Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män Image

Test! Bedste Nike-kläderna och skorna för män

Nikes træningsredskaber og skor er uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lod vores testpanel prøve mjukisbyxor, skor og andre træningskläder för herrar.

En stor testgruppe bestående af træningssugne mænd fik testet at svettas i træningskläder och skor från Nike och sätta betyg på funktionalitet, passform, design och annat som är viktigt när det kommer till träningskläder. Så her blev resultatet.

Stram multifunktionel trøje

Nike Pro Top LS - HERR.jpg

Model: Pro Top LS.

Passer til: Svart/vit, svart/rutigt.

Passar till: Allt i kyliga väder: löpning, cykling, som basplagg vid skid- eller snowboardåkning och liknande

Det her var ekstra bra: Materialet opleves som perfekt: værmer, når det er nødvendigt, svaler, når det gælder, og modvirker visse kompressioner.

Sammanfattning: Det her er virkelig en mangefoldig trøje, som testpanelet hæver til skyarna. Den er vintilerande och andas bra. Den holder også varmen, når du står stille, det beskytter en del mod vinden, men når man kommer op i varmen og begynder at svede, så hjælper den dig med at køle ned gennem ventilation. Den går at bære for sig selv eller med en tunnare tröja eller jacka over. Modellen er stram og tætsiddende, men meget följsam, hvilket gør, at den ikke alls er begrænsande. Tröjan passar även för inomhusträning, något som förvånade testpanelen.

- Jeg troede, at jeg skulle blive for varm, fordi den er gjord for lavere temperaturer utomhus, men tvärtom så svalkades jeg så snart jeg blev varm i kläderna. Den passade väldigt bra inomhus, säger en testare.

- Det føles virkelig som om Nike har ramt den perfekte balance i kompressionskläder som också håller värmen bra. Skulle jeg have et par byxor og strumpor i samme tyg hade jag aldrig behövt använda något annat, säger en annan.

Skumkulor i sulan ger dig studs

Nike_JoyrideRunDual.png

Model: Joyride Dual Run.

Finns i färgerna: Rød, sort, hvid og grå/gul.

Passar till: 10-kilometersrundan och för motionären.

Det her var ekstra bra: At den passer dels som løparsko men også som en snygg sneaker til den sportiga vardagsoutfiten.

Sammanfattning: Joyride Dual Run har små, små skumkulor i hælen og mellemfoten for at give dig ekstra bra dämpning, som tilpasser sig efter bare dit fot. Testpanelen tycker att skorna är mycket sköna och att det känns som att kuta på små moln. De sidder bra runt foten och ger gott om stöd.

- Skon ger en ganska studsig känsla, lite som React-modellen, säger en testare.

Ovandelen består af mesh med en del hål, vilket ventilerar väl och kan kännas som i svalaste laget vid kalla temperaturer. Det løser du enkelt med et par varmare löparstrumpor, påpekar en slug testare. Vid hälen sitter en ögla, som gör det lätt att få på sig skon, något som uppskattas av flera testare. Joyride passer dig som ikke træner inför längre lopp som maraton, utan mer för dig som joggar på låg eller medelnivå eller kanske drar på en gammal skada. Joyride er en rigtig god oplevelse for dig med træt menisker!

- Det her er en perfekt sko for den, der vil begynde at løbe eller for den glada motionær. Eller for den, der vil have en rigtig pæn sko at bruge til vardags - de er nemlig ljuvligt sköna att gå i också, avslutar en testare.

Sportiga sneakers

Nike Revolution 5 - HERR.jpg

Test af: Revolution 5

Findes i färgerna: Blå, svart/vit, svart/grå, vit och svart/vit/gul.

Passar till: Promenader, arbetet, vardags samt lugnare löppass.

Det her var ekstra bra: Designet! Skorna är sjukt snygga, enligt våra testare, och finns i flera färger.

Sammanfattning: Med komforten i fokus har Nike skabt Revolution 5 - den perfekte kombination af en løbesko og en sneaker. Hvis du tidligere har købt en Tanjun, kommer du til at føle dig igen i den type mixsko. Det absolut bedste ved den her sko er, at den er komfortabel, blød og behagelig at have på.

- Jeg ville ikke sige, at det er en superbra løparsko, men den funkar for kortere distanser i lugnt tempo, säg om du er på semester og har glömt löparskorna hemma, säger en testare.

De er med andre ord ikke lige så tekniske som Pegasus eller Infinity fra Nike, men de gør et bra jobb om du inte har tillgång till ett par andra löparskor. De er derimod grymma till dig som går mycket på jobbet och till långa promenader. Designet er det, der får højeste karakter. Sjukt snygga till både street-looken, jeans och kostymbyxor!

Stabil og tålig træningssko

Nike Metcon 5 - HERR.jpg

Test af: Metcon 5

Findes i färgerna: Svart/vit/gul, grå/gul, svart/vit/grå, svart/beige och svart.

Passar till: Högintensiv träning med mycket hopp samt tunga lyft.

Det her var ekstra bra: Alle små detaljer, der gør, at du kan udføre alle øvelser inden for X-fit.

Sammanfattning: Metcon er Nikes stolthed, når det kommer til højintensiv træning. Skon har skabt for at kunne kombinere et træningspas indholdandes hopp og burpees med repklättring, handstand push ups og tunga lyft.

- Självklart kan du ha Metcon 6 även till vanlig styketräning, men det är på de högintensiva passen som skon verkligen visar alla sina finesser, säger en testare.

Till skon får du en inläggssula som förvandlar skon till en lyftarsko. Nogle i testpanelet havde önskat en något högre hälkappa eftersom den blir aningen kort när du lägger i extrasulan baktill. Andre finesser er förstärkningarna på sidorna som ser till att du kan klättra i rep utan att slita på skorna, samt den lilla utbuktningen bak vid hälen som gör att du glider obehindrat längs väggen vid handstand push ups. Passformen er true to Nike, så gå op i en størrelse mod hvad du har i andre mærker. Skon är normal till något bred. Sammanfattningsvis en stabil och tålig favorit i träningsgarderoben.

Stilren og ventilerende t-shirt

Nike Dry Miler Top SS - HERR.jpg

Test af: Dry Miler Top SS

Findes i farverne: Vit, svart och gul.

Materiale: 100% polyester.

Passer til: Löpning och all typ av träning på gym.

Det her var ekstra bra: Ventilation. Tröjan har ekstra ventilerende mesh på axlarna og i stort sett hela ryggpartiet. Du kan svette ordentligt uden at føle dig for blöt eller varm.

Sammanfattning: En perfekt løpartröja som andas og transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. T-shirten fra Nike er skabt til løb, men gør sig mindst lige så bra i fitnesscentret. Du kan også bruge den året rundt, så det er virkelig den perfekte t-shirt at have i træningsgarderoben. Det, der trækker ned helhedsbetyget, er, at syntetmaterialet suger sig fast og lufter ordentligt efter et pass. En petitessfråga som inte påverkar komforten under själva passet utan snarare passet dagen efter om du tränar i samma tröja två dagar i rad. Til sidst råder det delade meningar kring den stilrena designen. Nike visar att även den mest avskalade tröjan kan kännas modern med hjälp av noga utsatta detaljer kring axlarna, samtidigt som vissa testare tycker att den är lite för basic.

Bastights med meget stretch

Nike Pro Tights - HERR.jpg

Test af: Pro Tights

Findes i farven: Sort.

Materiale: 90% polyester og 10% elastan.

Passar till: All typ av träning, även löpning även om tightsen saknar ficka.

Det her var ekstra bra: Følgsamma bastights som både kan bäras under shorts eller som ett fristående plagg.

Sammanfattning: Klassiska bastight som levererar det du förväntar dig, varken mer eller mindre. Testpanelen vill slå ett slag för de noga utplacerade sömmarna som minimerar skav och irritation. Præcis som materialeblandingen med elastan kan antyde, er tightsen også ekstremt elastisk og fleksibel.

- Den elastiske strækning i panelerne gør, at tightsen aldrig hindrer bevægelse ved aktiv træning. De funkar även fint att bära under shorts om man gillar det, säger en testare.

Midjan anses være præcis lagom høj og du lämnar ingen glipa mellan tights och t-shirt när du gör dina favoritsquats. Du kan også springe i tightsen, men var da medveten om att de inte har någon ficka för varken telefon eller nyckel. De tunna, svarta tightsen är däremot lätta att matcha med då de håller en avskalad design. Vil du være trendig og synas får du sætte din prægel med andre tilbehør.

Mysig hættetrøje i stilrent design

Nike Club Hoodie - HERR.jpg

Test af: Club Hoodie

Findes i farverne: Grå, sort og gul.

Materiale: 80% bomuld og 20% polyester.

Passar till: Vardags, till och från gymmet samt jobbet (om du inte har en specifik dresscode eller utrustning).

Det her var ekstra flot: Den mjuka insidan som gör att du vill bo i den här tröjan 24/7.

Sammanfattning: En klassisk Nike-hoodie med en inderside i borstad fleece. Og ja, præcis den mystiske følelse, du får op i hovedet, når du læser "insida i borstad fleece", er det, du får af den her trøje. Insidan är extremt len mot huden, och du behöver inte (eller snarare vill inte) ha någonting under för att det här hoodien ska kännas bekväm mot huden.

Passformen er loose fit, samt noget stor i størrelsen. Så ligger du mellem to og ikke vil have en overdrivet stor trøje kan du med fordel tage den mindre størrelse. Tröjan har en kängruficka med samme mysiga insida som resten af tröjan, samt en justerbar huva som däremot inte har en insida i borstad fleece. Det her er en basfavorit, som findes i flere farver, derimod er designen aningen for avskalad. Den havde kunnet være lidt roligere, selv om det er en baströja. Spørgsmålet er, hvilken farve skal du klikke på?

De ultimata gråa byxorna

Nike Nsw Club Jogger - HERR.jpg

Test av: Nsw Club Jogger

Finns i färgerna: Grå og sort.

Materiale: 80% bomuld og 20% polyester.

Passar till: Vardagshäng samt att ha till och från gymmet.

Det her var ekstra bh: Passformen sidder perfekt på alle i testpanelet!

Sammanfattning: Hvis du googler "gråa mjukisbyxor" er det her præcis det du får op. Nsw Club Jogger er en klassisk model på en mjukisbyxa som har en normal passform som anses normal i størrelse. Mudd nedtill och en dragsko i midjan samt raka benlängder.

- Det er virkelig den mest klassiske pasform, du kan få. Det positive er, at den virkelig passer til alle kropsformer, siger en testare.

Materialet er en blanding af bomuld og polyester. Men til forskel fra hoodien ovenpå så har de her byxorna ingen borstad fleece-insida, vilket vissa av testarna saknar. Det andet, jeg mener, er at foretrække, er, at du kan anskaffe dig en fleece, som du helst ikke vil have på. Den grå kulør er fin, men visse i testpanelet havde ønsket noget mere nytänkande som får byxorna at kännas aningen mer trend och 2020-tal. Annars er det kort og gott en avskalad byxa som gör jobbet. Inget för träningspasset men du kan med fördel ha dem när du går till och från gymmet.

LÄS MER: Skillnaden mellan Nikes löparskor

SHOPPA HÄR: Flere tøj og skorper fra Nike