Nike Air Max – ikonen som fortsätter revolutionera Image

Nike Air Max - ikonen som fortsætter revolutionera

Air Max gjorde drømmen om at springe på luft til virkelighed. Den 26. marts er det tid til at fejre den ikoniske skorpe på Air Max Day. Her er historien bag en af verdens cooleste skorstene.

1987 blev Sverige verdensmester i bandy, og Lotta Engberg vandt Melodifestivalen med låten Fyra bugg og en coca cola. Det var også året, hvor Nike lancerede sine allerførste Air Max - et par djärve løbesko, som nogle andre tidligere verdensborgere havde skådat.

På det tidspunkt var det ikke Nikes, der loggede det, som fik løparskorna til at flyve fra hyllorna. Märket behövde något banbrytande för att rikta uppmärksamheten mot sig igen. Svaret blev Air Max.

SHOPPA HÄR: Vores store udvalg af løparskor fra Nike

Det her var første gang som Nike tillverkade en sko med synlig luft i hälen. En støddæmpende Max Air-enhed i hulen havde været brugt siden slutningen af 1970-tallet, men det var først i 1987, at den gik fra udelukkende at føles til også at føles.

Air Max Day photoDet, der kendetegner en sko i Air Max-familien, er luftpartiet i hulen.

Designeren Tinker Hatfield blev inspireret af en bygning i Paris, da han kom på den revolutionerende idé at vise luften i huden. Byggnaden var konstgalleriet Centre Georges Pompidou vars insida, som rör och gångar, är placerade på utsidan. At overföra den tanken till ett par skor var minst sagt banbrytande.

Mange skruvade på sig når idén først presenterades och varje ny modell därefter fick mer och mer luft i sig, eftersom det stred mot den rådande trenden där teknologin skulle synas allt mindre. Men succes var et faktum allerede fra starten.

I dag er luften i hælen en detalje, som både design- og komfortmæssigt adskiller Air Max fra andre skor. Det er luftpartiet, der gør Air Max både behagelig og pæn - en fantastisk kombination, når det kommer til skorstenen. Innovationen har ført til en serie af sneakers, der fortsætter med at være billige 30 år senere.

Air Max FuryAir Max Fury er en fantastisk nyhed, som vi gerne vil lægge vantarna på. Den anbefalede pris er 1.095 kroner.

Visste du at...

  • ... air-teknologin utvecklades av Frank Rudy, en tidigare ingenjör åt NASA?
  • ... Designen på Air Max 95 er inspireret af naturen og den menneskelige ryggrad?
  • ... Luften i Air-enheden ikke er luft, uden kvælstof?
  • ... Den første tv-reklame for Air Max 1 var smått episk. Store navne som John McEnroe og Michael Jordan skymtar förbi till tonerna av The Beatles Revolution?

HER finder du samtlige Air Max, som vi sælger på Sportamore.

LÄS MER: Nu findes Nike Jordans hos Sportamore!

LÄS MER: Spring ifrån motspelarna med nya Nike Mercurial