stan!

Adidas Free HikerSophie Odelberg vandrede i nye Free Hiker fra Adidas oppe i Lofoten, Norge. Spana ind på hendes hjemmeside her og Instagram her. Foto: Sophie Odelberg.

Adidas Terrex Free Hiker findes også med en mere ventilerende ovandel (som da ikke er vandtæt). Spana ind alla vandringsskor från Adidas.

SHOPPA HÄR: Alt for friluftslivet

LÄS MER: Derfor er vandring sæsonens familieeventyr