Peak performance nya miljövänliga skidställ Image

Peak performance nye miljøvenlige skidställ

Nye skidstället Dyedron fra Peak performance har grym funktion - men er trods det ekosmart. Vi har taget en nærmere titt på världens första skidställ som är blekt utan vatten.

Nye Dyedron-skidstället fra Peak performance er designet til at modstå de ofte tuffa förhållandena uppe på berget. Skidstället er vand- og vindtæt og har alle andre detaljer som kræves for friåkning - som snökjol, anpassningsbar huva, ventilationsdragkedjor og smart placerade fickor.

dryedon
Dyedron-jackan er ikke bare en flot, sporty og minimalistisk jacka til friåkare, men også vinder af utmärkelsen 2015/15 ISPO Gold.

Udover skidställets goda tekniska egenskaper är plaggen snälla mot miljön. Det er ekovänligt hela vägen från yttre lager till foder, med en 100 procent återvunnen isolering. Også dragkedjorna er lavet af 100 procent genvundet polyester og kardborren er 100 procent genvindingsbar. Desuden er Dyedron-ställets ytskikt, membran, foder, vaddering og detaljer skabt af 100 procent genvindings- eller genanvendelsesbar polyester. Ifølge Peak performance trækker det dog ikke ned funktionen på skitstället.

- Dyedron er et skind, som indeholder alle funktioner og beskytter dig, så du behøver ryggen samtidig med, at du skåner miljøet. Jackan er fremstillet til friåkare med et let klædt og sofistikeret look sammen med en let smal byxa til et moderne silhuet. Vi har lagt stor vægt på at gøre også detaljerna miljövänliga, allt för att göra Dyedron så ekosmart som möjligt. Dyedron er desuden fuldt genvindingsbar, siger Staffan Thomasson, seniordesigner på Peak performance.

dyedron
Målet med de her byxorna var at skabe det første, vævede tørfarvede produkt på markedet. Her er det fine resultat!

Skidstället Dyedron er den første nogensinde, som har blødt uden at en endaste dråbe vand har brugt - fra ytskikt til foder. Peak performance kalder Drydye sin nye teknik, som eliminerer vand fra blegningsprocessen og kræver 50 procent mindre energi og 50 procent mindre kemikalier. Den her økologiske produktionsteknik gav Peak performance fire år til at tage form.

- Vi er utroligt stolte over at være det første firma nogensinde til at præsentere en skidjacka og byxor som blekts uden at en droppe vand har tillförts i processen. Vi har skabt et skidställ med fremtiden i åtanke uden at kompromittere med funktionen, siger Per Odqvist, fabric R&D på Peak performance.

Shoppa skidkläder på Sportamore

  • Sportamores skidkläder för dam.
  • Sportamores skidkläder för herr.